Panel Haberleri

Panel Haberleri

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali İkinci Gününde Yoğun İlgi Görüyor

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivalinin ikinci gününde Doç. Dr. Hakan Allı’nın ‘geçmişten günümüze kuzugöbeği mantarının tıbbi ve ekonomik önemi’ konulu paneli yoğun ilgi gördü.

Dastar Ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Rengarenk Görüntülerle Başladı

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali rengarenk görüntülerle başladı. Festivalde, kuzugöbeği mantarı ve dastar başta olmak üzere, çeşitli konu başlıkları altında bilimsel paneller, bölgenin kültürel değerlerini ön plana çıkaracak sergiler, söyleşiler ve konserler gerçekleştirilecek.

Geçici Hayvan Bakımevi Güneş Panelleri ile Elektrik Üretti

Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne kurulan güneş enerji santrali ile bugüne kadar piyasa değeri 305 bin TL olan 110 bin kwh elektrik üretti.

MSKÜ'den “100. Yılında Cumhuriyetimizin Kadın Yüzleri” Etkinliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında 23 Ekim 2023 tarihinde “100. Yılında Cumhuriyetimizin Kadın Yüzleri” başlıklı sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumlu panel ve bir kapanış konseri gerçekleştirildi

8 Nisan’da Fethiye Deprem Paneli düzenleniyor

Fethiye’nin deprem riski, zemin yapısı ve olası bir deprem felaketine ne kadar hazırlıklı olduğu 8 Nisan 2023 Cumartesi günü Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenecek Fethiye Deprem Paneli’nde ele alınacak.

“TRAFİK BİLİNCİ” KONULU PANELDE ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPILDI

Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'Trafik Bilinci' konulu panel, dernek binasında gerçekleştirildi. Panelde konuşmacılar, katılımcıları çeşitli konularda  bilgilendirdi 

“TRAFİK BİLİNCİ” KONULU PANEL DÜZENLENDİ 

Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Trafik Bilinci” konulu panel, dernek tesisinde gerçekleştirildi

ÇOCUK VE ORTOPEDİ PANELİ YAPILDI

Fethiye Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması münasebetiyle ‘Çocuk ve Ortopedi’ paneli yapıldı.

YEREL SİYASETİN KADIN İÇİN ANLAMI PANELİ YAPILDI

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi tarafından “Yerel Siyasetin Kadınlar için Anlamı” paneli düzenlendi.

KÖY ENSTİTÜLERİ SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI

‘Kuruluşunun 82. Yılında Eğitim Onurumuz Köy Enstitüleri’ panel ve dinletisi Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Tazelenme Üniversitesi, Muğla Sanatseverler Derneği, 29 Ekim Kadınları Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğinde Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlendi.

‘Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli’nde Fethiye konuşuldu

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Fethiye’nin tanıtıldığı Antalya Turizm Fuarı, ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi'nde açıldı. 20 ülkeden 2 bin acente yetkilisinin katıldığı fuarda, ‘Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli’nde konuşan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, deniz, kum ve güneş turizmi ile tanınan Fethiye’nin aslında çok ciddi spor, tarih, sağlık, kültür turizmi potansiyeline de sahip olduğuna dikkat çekerek farklı sektörlerdeki turizm yatırımcılarını bölgeye davet etti.

Ortaca’da motosiklet kazası: 1 ölü

Muğla’nın Ortaca ilçesinde panelvan araçla çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.

Başkan Karaca projeleri yakından takip ediyor

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi’nin Büyükşehir belediyesi ve diğer kurumlarla işbirliği yaparak çalışma başlattığı projeleri yakından takip ediyor. Hemen her gün arazide çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Alim Karaca, kısıtlama süresince şantiyelerden ayrılmıyor. Başkan Karaca, “Projelerin tamamlanması için verdiğimiz süre içerisinde sonuç alacağız. Hemen her gün çalışmaları yerinde takip ediyorum. Sezona kadar tüm projelerde hedeflenen çalışmalar yerine getirilecek” dedi. 

Başkan Karaca, 9 milyon TL’lik projeyi 5 milyon TL’ye sağladık

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ilçedeki devam eden yatırımları hemen her gün yerinde inceleyerek zamanında bitmesine çaba gösteriyor. Fethiye’nin bu 17 günlük kapanmada belediye faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğini bildiren Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, pazaryeri mahallesinde yapımı devam eden güneş panelli pazaryeri inşaatında incelemelerde bulundu. 9 milyon TL’lik projenin 5 milyon TL’ye tamamlanacağını ifade eden Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Totalde Fethiye’de 300 milyon TL’lik yatırım yapılıyor” dedi.

GES Projesi temel atma töreni Cuma günü yapılacak

Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak projeler üretmek için kolları sıvayan Fethiye Belediyesi, Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan, halk tarafından “Cumartesi Pazar Yeri” olarak bilinen bölgeye, üstü kapalı pazar yeri yapıyor. Pazara aynı zamanda güneş enerjisi santrali (GES) kuruluyor. Santrale kurulacak güneş panelleri sayesinde pazaryerinde elektrik enerjisi üretilebilinecek. 

GES projesinde çalışmalar başladı

Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak projeler üretmek için kolları sıvayan Fethiye Belediyesi, Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan, halk tarafından “Cumartesi Pazar Yeri” olarak bilinen pazarın üstünü kapatarak, güneş enerjisi santrali (GES) kuruyor. Santrale kurulacak güneş panelleri sayesinde pazaryerinde elektrik enerjisi üretilecek. 

Belediyelerden Koronavirüs Duyurusu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri konser, tiyatro, sergi, panel gibi tüm kapalı alan etkinliklerini iptal ettiğini duyurdular.

Ekonomiye Mandalina Dopingi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli’nin güncel raporu yayınlandı. Raporda, Kasım ayında yapılan 100 milyon dolarlık mandalina ihracatı dikkat çekti.