Rıza Haberleri

Rıza Haberleri

Haberimiz Ses Getirdi 

“Gece Yanmayan Sokak Lambaları Gündüz Yanıyor!” Başlıklı haberimizin ardından ADM ekipleri Fethiye ilçesi Pazaryeri Sokak üzerinde bulunan sokak aydınlatma lambalarını tek tek kontrol ettikten sonra arızayı giderdi.

Çiftlik’ten Karaca’ya teşekkür için geldiler

Çiftlik Ali Rıza Köse Ortaokulu Müdürü Kenan Çalık beraberinde idari kadro ve okul öğrencileri ile birlikte okulda Fethiye Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden dolayı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

SEYDİKEMER’DE “ALİ RIZA BAŞARIR RESİM SERGİSİ” GÖZ KAMAŞTIRDI

Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü ve Seydikemer Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla, orman yangınlarına farkındalık oluşturması amacıyla “Ali Rıza Başarır Resim Sergisi” düzenledi. Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır’ın gelirini depremzedelere bağışladığı birbirinden güzel resimler büyük beğeni topladı.

ÇİZDİĞİ RESİMLERDEN ELDE EDECEĞİ GELİRİ DEPREMZEDELER İÇİN BAĞIŞLAYACAK

Seydikemer’in ünlü ressam ve heykeltraşı Ali Rıza Başarır, Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınlarını resmettiği tabloları satışa çıkardı. Başarır, resimlerden elde edeceği geliri, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremden etkilenen depremzedeler için bağışlayacak.

GENÇLER 2 SENEDİR BİRİKTİRDİĞİ HARÇLIKLARI DEPREM BÖLGESİNE ULAŞTIRDI

Fethiye’de yaşayan iki genç kardeş, 2 yıldır kumbarada biriktirdiği paraları babaları Ali Rıza Pehlivan aracılığıyla depremzedeler için AFAD’a gönderdi.

BASIN ÇALIŞANLARI MUTLU GÜNÜNDE ARKADAŞINI YALNIZ BIRAKMADI

Ali Rıza Akkır ve Zeynep Başpınar çiftinin en mutlu gününde, Muğla bölgesi basın çalışanları çifti yalnız bırakmadı.

SEYDİKEMER’İN SOKAKLARI RENKLENİYOR

ÜNLÜ SANATÇI BAŞARIR’IN ESERLERİ BEĞENİ TOPLUYOR Seydikemer Belediyesi’nin katkıları ile ilçedeki çalışmalarına devam eden Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır, bu kez Seydikemer Kaymakamlığı Binası yanında bulunan trafo binasına çizdiği resimle takdir topladı. Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın da dikkatini çeken resim, büyük beğeni topluyor.

TOGEMDER, KADIN AKLIYLA EKOTURİZM İÇİN MUĞLA’DA

TOGEMDER koordinasyonunda başlatılan ve yedi ili kapsayan Kadın Aklıyla Eko Turizm Projesi kapsamında ilk çalışmalar Muğla’da başladı.

KAYMAKAM BALCI’DAN, ZORLU BÜYÜK ŞELALE YÜRÜYÜŞÜ

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, ‘’Likya Yolu’’ projesinin 12. etabında 3 saatlik zorlu Büyük Şelale yürüyüşünü gerçekleştirdi.

‘’FİYATLARDA İNDİRİM OLDUĞUNU SANMIYORUM’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Tarım Kredi marketlerinde 30'dan fazla ürün indirime girdi. Kampanya bugün itibarıyla başlarken, fiyatların kaç liradan kaç liraya düştüğü merak konusu oldu. Etiketlere bakıldığında 5 litrelik ayçiçek yağı 165 liradan 147 liraya, 1 litrelik ayçiçek yağı 38 liradan 33 liraya, 44 liralık tavuk bagetin fiyatının ise 38 liraya düştüğü görülüyor. Fakat vatandaş aynı fikirde değil. Dün de markete geldiğini söyleyen Rıza Bey,’’ Fiyatlar dün ile aynı’’ dedi.

ARSA’NIN ÜNLÜ MEYVELERİ GİRİŞ KAPISINI SÜSLEDİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün destekleriyle Arsa Mahallesi’ne özel yapılan Giriş Kapısı tamamlandı. Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır tarafından yapılan Giriş Kapısı, Arsa Mahallesi’ndeki yerine taşındı.

Bodrumspor, Serik Belediyespor hazırlıklarını tamamladı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Bodrumspor, yarın (Cumartesi) oynanacak Serik Belediyespor maçı hazırlıklarını tamamladı.

Vatandaşlara tapu şoku

Türkiye’nin bazı illerinde vatandaşların atadan kalma tapulu arazi ve evlerine Orman Müdürlükleri tarafından “orman alanı içinde kalıyor gerekçesi ile “rızaen terkedin” şeklindeki gönderilen mektuplar vatandaşı şok ediyor.

Elektrik kesintilerine dikkat!

Muğla’ya bağlı 7 ilçede elektrik kesintisi yapılacak. Fethiye’de de yatırım tesislerinin devreye alınması ve arıza onarım, bakım nedeniyle bazı mahallelerde elektrik kesintisi yapılacak.

Ekmek teknesi yandı

Fethiye’de Çatalarık Mahallesi Osman Kaya Bulvarı’nda marangoz atölyesinde yangın çıktı. Gece çıkan yangın marangoz atölyesini kullanılamaz hale getirdi.

Elektrik Arızası Yangın Çıkardı

Menteşe İlçesi Orhaniye Mahallesi Vakıf Mevkii’nde yayla evinin müştemilatında çıkan yangın korkuttu. Yangının elektrik arızasından dolayı çıktığı tahmin ediliyor.

Klima Yangın Çıkardı

Babataşı Mahallesi'nde elektrik aksamında meydana gelen arıza nedeni ile yanan klima faciaya yol açıyordu.

Seydikemer’de ‘Cumhuriyet Giriş Kapısı’ tamamlandı

Seydikemer Belediyesi tarafından yapılan Selçuklu Giriş Kapısı ve Osmanlı Giriş Kapısının ardından Cumhuriyet Giriş Kapısı da tamamlandı. Belediye ekipleri, Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır'ın imzasını taşıyan Cumhuriyet Giriş Kapısını bisiklet ve yürüyüş yolu güzergâhına yerleştirdi.

Seydikemer Belediyesi tarihi konuşturuyor

Seydikemer Belediyesi’nin desteğiyle Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır tarafından yapılan, Osmanlı İmparatorluğu’nun mimarisini yansıtan ‘Osmanlı Giriş Kapısı’ tamamlandı. Ressam ve Heykeltıraş Başarır; “Ben değil biz varız. Biz birlikte Seydikemeriz” dedi.

Fethiye ve Seydikemer’de seralar sezona hazırlanıyor

Fethiye ve Seydikemer İlçelerinde örtü altı alanlarda ürün yetiştiren üreticiler, yeni sezon için seralarını "Solarizasyon" yöntemiyle yüksek sıcaklıkta dezenfekte ediyor.

Datça açıklarında sürüklenen tekneyi kıyı emniyet kurtardı

Datça’nın Körmen Limanı açıklarında içinde 15 yolcu bulunan ve makine arızası nedeniyle sürüklenen tekne Kıyı Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.

Selçuklu Giriş Kapısı Seydikemer'i süsleyecek

Seydikemer Belediyesi'nden bir kültür hizmeti daha ilçeye kazandırılıyor. Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır'ın imzasını taşıyan Selçuklu Devletinin mimari yapısını yansıtan Selçuklu Giriş Kapısı Seydikemer'i süsleyecek.

Ressam Başarır’a teşekkür plaketi

Yaptığı resim ve heykellerle Seydikemer’i güzelleştiren ve ilçenin kadim tarihinin bilinmesine katkısı olan Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır’a teşekkür plaketi verildi.

Seyahat izin belgesi alınamıyor

Kısıtlamanın ilk gününde e-Devlet'te sistem çöktü. Seyahat izin belgesi, talep yoğunluğu nedeniyle alınamıyor. 

Başarır, Seydikemer’in güzelliğine güzellik katıyor

Seydikemer’deki sanatsal üretimlerin mimarı, yerli ve milli sanatçı Ali Rıza Başarır, yaptığı çalışmalarla Seydikemer’in güzelliğine güzellik katıyor

Ormanlarımızın maden için feda edilmesine rıza göstermiyoruz

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi’nde ormanlık alandaki ağaçları kesmeye gelen  Milas Orman İşletme Müdürlüğü ve Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Şirketi çalışanlarını yolu İkizköy halkı tarafından kesildi. Orman yolunu kapatıp iş makineleri ve işçilerin ormana girmesini engelleyen köylüler “Asırlık çam ağaçlarının bulunduğu 600 dönümlük ormanı yok edecekler" diyerek tepki gösterdi.

Arızalanan tekneyi kıyı emniyeti kurtardı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde arızalanınca sürüklenmeye başlayan teknedeki 3 kişi, kıyı emniyeti tarafından kurtarılarak tekne limana çekildi.

Girgin, Bodrum'daki DSİ hatlarının sorumlularını arıyor

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Muğla’nın Bodrum ilçesine DSİ tarafından yapılan içme suyu ana isale hattında meydana gelen arızalar ve bu arızalardan kaynaklı su kesintileri nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıllarda DSİ tarafından yapılan bu hatları Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi de veren Girgin, bu kez hatlarla ilgili mahkeme kararları ve müfettişlerce yürütülen soruşturmalarda gelinen durumu ve Bodrumluların yıllardır yaşadığı sorunların çözümü adına Bakanlığın ne  gibi çalışmalar yaptığı hakkında yazılı soru önergesi verdi. 

Seydikemer resmedildi

Likya Uygarlığını temsil eden sütunlu kapı ve lahitlerin replikaları Seydikemer Belediyesi Yeni Hizmet Binası’ndaki yerini aldı.

Şehitler için anlamlı proje

Seydikemer Belediyesi’nin projesiyle Tlos Antik Kenti yolu üzerindeki duvarlar üzerine resmedilen ‘gelincik’ çiçekleri başta Çanakkale şehitleri olmak üzere vatan ve bayrak uğruna gözünü kırpmadan canını veren şehitlere ithaf edildi.