Zorluk Haberleri

Zorluk Haberleri

Başkan Adem Hıra’nın Asgari Ücretin Pazara Etkisi Hakkında Yorumu

Fethiye Sabit Ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, yeni asgari ücretin pazardaki fiyatları etkileyip etkilemeyeceği hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Başkan Hıra, ‘Fiyat artışları asgari ücrete orantılı değildir. Mevsimsel bolluk ve kıtlığa göre fiyatlar şekillenir’ dedi.

TURGET'ten kahvaltı etlinliği

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesinde, Eski Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Kübra Bilginer tarafından gerçekleştirilen kahvaltılı etkinlikte, bölgemizdeki ve ülke genelindeki görme engelli bireylerin günlük yaşantılarında karşılaştıkları zorluklar, gerek yasa düzenleyicileri, gerekse yerel yönetimler tarafından engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, görme engellilerin güvenli bir şekilde sokaklarda, sosyal hayatın içinde olmaları için yapılması gerekenler konuşuldu.

SEYDİKEMER’DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Seydikemer’de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamak için ‘Empati Parkuru’ kuruldu.

İYİ PARTİ FETHİYE İLÇE YÖNETİMİ, BAŞKAN ÇIRALI İLE GÖRÜŞTÜ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, ilçe yönetimi ve İyi Partili Fethiye Belediye Meclis Üyesi Ayşe Çiftçi, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. İlçe Başkanı Çoban, Fethiye’nin sorunları ile ilgili bilgi almaya geldiklerini belirtirken, Başkan Çıralı yüksek enflasyon ortamında zorluk çeken FTSO üyelerinin sıkıntıları başta olmak üzere Fethiye’nin ortak problemlerine ilişkin hazırlayacakları bir raporu önümüzdeki günlerde tüm siyasi partilere sunacaklarını kaydetti.

Doktorlar bir günlük grevde

Sağlık çalışanları çalışma koşullarında artan zorlukları ve ekonomik krizin etkisi ile kötüleşen ekonomik şartlarını duyurmak adına Fethiye Devlet Hastanesi Önü’nde ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi Önü’nde basın açıklaması yaparak bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler.

Seydikemer Belediyesi sokak hayvanları için mama bıraktı

Seydikemer Belediyesi, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte can dostları da unutmadı. Seydikemer’de yoğun kar yağışı ile beraber yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için belirli noktalara mama bırakıldı. 

Beyaz Baston Dünya Farkındalık Günü, farkındalık yarattı

Dünyanın pek çok ülkesinde görme engelli kişiler için bağımsızlık ve güvenlik sembolü olarak bilinen ‘Beyaz Baston’ günü Fethiye’de de etkinlikle kutlandı. Görme engellilerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları anlatabilmek için düzenlenen etkinlikte beyaz baston dünya farkındalık günü, farkındalık yarattı.

Çetin, “Servislerimizde gereken tüm önlemleri aldık”

2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrenci servislerinde kovid-19 tedbirleri alındı. Genelgeler kapsamında öğrenci servislerinde alınması gereken tüm önlemler alındı. Zor bir süreçten geçtiklerini ve yeni eğitim yılında tüm önlemleri aldıklarını belirten Gazi İlköğretim okulu servis kooperatifi başkanı Muhittin Çetin, “Zor bir süreçten geçiyoruz, 1,5 senedir hiç çalışmadık uzaktan eğitim ile de hiç çalışmadık, 6 Eylül’de başladık ve bizler de bu işin devam etmesi açısından gereken tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. İnşallah bu süreci bu şekilde götürürüz, bizlerde bir zorluk yaşamamış oluruz. Herkesin tedbirli olmasını temenni ediyoruz” dedi.

CHP’li Erbay; 'Çocuklarımızın geleceğinin çalınmasına izin veremeyiz'

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, ÖSYM tarafından 2021 yılı üniversiteye giriş için düzenlenen TYT ve AYT sınavlarında yer alan soruların özellikle matematik testlerinde soru tipi ve zorluk seviyesinin bugüne kadar ÖSYM'nin soru havuzunda olmayan tip ve zorlukta olduğu, hatta bazı soruların müfredat dışı olduğu yönünde öğrenciler ve veliler tarafından yöneltilen şikayetleri bir soru önergesi vererek TBMM gündemine taşıdı.

Işık Taban, 'Kayaköy MUSKİ'den bıktı

Fethiye, Kayaköy’de yaşanan su ve elektrik kesintileri vatandaşlara zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. Su kesintilerinden çokça etkilenen Kayaköy sakinleri Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ)’ye isyan etti.

Su Kesintisi Vatandaşı Çileden Çıkardı! Sular Neden Akmıyor?

Muğla’nın Fethiye, Milas ve Bodrum ilçelerinde yaşanan su kesintileri vatandaşlara zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. Su kesintilerinden etkilenen bölgelerde ikamet eden vatandaşlar da Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) resmi sitesine girerek suların geleceği saate yönelik araştırma yapıyor. Peki, sular ne zaman gelecek?

'LGS'de özel ders alanlara ayrıcalık gösterildi'

LGS’de matematik sorularının uzun ve zor olduğunu belirten Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran; 'Matematik testinde soruları böyle zorluk seviyesinde hazırlamak ve 8. Sınıf öğrencilerine yöneltmek özel okul öğrencilerine bir avantaj sağlamaya dönük müdür?" diye sorarak, "Sınavda özel ders alabilen, uzaktan eğitimi çeşitli araçlarla takviye edebilenlere ayrıcalık gösterilmiştir' dedi.

2020 yılında 225 esnaf kepenk kapattı 

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, yaptığı açıklamada 2020 yılı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Oda Başkanı Soydemir, “Kovid-19 salgını esnaflarımıza ve halkımıza zorlu bir süreç yaşattı. Aylardır kapalı olan işletme ve dükkanlar var. Esnaflarımızın ne zorluklarla ayakta durduğunu biliyoruz. Her zaman onların yanında olacağız” dedi. 

İlçe Başkanı Çoban’ın yeni yıl mesajı 

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, yeni yıl mesajında millet olarak 2020 yılında zorlu bir süreç yaşadığımızı belirtti. İlçe Başkanı Çoban, “Yeni yılla birlikte tüm bu sorunların azalıp son bulmasını temenni ediyorum. Millet olarak yaşadığımız tüm bu zorlukların farkındayız” dedi.

CHP’li 11 Başkandan Açıklama

FERDİ YAVUZ- CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığı ortak açıklamada, “Pandemi sürecinin zorluklarına rağmen merkezi yönetimden, yerel yönetimlere şu ana kadar tek bir liralık katkı sağlanmadı.”ifadelerine yer verilirken ayrıca Başkanlar, vatandaşları da “uyulmayan kuralların tehlikeyi büyütebileceği” konusunda uyardı.

Ortaca Belediyesinden ‘Can Dostlara’ Mama Ve Su Takviyesi

Ortaca Belediyesi, Koronavirüs salgını tehdidi sebebiyle alınan sağlık tedbirleri kapsamında restoran ve kafelerin kapatılması ve vatandaşların sokağa çıkmasının sınırlandırılmasıyla birlikte besin kaynağı bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarını yalnız bırakmıyor.

Büyükşehir’den Can Dostlara Mama ve Su Takviyesi

Korona virüs salgını tehdidi sebebiyle alınan sağlık tedbirleri kapsamında sokağa çıkmanın sınırlandırılmasıyla besin kaynağı bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları yalnız bırakılmıyor.

Ünlü Heykeltıraş İntihar Etti

Bodrum’un Kızılağaç mahallesindeki evi ve atölyesinde bu akşam saatlerinde intihar eden bir çocuk babası ünlü heykeltıraş ve sevilen sanatçı Rıfat Koçak üst üste gelen manevi zorluklar nedeniyle bunalıma girdiği iddia edildi. Koçak’ın iki ay öncede intihar için kendisini denize attığı Kızılağaçlı balıkçıların şans eseri kurtardığı ortaya çıktı.