Kırsal Mahalle Haberleri

Kırsal Mahalle Haberleri

Dolu Yağışına Milas Belediyesi’nden Anında Müdahale

Milas’ta perşembe günü akşam saatlerinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle bazı kırsal mahalle yollarının ulaşıma kapanmasının ardından Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce çalışma gerçekleştirildi.

Başkan Tokat İncelemelerde Bulundu

Milas Belediyesi kırsal mahallelerimizde Pazar Yeri ve Çok Amaçlı Sosyal Alan yapım çalışmalarına devam ediyor.

Töksöz, 'Yatağan'ı Şehriyle, Kırsalıyla Daha Yaşanabilir Yer Haline Getiriyoruz'

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz'ün girişimleriyle, Yatağan'ın Şahinler ve Yeşilbağcılar – Taşkesik TOKİ mahalleleri, doğalgazla buluştu. Doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, her iki mahallede doğalgaz verme törenleri gerçekleştirildi.

Kırsal Mahallelerde Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı yol yapım programı dâhilinde 160 Milyon TL’lik yatırımla 10 ilçede toplam 40 mahallede başlattığı 206 km’lik yol çalışmasının 138 km’sini tamamladı. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan yol çalışmasıyla ilgili mahalle  muhtarları  Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. 

Büyükşehir Parke Kaplama Çalışmalarına Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan kırsal mahallelerde parke kaplama çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler bu güne kadar il genelinde 71 bin m2 parke çalışması yaptı.

Büyükşehir’in Kıl Keçisi desteği 3 ilçede devam ediyor

Tarım ve hayvancılıkta üreten köylünün yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticilere yönelik başlattığı ve yoğun ilgi gören Kıl Keçisi projesi Milas, Bodrum ve Seydikemer ilçelerinin kırsal mahallelerinde devam ediyor.

Jandarma, yangın risk alanlarında devriye görevi yapıyor

Havaların ısınmasıyla ormanlık alanlarda yangın riski arttı. Muğla İl ve ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yangın riskinin bulunduğu ormanlık alanlarda ve kırsal mahallelerde devriye görevi yapıyor.

MUSKİ Kırsal Mahallelerde Çalışmalarını Sürdürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri Menteşe ve Ula ilçelerinde yeni şebeke imalatı ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

KIRSAL MAHALLELERİN YOLLARI YENİLENİYOR

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteğiyle kırsal mahallerin zemin iyileştirme çalışmaları aralıksız sürüyor.

ÇOK AMAÇLI SALONLARA SOĞUK HAVA DEPOSU KURULUYOR

Menteşe Belediyesi, kırsal mahallelerde vatandaşların düğün, sünnet, mevlit nişan vb. etkinliklerini yapabilecekleri Çok Amaçlı Salonlara soğuk hava deposu kurulumuna başladı. Kafaca, Bayır ve Yeşilyurt mahallelerindeki Çok Amaçlı Salonlara kurulumu yapılan soğuk hava depoları ile vatandaşlar içeceklerini sıcak yaz günlerinde muhafaza edebilecekler.

ÇALIŞMALAR KIRSALDA DEVAM EDİYOR

Menteşe Belediyesi ekipleri ilçe merkezinde olduğu gibi kırsal mahallelerde de çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Ekipler tarafından Kafaca Mahallesinde yapılan çalışmalar kapsamında; bölgede bulunan ve uzun süredir kullanılan çok amaçlı sosyal alanda yenileme çalışmaları, Kafaca 100. Yıl İlkokulu’nda bahçe düzenleme ve boyama çalışmaları ve Kafaca’dan Dağdibi Mahallesine ulaşım sağlayan yol güzergâhında beton kaplama çalışmaları yapılıyor.

Muhtarlara kırsal mahalle bilgilendirmesi

Ortaca’da, Büyükşehir Belediyesi yasası gereği köy statüsünden çıkarak mahalleye dönüşen 13 mahalle muhtarı Muğla’da yapılan toplantı ile bilgilendirildi.

Kırsal mahalleler için alınan karar tekrar görüşülecek

Seydikemer Belediye Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşülerek 30 mahallenin kırsal mahalle olması kararı Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda yeniden görüşülecek.

Ortaca kırsal mahalleye dönmek istiyor

Ortaca’da, Büyükşehir Belediyesi yasası gereği Köy statüsünden çıkarak Mahalleye dönüşen 13 köyün, kırsal mahalleye dönmesini sağlayan yasadan yararlanmak için Ortaca Belediyesi’ne yapılan müracaatın süreci devam ediyor.

Kızılay Karlı Yolları Aşarak İhtiyaç Sahiplerine Ulaşıyor

Muğla’nın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışının etkili olduğu kırsal mahallelerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak için zor şartlarda görev yapan Türk Kızılay ekipleri, gönüllülük esasıyla hizmet veriyor.

Büyükşehir Meclisi’nde kırsal mahalle tartışması

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda vatandaşlar yok sayıldı. Halka açık olan meclis toplantısına girmek isteyen onlarca vatandaş, Muğla Büyükşehir Belediyesi zabıtaları ve güvenlik görevlileri tarafından engellenerek salona alınmadı.

