Kaynak Haberleri

Kaynak Haberleri

Fethiye dikkat! Meteorolojiden Toz uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, bölgede yarın sabah saatlerinden itibaren itibaren Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımı etkisi altında kalacağı tahmin edildiği belirtildi.

Genç Girişimci Kurulları Aydın’da Bir Araya Geldi

TOBB Muğla GGK, ‘Startup Ekosistemi ve Alternatif Finansman Kaynakları’ programına katılmak üzere Aydın’a gitti. Heyet, program öncesi Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ile bir araya geldi.

Yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu

Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 870 bin metrekare yeşil alan ve parkları arıtma suyu (gri su) ile sulayarak yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu sağlıyor.

Aday adayları ve muhtarlar kahvaltıda buluştu

AK Parti’den Seydikemer Belediye Başkanlığı için aday adaylıklarını açıklayan Ramazan Kaynak, Salih Gümüş ve Mehmet Tanır, muhtarlarla kahvaltıda buluştu. 

Aday adayı Kaynak, “Seydikemer’i daha iyi yönetmek için aday adayıyım”

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yoğun katılım ile gerçekleşen temayül yoklamasına katılan AK Parti Seydikemer Belediye Başkan aday adayı Ramazan Kaynak, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yalıkavak Ve Umurca’nın Üst Kotlarındaki Su Sorunu Çözülüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da ortaya çıkan su ihtiyacını karşılamak için başlattığı farklı projelere ara vermeden devam ediyor. Ekipler son olarak Yalıkavak ve Umurca Mahallelerinin üst kotlarında yaşanan su sorunlarını gidermek için ilave kaynak bulurken bu suyu sisteme dahil ediyor.

Tekne Yangını Ucuz Atlatıldı

Fethiye’de Tersane bölgesinde bir teknede elektrik aksamı kaynaklı kablo ısınması sebebiyle ufak çaplı tekne yangını meydana geldi. 

Taksi sezonu değerlendirildi

Fethiye'de taksici olarak çalışan Ayhan Altınkaynak, turizm sezonunu değerlendirdi.

Büyükşehir’den Denizova Bölgesinde Ek İçme Suyu Projesi

Menteşe’de Denizova, Yenibağyaka, Kıran ve Derinkuyu Mahallerini besleyen su kaynaklarında tarımsal sulamanın artması nedeniyle azalma meydana geldi. İçme suyu kaynaklarında meydana gelen düşüş nedeniyle ekipler bölgeye ek su kaynağı sağlamak için çalışma başlattı.

Muğla’da Su Kaynakları Azaldı

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Muğla’ya düşen yağışların azaldığını, yeraltı su kaynaklarının geçtiğimiz yıllara oranla gittikçe düştüğünü ve baraj doluluk oranlarının kritik seviyede olduğunu belirterek su tasarrufu yapılmasına vurgu yaptı. Ülgen ayrıca Bodrum’da DSİ hatlarından kaynaklı ortaya çıkan su sorunu hakkında açıklamalar yaptı.

Motorine Zam Kapıda 

Brent petrol ve dolar kurundaki hareketlilik ile KDV ve ÖTV oranlarında yapılan zamlar benzin ve motorin fiyatlarında da değişikliğe neden oluyor. Sektör kaynaklarının aktardığına göre 11 Ağustos 2023 Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin grubunda 1,80 TL'lik fiyat artışı bekleniyor. 

Kızılbük Thermal Wellness Resort Projesi Marmaris Turizmine Büyük Katkı Sunacak

Kızılbük GYO uzmanlığıyla yükselen Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi, devre mülk sektöründe Sinpaş güvencesiyle fark yaratıyor. Marmaris'te denize sıfır özel bir koyda yer alan proje, bölgeyi 4 mevsim canlı tutacak ve sürdürülebilir kaynaklar kullanarak bölgenin korunmasına da katkı sağlayacak.

Belediye Personeline “Fethiye Güvende İletişim” Eğitimi

Fethiye Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, kurum içi eğitimler kapsamında 2 günlük eğitim programı düzenlendi. Doç. Dr. Bülent Sezgin, Uzm. Psk. Dan. Berk Çeşmeli, Uzm. Merve Aşıcı tarafından verilen eğitimlere 160 civarında personel katılıyor.

Fethiye’de yabancı konut satışı ilk ne zaman başladı?

Fethiye’de ev ve işyeri kiraların bu kadar yüksek olmasının nedeni bulunduğu alandan fazla talebin olmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Erkılınç: “Resmi ilana bağlı yayıncılık ticari gerçeklerle bağdaşmıyor”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, resmi ilana bağlı yayıncılık anlayışının gazetecilik mesleğini olumsuz etkilediği gibi günümüz ticari gerçekleriyle de bağdaşmadığını belirterek, kamunun kaynaklarını boşa harcatmayacaklarını ve görevini layıkıyla yerine getiren süreli yayınların haklarını koruyacaklarını söyledi.

FTSO’NUN İK EĞİTİMİNDE YENİ TRENDLER İŞLENDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) İnsan Kaynaklarında Yeni Trendler Eğitimine 35 Oda üyesi firma yetkilisi ve çalışanı katıldı.

