BELCEKIZ'DA ÇALIŞMALAR YENİ SEZONA KALDI

Dünyaca ünlü Belcekız Plajı İşletmecisi Kıyı Sahil Turizm Ltd.Şti. Belcekız Plajı'nı yeni yüzüyle sezona hazırlamak için çalışmalarına başlamıştı. Yapılması planlanan çalışmaların yaz sezonuna yetişmeyeceği düşünüldüğünden dolayı yapılacak olan çalışmalar 1 Kasım'dan itibaren başlayacak.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Belcekız Plajı İşletmecisi Kıyı Sahil Turizm Ltd.Şti. tarafından otopark, yağmur ve yüzey suların drenajı, atık suların sağlıklı tahliyesi gibi alt yapı sorunları yanında hizmet büfelerinin plajın hakkettiği yeterli hizmet standartlarını sağlayabilmesi için çalışmalar yapılacak. Dünya ve ülkemiz turizmindeki önemine paralel olarak mevcut tesislerin yenilenmesi, alt yapı ve üst yapı aksaklıklarının giderilmesi, peyzaj ve çevre düzenlemeleriyle doğa turizmi kimliğinin öne çıkarılması, yenilenecek hizmet büfeleri, günübirlik üniteler, duş ve tuvalet gurupları ile hijyen ve hizmet kalitesinin sağlanması, iniş alanı düzenlemeleri ile yamaç paraşütü inişinin güvenli ve risksiz hale getirilmesi, alan kullanım karmaşası ve yoğunluğunun kontrol altına alınması hedefi ile yapılacak olan çalışmalar sonunda mevcut kullanımda 6 adet olan büfe ve hizmet noktası sayısı toplamda 5 adet olarak azaltılarak, peyzaj ve çevre düzenlemeleri alanı kullanan yayaların ve paraşüt sporu ile uğraşan işletme ve kişilerin öncelikleri de dikkate alınarak, yeşil alanların daha fazla öne çıktığı çevreci bakış açısı ile yeniden tasarlandı. Paraşütçü iniş alanlarının da iniş standartlarına uygun hale getirilerek yeşil zemin yoğunluğu ile genişletilmesi planlanıyor.
Yeni bir çevre ile Fethiye’nin daha iyi tanıtımı için Dünya turizmine kazandırılacak olan Belcekız günübirlik ve kıyı düzenlemesi yenileme ve iyileştirme çalışmaları yaz sezonuna az bir zaman kalması nedeni ile sezona yetişmeyeceği düşünüldüğünden önümüzdeki sezona ertelendi. Çalışmaların 1 Kasım’da başlayacağı ifade edildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten “Birkaç ay öncesi yatırımcı firma ile bir proje için görüştük. Yatırımcı firmanın yapacak olduğu iniş pisti ve yürüyüş yolları ve yeni düzenlemeler ile ilgili Ölüdeniz otelcileri olarak tamamen destekliyoruz. Yürüyüş yolları ve peyzajın yenilenmesinden de aşırı mutlu olduk. Turizm sezonu yaklaştığı için şu an biz bu projeye başlasak birkaç ay alabileceğini düşündüğümüz için yatırımcı firma ile görüştük. Eski halinde kalsın, 1 Kasım’da tekrardan başlayalım altyapısını vs. ne gerekiyorsa destek olalım dedik. Onlarda kabul ettiler ve zannedersem 3-4 gün içinde eski haline gelecek. Gördüğümüz görüntü gidecek. 1 Kasım’da da kendileriyle yeni projeye start alacağız. Tüm işleri önümüzdeki sezona bıraktık. Teşekkür ederiz” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan altyapı çalışmalarının sonunda Ölüdeniz Yolu’nun asfaltlanması ile ilgili de konuşan Kökten  “Ölüdeniz’den aşağı inerken kanalizasyondan dolayı bir şeritte kaldık. İmalatı bitti. Şuanda üzeri kapatıldı. Asfaltlanmasını bekliyoruz. Buradan da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e seslenmek istiyorum.  Sezon çok yaklaştı. Bu yolun bir an evvel kendileri tarafından yapılmasını rica ediyorum” dedi.
BELCEKIZ'DA ÇALIŞMALAR YENİ SEZONA KALDI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN