Paraşüt, Haberleri

Paraşüt, Haberleri

Fethiye Babadağ Eşsiz Manzaralar ve Yamaç Paraşütü

Fethiye, Türkiye'nin güneybatısında muhteşem plajları, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle ünlü bir tatil destinasyonu olarak bilinir. Bu bölgenin en gözde cazibe merkezlerinden biri ise Babadağ'dır. Babadağ, sadece muhteşem manzaraları ve temiz havası ile değil, aynı zamanda sunduğu çeşitli aktivitelerle de tatilcilerin ve macera severlerin ilgisini çekmektedir. Babadağ nerde? Babadağ'a nasıl gidilir? Babadağ Teleferik Nerededir? Babadağ yamaç paraşütü nasıl yapılır? Sorularının cevabı sizlerle?

Başkan Karaca, Ölüdeniz manzarasının tadını çıkardı

23. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali muhteşem etkinlikler ve konserlerin ardından sona erdi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise Babadağ’dan paraşütle atlayarak muhteşem Ölüdeniz manzarasının tadını çıkardı.

Kaymakam Ertaş, “Fethiye’nin tanıtımı açısından harika bir organizasyon”

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda açıklamada bulundu.

Hava Oyunları’na Geri Sayım Sürüyor

18 – 22 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek 23. Ölüdeniz Hava Oyunları için geri sayım sürüyor.

FETHİYE SEMALARINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nde ikinci güne girildi. Çeşitli etkinliklerin gün boyu sürdüğü festival kapsamında motorlu paraşüt pilotları Fethiye semalarında renkli görüntüler sergiledi.

PARAŞÜT PİLOTUNUN İMDADINA, İTFAİYE EKİPLERİ YETİŞTİ

Babadağ’dan atlayış yapan ve iniş esnasında ağaca takılı kalan paraşüt pilotunun imdadına Fethiye İtfaiye Grup Amirliği Ekipleri yetişti.

Fethiye’de paraşütler birbirine dolaştı: 4 yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tandem atlayış yapan iki paraşüt, kalkış esnasında birbirine dolanırken, olayda pilot ve yolcular yaralandı.

Fethiye Babadağ Yamaç Paraşütünde Rekor Yılı

Ülkemizin en önemli, dünyanın sayılı yamaç paraşütü sportif faaliyet alanı olarak kabul edilen Fethiye- Babadağ’da tüm zamanların uçuş rekoru kırıldı.

Karadaş, “Adrenalin patlaması yaşıyoruz”

Tandem başlayan uçuşta serbest devam eden pilotlar izleyenleri hayran bıraktı. 21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline serbest uçuş gerçekleştiren Türk Hava Kurumu Serbest Paraşüt Eğitmeni Mehmet Karadaş hissettiklerini FRT TV mikrofonlarına anlattı. Korku değil vücuttaki adrenalinin yükseldiğinin altını çizen Türk Hava Kurumu Serbest Paraşüt Eğitmeni Mehmet Karadaş, “Ellerim titriyor. Resmen bir adrenalin patlaması yaşıyoruz. Korku ile alakalı değil vücudunuzdaki adrenalin patlamasından dolayı oluşan bir şey” dedi.

Paraşütler dolaşınca yedek paraşütle iniş yaptılar

Ölüdeniz’de Babadağ’dan tandem atlayış yapan iki ayrı paraşüt pilotunun, paraşütlerinin birbirine dolaşmaları sonucu, yedek paraşütü açarak yere inebildiler. Paraşüt pilotları ve yolcular yara almadan kurtuldular.

Babadağdan atlayan atlayana

Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezlerinden biri olan Ölüdeniz’de, bayram tatili dolayısıyla hızlanan yamaç paraşütü son gaz devam ediyor. Babadağ’dan üst üste atlayışlar gerçekleşirken, gökyüzündeki renk cümbüşü hiç bitmiyor.