Potansiyel Haberleri

Potansiyel Haberleri

Sağlık Turizmi Potansiyelinin Arttırılması Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yoğun katılımla gerçekleştirilen ‘Sağlık Turizmi İstişare Toplantısı’nda sağlık turizminin gelişimine yönelik atılacak adımlar ile sorunlar ve çözüm önerileri kayıt altına alındı. Yurt dışından ulaşım ve kış aylarında konaklama sorunlarının ön plana çıktığı toplantıda, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, sorunların çözümü ve eksiklerin giderilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti göstererek Fethiye’nin ve bölgenin sağlık turizmindeki potansiyelini çok daha yukarı taşımak istediklerini söyledi.     

400 adet incir fidanı dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Daire Başkanlığının desteklediği Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolculuğu' projesi tamamlanırken, son eğitim çalışması Dalaman'da yapıldı. Programda incir yetiştiriciliği yapan kadın üreticilere 200 adet kerevet (kurutma sepeti) ve 400 adet incir fidanı dağıtıldı.

Küçükala; 'potansiyelin harekete geçirilmesi lazım'

Küçükala; “Fethiye’nin farklı bir çağa atlaması gerektiğine inanıyorum”

Belediye Başkanları açıklama yapmadan da aday adayı olabiliyor

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, belediye başkanlığına tekrar aday olmak için aday adaylığını açıklamak zorunluluğunu bulunmuyor. Belediye Başkanları partilerin potansiyel adayları oldukları için, ayrıca partiye aday adaylığı başvurusu yapması gerekmiyor. 

Muğla Turizmi Türkiye Yüzyılına Hazır

Ülkemizin en yoğun turizm hareketliliği yaşanan destinasyonlarının başında gelen Doğal, tarihi ve kültürel varlıklar açısından zengin bir potansiyele sahip olan Muğla’da turizmin 2022 yılı performansının değerlendirildiği, “Türkiye Yüzyılında Muğla Turizmi” projelerinin görüşüldüğü toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında yapıldı.

Fethiye Ve Seydikemer’de Karavan Park Alanı Eksikliğine Çözüm Aranıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), karavan ve kamp alanı, karavan imalatı ve kiralama sektöründen temsilcilerin katıldığı toplantıda, Fethiye ve Seydikemer’de karavan kamp alanlarının belirlenmesi ve karavan turizminin geliştirilmesine yönelik öneriler konuşuldu. Sektör temsilcileri bölgede karavan kamp alanı bulunmaması nedeniyle büyük bir turizm potansiyelinin kullanılamadığını vurgularken, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, bölge turizminin çeşitlendirilmesi konusunda birçok çalışma yürüttüklerini belirterek, kamp karavan turizmini desteklemek ve kamp alanları oluşturmak için sektör temsilcilerinden aldıkları önerileri Kültür ve Turizm Bakanlığı’na taşıyacaklarını söyledi.

MUĞLA SAĞLIK TURİZMİ YATIRIMLARININ MERKEZİ HALİNE GELİYOR

Muğla’da sağlık turizmi potansiyelinin arttırılması, ilin turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması, Muğla ilinin sağlık turizminde küresel bir marka şehir olması vizyonu ile Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, sağlık turizmi yatırımları hakkında toplantı yapıldı.

CHP’Lİ ERBAY: KÖYCEĞİZ ÇİLEĞİNİ DÜNYA MARKASI HALİNE GETİREBİLİRİZ

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki çilek üretiminin ülke ekonomisine büyük katma değer kazandırma potansiyeli olduğunu vurgulayarak, çilek üreticisinin desteklenmesi durumunda çilek üretiminin dünya ile yarışabilecek düzeye geleceğini söyledi.

Köyceğiz Ortaca Dalaman Destinasyonundaki Çalışmalar Değerlendirildi

Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve destinasyonun tanıtımının artırılması amacıyla kurulan “Köyceğiz-Ortaca-Dalaman Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu” toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi.

'Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu' toplantısı yapıldı

Fethiye - Seydikemer’in potansiyelinin değerlendirilmesi ve tanıtımının artırılması amacıyla kurulan ‘Fethiye - Seydikemer Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu’ Toplantısı, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Fethiye’de gerçekleştirildi.

“Muğla Sağlık Turizmi Tek Durak Hizmet Merkezi Projesi” taslağı ilk onayını aldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı talimatıyla sağlık turizmi çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Muğla ilinin sağlık turizminin geliştirilmesi, sağlık turizmi potansiyelinin artırılması, ilin turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, Sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması amaçlarına hizmet edecek olan Tek Durak Hizmet Merkezi, konsept proje taslağı projeye finansman sağlayacak anahtar paydaşlar tarafından desteklendi.

Milas’ın alternatif turizm potansiyeli değerlendirildi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, başkanlığında Milas ilçesinde bulunan Beçin Kalesi ve Ören Yeri ile Milas Alatepe yamaç paraşütü alanında yapılacak çalışmalar ile ilgili durum değerlendirmesinde bulunmak üzere Vali Yardımcıları, kaymakamlar, ilgili kurum müdürleri ve kazı başkanlarının katılımı ile toplantı düzenlendi.

Vali Orhan Tavlı, Ziraat Odası Başkanları ile bir araya geldi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, ilimizin tarımsal potansiyeli, ilçelerdeki tarımsal faaliyetlerin genel durumu ile üreticilerin talep ve beklentilerini değerlendirmek üzere Ziraat Odası Başkanları ile toplantıda bir araya geldi.

Demir’den 2022 mesajı

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir 2022 yılı mesajı yayımladı. Demir mesajında; “Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde Muğla’mızın sahip olduğu potansiyeli artırmak için yoğun bir çaba sarf ettik, sarf etmeye devam ediyoruz. Hükümetimizin, devletimizin kaynaklarını tarafsız, adil ve en etkin şekilde sizlerle buluşturmak için her alanda çalışmalarımız bulunmaktadır.” dedi.

Mutso, Üyelerini Ziyaret Ederek Destekleri Aktarmayı Sürdürüyor

MUTSO proje ekibi, ihracat potansiyeli olan üyeleri ziyaret ederek UR-GE ve Avrupa İşletmeler Ağı projelerini aktarıyor.

Ftso’nun ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ Projesine Geka’dan Yüzde 100 Hibe Desteği

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Fethiye’de spor turizminin geliştirilmesi amacıyla başlattığı ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) yüzde 100 hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında Fethiye’de yapılabilecek spor turizmi türleri ile uygun cazibe merkezleri belirlenecek, ayrıca ilçenin spor turizmi haritası ve envanteri çıkarılacak. Proje kapsamında Fethiye’nin önemli bir turizm potansiyelini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre küresel turizm sektörü yıllık yüzde 3,5 civarında büyürken, spor turizmi yüzde 10’un üzerinde büyüyor. Bu potansiyeli ilçemizde canlandırmak için FTSO olarak önemli bir projeye imza attığımızı düşünüyorum.” dedi.

Fethiye EKO-Turizm değer haritası çıkarılması Odak Grup toplantısı yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) ev sahipliğinde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından düzenlenen Eko-Turizm Destinasyon Komisyon ve Hedef Pazar Analizi odak toplantısında, bölgenin eko-turizm potansiyeli ele alındı ve değer haritası çıkarıldı.

Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi İlk Konuklarını Ağırladı

Menteşe’de kültür turizminin canlandırılması, gastronomi potansiyelinin turizme entegre edilmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde törenle açılışı yapılan “Tarihi Şaraphane Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi” ilk konuklarını ağırladı. Denizli Doğa Yürüyüş Spor Kulübü Derneği (DOĞADEN) üyesi 200 kişi tarihi Şaraphanede kahvaltı yaptıktan sonra Değirmendere Kanyonu yürüyüşünü gerçekleştirdi.

‘Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli’nde Fethiye konuşuldu

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Fethiye’nin tanıtıldığı Antalya Turizm Fuarı, ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi'nde açıldı. 20 ülkeden 2 bin acente yetkilisinin katıldığı fuarda, ‘Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli’nde konuşan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, deniz, kum ve güneş turizmi ile tanınan Fethiye’nin aslında çok ciddi spor, tarih, sağlık, kültür turizmi potansiyeline de sahip olduğuna dikkat çekerek farklı sektörlerdeki turizm yatırımcılarını bölgeye davet etti.

Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi Saburhane’de Açıldı

Muğla Mutfak Kültürü’nün kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması, kentin gastronomi potansiyelinin turizmle entegre edilmesi, yeme – içme ve kültür turizminin canlandırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında “Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi ve Saburhane Semt Pazarı” Şaraphane’de kapılarını açtı.

Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi Saburhane’de Açılıyor

Muğla Mutfak Kültürü’nün kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması, kentin gastronomi potansiyelinin turizmle entegre edilmesi, yeme – içme ve kültür turizminin canlandırılması amacıyla “Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi ve Saburhane Semt Pazarı” 21 Ekim Perşembe günü saat: 10.30’da tarihi Şaraphane’de kapılarını açıyor.

Temel Dış Ticaret Eğitimi gerçekleştirildi

MUTSO, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi çalışmaları kapsamında ihracat potansiyeli olan ve ihracat yapmak isteyen üyelerine yönelik ‘Temel Dış Ticaret Eğitimi’ düzenledi.

Fethiye Kaya İnciri’ne İhracat Kapısı Açılıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) başta coğrafi işaret tescilli Fethiye Kaya İnciri olmak üzere, bölgemizde yetişen incir çeşitlerinin yurt dışına ihracatının sağlanmasına yönelik toplantı gerçekleştirildi. Fethiye ve Seydikemer’deki incir çeşitlerini incelemek üzere FTSO’ya gelen Bursa’nın duayen incir ihracatçılarından Yavuz Taner, Fethiye Kaya İnciri’nin küçük boyutlu türünün özellikle İngiltere pazarında büyük rağbet gören çerezlik incir ihracatına uygun olduğunu belirterek, bölgenin büyük bir potansiyel taşıdığını kaydetti.

LGS ve YKS’de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Türkiye genelinde yapılan LGS ve YKS sınavlarında Fethiye’de dereceye giren öğrencilere ödülleri Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya tarafından verildi. Fethiye ilçesinin eğitim seviyesinin iyi olduğunu belirten Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Fethiye eğitim anlamında fena bir yerde değil, bunu öğretmen arkadaşlarımla da, paylaşıyorum. Bizim hedefimiz daha iyisi bunu çok net söylüyorum daha iyisini istiyoruz. Biz çok daha iyiye varabilecek potansiyele de sahibiz, okullarımızın fiziki durumları gerçekten iyi seviyede” dedi.

Bodrum, Milas, Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinin turizm potansiyeli değerlendirildi

Bodrum-Milas-Yatağan-Kavaklıdere ilçelerinin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve destinasyonların tanıtımının daha da artırılması amacıyla kurulan “Bodrum-Milas-Yatağan-Kavaklıdere Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu” toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleşti.

Muğla’nın turizm potansiyelini geliştirme toplantısı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’in düzenlediği toplantıda Muğla’nın turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla turizm profesyonelleri bir araya geldi. Toplantıda yerli ve yabancı turist sayısının artırılması, sektörde yaşanan sorunların çözülmesi yönünde değerlendirmelerde bulunuldu.

Karaova’da hasat zamanı

Bodrum Belediyesi’nin Karaova Bölgesi’nde toprakla buluşturduğu ata tohumlarından elde edilen ilk ürünün hasadı yapıldı. Ata tohumlarına verdiği değer ile bilinen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Potansiyel envanterimizi ortaya çıkarıp, hepsini işlemeye çalışacağız. Karaova'daki verimli topraklarımızı en iyi şekilde değerlendirmek için üreticilerimiz ile işbirliği içinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Erbay, acil önlem alınması çağrısı yaptı

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 15-22 Nisan Turizm Haftası’nı kutladı.   Turizm sektörünün döviz girdisi, istihdam ve bağlı sektörlerle birlikte önemli bir ekonomik sektör olması açısından Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıdığını söyleyen CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Covid-19 salgını nedeniyle 2020 sezonu beklenenin altında geçti. Ancak gerekli önlemler alınmadığı taktirde 2021 sezonu da olumsuzluklarla geçecek. Turizm sektörü temsilcileri bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını bekliyor.” dedi. 

Çoban, Doğru politikalar geliştirilemediği için yerinde sayıyor

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, yaklaşan turizm sezonu öncesi değerlendirmelerde bulundu. İlçe Başkanı Çoban, “Türk turizmi bu yazı büyük sorunlarla geçireceğe benziyor. Portekiz, İngiltere ve İspanya gibi rakiplerimiz pandeminin de getirdiği yüke karşı pek çok önlem aldı bile. Türkiye’de potansiyelinin yüksek olmasıyla övünülüp doğru politikalar geliştirilmediği için yerinde sayan sektörlerin başında herhalde turizm gelir” ifadelerini kullandı. 

Muğla’da 1’inci Ekonomi Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı,  Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen 2021 yılı 1’inci Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Muğla’nın ekonomik durumu ve potansiyeli ile devam eden kamu ve özel sektör yatırımları, üretim ve istihdam konuları değerlendirildi.