“Sağlığınız, Elinizin Altında”

Menteşe Belediyesi “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” nda kırsal mahallelerde kadınlara yönelik sağlık eğitimleri yapıyor.

Menteşe Belediyesi’nden Eğitime Destek

Menteşe Belediyesi yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte kırsal mahallelerde eğitim öğretim hayatına yeni başlayan çocuklara dayanışma çantası vererek destek oluyor. İlkokula yeni başlayan çocukların eğitimine destek olmak adına içerisinde defter, silgi, kalem, etiket, kalemlik, kağıt, pastel ve kuru boya kalemleri gibi kırtasiye malzemeleri bulunan çantalar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından çocuklara hediye edildi.

“Hayvancılık ve süt üretimi afet bölgesine can suyu olabilir”

Milas’ta yangın bölgesindeki kırsal mahalleleri beraberindekilerle ziyaret eden Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, yöre haklına ve üreticilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhur İttifakı’ndan ‘Kırsal ve Kentsel Mahalle’ tepkisi

Menteşe Belediyesi’nin Mayıs Ayı Belediye Meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edilen Kırsal Mahalle Ve Kırsal Yerleşik Alan Belirleme Çalışması, Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP menteşe ilçe başkanlıkları tarafından tepkiyle karşılandı. Yapılan çalışmaya tüm mahalle muhtarlarının şiddetli bir şekilde karşı olduğunu, konuyla ilgili imza topladıklarını aktaran AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, “Sayın belediye başkanımıza bu kadar önemli bir konuda neden vatandaşlara danışmadığını sorduk. Birlikte yönetmekten anladığınız sadece düğüne ve cenazeye gitmekse bu birlikte yönetmek olmuyor.” dedi.

Menteşe’de “Kırsal Mahalle” Düzenlemesi Belediye Meclisinde Kabul Edildi

Menteşe Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi Kanununa eklenen ek 3. madde ile Menteşe ilçesine bağlı mahallelerde kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan belirleme çalışmasını tamamladı. Belediye Meclisinin incelemesi için İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna havale edilen ve komisyonca 3 ay süren değerlendirme sonucunda, Menteşe ilçesine bağlı 33 mahalle kırsal, 6 mahalle kırsal yerleşik alan olarak belirlendi. Karar belediye meclisince oy çokluğu ile onaylandı.

“Milas için hizmet üretmeye devam ediyoruz”

Milas Belediyesi kırsal mahallelerdeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Planlanan programlar çerçevesinde çalışmalarını sürdüren ekipler belirlenen mahallelere taş duvar imalatı çalışması yaparak, hizmetlerini sürdürüyor.

Kırsal mahalle tespit çalışması meclis komisyonlarına havale edildi

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununa eklenerek yürürlüğe giren Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan değişikliğine yönelik yapılan teknik çalışma, Menteşe Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısında görüşülerek üç komisyona havale edildi. 

Kırsal mahalleler modern yollara kavuşuyor

Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler İlçe genelinde sürdürdüğü çalışmalarla mahalleleri modern ve kullanışlı yollara kavuşturuyor.

Başkan Gümüş, mahalle toplantılarına başladı 

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kırsal mahallelere yönelik mahalle toplantılarına Gülağzı ve Doğan Mahallesiyle başladı. Pandemi sürecindeki kısıtlamalara rağmen belediyecilik hizmetlerine devam ettiklerini ifade eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, vaka sayılarındaki düşüş ve aşılama sürecinin başlamasıyla, kırsal mahalle toplantılarıyla vatandaşlarla bir araya geleceklerini açıkladı. 

Milas Belediyesi kırsal mahallelere yatırımlarını sürdürüyor

Milas Belediyesi’ne bağlı ekipler kırsal mahalleler için yoğun mesai harcıyor. Belediye’ye bağlı ekipler son olarak Pınarcık Mahallesi’ne Organizasyon Alanı ve Ortak Kullanım Alanı çalışmalarını tamamladı. 

Başkan Gümüş’ten ‘Kırsal Mahalle’ düzenlemesine ilişkin açıklama 

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 16 Ekim 2020 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Kanununa eklenerek yürürlüğe giren kırsal mahalle düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Yüksek su faturalarının düşürülmesi adına harekete geçtiler

İyi Parti Seydikemer Belediye Meclis Üyeleri, bölgede yaşayan vatandaşların su faturalarına yansıyan yüksek fiyatların düşürülmesi adına harekete geçti. İyi Partili belediye meclis üyeleri, Seydikemer’e bağlı mahallelerin kırsal mahalle tüzel kişiliği kazandırılması adına; Şubat ayı toplantısında önerge sundular. 

Tokat, kırsal mahallelerde yapılan çalışmaları inceledi

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, kırsal mahallelerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. 

Çayboyu ve Kurucuova Yolları Asfaltlanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ilçelerde kırsal mahallelerin yollarını yeniliyor ve genişletiyor. Kavaklıdere ilçesi Çayboyu ve Kurucuova mahalle yolunda serme sıkıştırma zemin ıslah çalışmaları tamamlandı. 6 kilometrelik yolun bayram öncesi asfaltlanacağı öğrenildi.