DEPREM BÖLGESİNDE BİRLİK BERABERLİK BULUŞMASI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, Hatay’ın Reyhanlı ve Samandağ İlçelerindeki depremzedelere hizmet veren çalışma arkadaşları ve Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler ile bir araya geldi.

ALİYE KURT HAYATINI KAYBETTİ

Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak’ın yeğeni Aliye Kurt hayatını kaybetti.

FETHİYE’DE AİLE MAHKEMESİNE “1.458” BAŞVURU

2022 yılında Fethiye Adliyesi Aile Mahkemesine Aile hukukundan kaynaklı 1458 dava başvurusu olduğu öğrenildi.

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI KAYNAK’TAN ÖRNEK DAVRANIŞ      

Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) Kur’an Kursu ve Kur’an Eğitimlerinden kullanılması amacıyla arsa bağışında bulundu.

ANTIK KENT TLOS 10 KASIMA HAZIRLANIYOR

Hitit Kaynaklarında ülke olarak geçen Likyanin en önemli yerleşim yerlerinden biri olarak gösterilen Seydikemer ilçesine 15 km uzaklıkta bulunan Antik Tlos kenti 10 Kasım da Büyük Tlos Kritertum Bisiklet Yarışına hazırlanıyor.

ECZACILAR MİTİNGE HAZIR…

Türk Eczacıları Birliği'nin çağrısıyla 16 Ekim'de Türkiye'deki tüm eczacılar Ankara'da "Büyük Eczacı Mitingi"nde buluşmaya hazırlanıyor. Muğla 32.Bölge Eczacılar Odası Başkanı Kadir Serkan Tekin, ‘’ İlaç ve eczacılık sektörü çok ciddi sıkıntı içerisinde. Bu süreçte eczacılar ve vatandaşlarımız ciddi anlamda mağdur oluyorlar. İlaç yokları ve vatandaşlarımızın ilaç farklarına ödediği fiyat had safhada. Türkiye kendi ilaçlarının büyük bir kısmını üretebilecek ve halka ucuz olarak ulaştırabilecek kaynaklara, birikime sahip bir ülkedir. ’’

YILDIRIM DÜŞTÜ ORMAN YANDI!

Muğla da yıldırım kaynaklı orman yangını meydana geldi.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN OTGÖZ’E “TAM DESTEK” MESAJI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak ile Seki Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlardan büyük ilgi gören Başkan Otgöz’e “tam destek” mesajı verildi.

MOTORİNE BÜYÜK İNDİRİM BEKLENİYOR!

Brent petrol ve uluslararası piyasalarda ürün fiyatının düşmesi akaryakıt fiyatlarında indirim beklentilerini de beraberinde getirdi. Akaryakıt sektörü kaynakları; bugün petrol, dolar ve ürün fiyatlarında yukarı yönlü ciddi bir hareket olmaması durumunda motorine 1,5 TL ile 2 TL arasında bir indirim gelebileceğini öngörüyor.

CHP’Lİ ALBAN’DAN HEKİMLERE VE SAĞLIK EMEKÇİLERİNE DESTEK

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün iş bırakma eylemlerine katılan 400 hekim, ebe ve hemşire hakkında disiplin soruşturması başlatılmasına tepki gösterdi. Alban, “Hekimler ve sağlık personelimiz anayasadan kaynaklı sendikal haklarını kullanmışlardır. Sendika Özgürlüğü ve Örgütlenme Hakkının korunmasına ilişkin yasal düzenlemeyi ihlal eden bu soruşturma işlemi kanuna aykırıdır. Kimse hekimler üzerinde siyasi baskı kurmaya çalışmasın” dedi.

BAŞKAN OTGÖZ, YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak ve birim müdürleri ile birlikte Kayadibi, Bağlıağaç ve Hacıosmanlar Mahallelerini birbirine bağlayan güzergahtaki yol çalışmalarını yerinde inceledi.

KÖYCEĞİZ GÖLÜNE 260 BİN YAVRU SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

“Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Köyceğiz Gölüne 260 bin yavru sazan bırakıldı. ‘’

VALİ TAVLI VE BAŞKAN OTGÖZ, VATANDAŞLARIN İSTEKLERİNİ DİNLEDİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı, beraberinde Muğla Vali Yardımcısı ve Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş ve Ramazan Kaynak ve beraberindeki heyet ile birlikte Seydikemer’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

ORMAN YANGINLARINA YÖNELİK UYARICI GÖRSELLER HAZIRLANDI

Menteşe Belediyesi orman yangınlarına yönelik uyarıcı ve bilgilendirici görseller hazırladı. “Geleceğini karartma, ormana ateşle yaklaşma” başlığı ile hazırlanan görsellerde Muğla’nın il olarak yangınlara karşı hassas bir bölge olduğu vurgusu yapılırken, doğal nedenlerin yanında yangınların daha çok tedbirsizlik ya da kasıtlı olarak insan kaynaklı nedenlerle çıktığına dikkat çekildi.