Başkan Karaca'dan Kurban Bayramı mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Başkan Karaca mesajında, bayramın Fethiye’ye, ülkemize ve tüm Müslüman dünyasına sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi dileklerinde bulundu. Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; “Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kucaklaştıkları özel günlerdir.” ifadesini kullandı. 

Başkan Karaca, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Toplumsal yaşamımızda ayrı bir yeri olan Kurban Bayramı, insanların kaynaşmaları ve dayanışmaları için bir vesiledir. Bu bayramda ihtiyaç sahipleri gözetilir, eksiklikleri, ihtiyaçları karşılanır.  Bayramlar; toplumdaki sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturan, küskünleri barıştıran, birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu güçlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin kuvvetlendiği ayrıcalıklı günlerdir. Gerek ulusal, gerekse dini bayramlarımızı birer fırsat olarak görerek, bayramların arttırdığı hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularından yararlanmalı, bu özel günlerde birlik ve beraberliğimizi perçinlemeli, barış ve sevgi dolu bir gelecek için elimizden gelen gayreti hep birlikte göstermeliyiz.  

Özellikle insanları sevindirmenin, mutlu etmenin ön plana çıktığı Kurban Bayramı’nda; darda kalanların, muhtaç, yoksul, öksüz, yetim ve kimsesizlerin, tedaviye muhtaç yurttaşlarımızın, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin ziyaret edilerek hatırlanmaları, desteklenmeleri ve sevindirilmeleri ayrı bir önem taşır.  Diğer yandan, Belediye olarak, Fethiye’de yaşayan yurttaşlarımızın ve bayram tatilini Fethiye’de geçirecek olan misafirlerimizin bayramlarını en güzel şekilde geçirmeleri için gerekli önlemleri almış durumdayız. Nöbetçi ekiplerimiz bayram süresince halkımızın hizmetinde olacaktır.  Bu vesileyle; tüm yurttaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyor, bayramın şehrimize, ülkemize, milletimize ve tüm Müslüman dünyasına sağlık, huzur ve güzellikler getirmesini, kırgınlık ve küskünlüklerin sona ermesini, saygı ve sevginin hakim olmasını diliyor, herkese aileleri ile birlikte daha nice bayramlarda birlikte olabilmek ümidiyle en içten sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN