BAŞKAN OTGÖZ: 'ÇANAKKALE DESTANI UMUT IŞIĞIMIZDIR'

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Kahraman Mehmetçiğin dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek 'Çanakkale Geçilmez!' denilerek yazdığı Çanakkale Destanı'nın 107'ncı yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “107 yıl önce dünyanın en güçlü Donanmalarını Çanakkale Boğazına gömerek, tüm dünya tarihinin akışını değiştiren Kahraman Mehmetçiğimizin yazdığı Çanakkale Destanı’nı, tüm benliğimizden taşan gururla kutluyoruz. Her bir cephesinde farklı kahramanlık hikâyeleri yatan Çanakkale Savaşı, yok oldu denilen bir milletin yeniden doğuşunu gözler önüne sermesinden dolayı çok önemlidir. Çanakkale Cephesinde kazanılan bu kutlu zafer, o günlerde farklı cephelerde savaşan Türk askerlerine ve mazlum ülkelere birer umut ışığı olmuştur. Çanakkale Savaşı, aynı zamanda Milletimizin Kurtuluş Destanını yazan Mustafa Kemal Atatürk’ün de Anadolu topraklarına güneş gibi doğduğu bir zaferdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün dehası ve öngörüsü, Kahraman Mehmetçiğin ölüme meydan okuyan yüreği ile kazanılan bu eşsiz zafer, bugün millet olma duygumuzu perçinliyor. Atatürk’ün tarih sayfalarına hiç silinmemek üzere geçen; “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir.” sözü aradan geçen 107 yıla rağmen Türk Askerinin hafızasına ve yüreğine kazınmıştır. ‘Çanakkale Geçilmez!’ diyen Türk Askerinin gösterdiği kararlılık ve mücadelenin yanında düşman askerlerine gösterdiği insancıllığı ise Dünya Savaş Tarihindeki yerini almıştır. Bu emsalsiz zafer sayesinde ve rengini şehitlerimizin al kanından alan bayrağımız, bağımsızlığımızın sembolü olarak sonsuza dek dalgalanacaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107’nci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN