Başkan Tugay, 'Alagada olan teknelerin durumunu biliyoruz'

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, alagada olan tekneler hakkında açıklamada bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye körfezinde alargada olan tekne sayıları ve koylarda bulunan tekne sayıları her geçen gün artıyor. Bu önemli konuya değinen İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Alagada olan tekneler hakkında açıklama yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, şunları söyledi: “Körfezimizde alargada olan tekne sayıları ve koylarımızda bulunan tekne sayıları her geçen gün artmaktadır. 2023 turizm sezonu boyunca körfezlerimizde yaşanan tekne yangınları ve deniz kazaları sıklıklarının artmış olması güvenlik tedbirlerimizi arttırmamız gerektiğini göstermektedir.
Doğal ve korunaklı bir liman olması gibi önemli bir avantaja sahip olan Fethiye'de ve Göcek'te Liman İçi deniz güvenliği açısından yeni tedbirlere ihtiyaç duyulmaktadır. Alargada olan tekneler ticari teknelerdir. Marinalara ise yelkenli tekneler ve çoğunlukla özel tekneler bağlanmaktadır. Bu nedenle tedbirlerden kast ettiğimiz yeni marina projeleri değildir.
 Her yeni tekne için alan açmanın mümkün olmadığını düşünerek daha fazla bağlama alanı (yeni marina projeleri vb) oluşturmanın; körfez taşıma kapasitesinin yetersiz olması, deniz suyu kalitesinin ve ekolojik dengenin bozulması ve benzeri nedenlerle denizimizin ve bölge ekonomimizin olumsuz etkileneceğini dile getirmiştik. Olumsuz etkilerine yoğun deniz trafiği ile yeni bir konu daha eklenmektedir. 
Öncelikle var olan deniz trafiği yoğunluğunun yeni metotlarla düzenlenmesi gerekmektedir. Koylarımızda demirli teknelerin bir koyda en fazla 3 gün toplamda 15 kalabilmesi kuralı uygulandığı sürece ise yarayacaktır. Alargada ki ticari teknelerimiz için ise kamu yaran gözetilerek, yolcu indirip alabilecekleri, kumanya vb. ihtiyaçları için yanaşabilecekleri alana ihtiyaçları vardır.
Kalkınmak, hedeflerimize ulaşmak üzere üyelerimiz ve tüm paydaşlarımızla yapacağımız tüm çalışmaların işbirliği içerisinde sektörümüz ve bölgemize katkı sağlayacak şekilde devam etmesini dilerim.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN