Kadın Üreticiler Haberleri

Kadın Üreticiler Haberleri

400 adet incir fidanı dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Daire Başkanlığının desteklediği Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolculuğu' projesi tamamlanırken, son eğitim çalışması Dalaman'da yapıldı. Programda incir yetiştiriciliği yapan kadın üreticilere 200 adet kerevet (kurutma sepeti) ve 400 adet incir fidanı dağıtıldı.

Büyükşehir’in Kıl Keçisi desteği 3 ilçede devam ediyor

Tarım ve hayvancılıkta üreten köylünün yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticilere yönelik başlattığı ve yoğun ilgi gören Kıl Keçisi projesi Milas, Bodrum ve Seydikemer ilçelerinin kırsal mahallelerinde devam ediyor.

İpekböcekçiliği, Kadın Üreticilerin Ellerinde Yeniden Canlandı

Menteşe’de kadın üreticilerinin ellerinden kozadan ipeğe giden emek dolu yolculukta hasat zamanı başladı.

ÜRETİCİ KADINLAR DERTLİ

Fethiye’de Cuma günü kurulan üretici pazarında kadın üreticilerin çok olması dikkat çekiyor. Uzun yıllardır pazarcılık yapan emekçi kadınlar sorunlarını dile getirip yardım istedi.

Bodrumlu kadınlardan 'Bodrum epik' markası

Bodrumlu kadın üreticilerin bir araya gelerek oluşturduğu Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, “Bodrum EPİK” markasıyla yoluna devam ediyor.

FTSO kadın girişimlere özel olan ‘Shopstarwomen” için tanıtım toplantısı düzenledi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, iş kadını Demet Sabancı Çetindoğan’ın kurucusu olduğu, kadın girişimcilerin ve kadın üreticilerin ürünlerini dijital platformda tüketicilerle buluşturan e-ticaret sitesi, “Shopstarwomen” için tanıtım toplantısı düzenledi. Videokonferans yöntemiyle gerçekleştirilen lansmanda Demet Sabancı Çetindoğan dijital platform hakkında katılımcılara bilgi verdi ve Fethiyeli girişimci ve üretici kadınları “Shopstarwomen”a davet etti.

Annelerin Geçim, Çocukların Eğlence Kaynağı

Muğla'da ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadın üreticilere yönelik başlatılan kıl keçisi projesi meyvelerini veriyor. Yavrularını doğurmaya başlayan kıl keçileri annelerin geçim, çocukların ise eğlence kaynağı oluyor.

Kadınlara Kıl Keçisi Desteklemesi Meyvesini Veriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen ve hayvan yetiştiriciliğine istekli kadın üreticilere destek olmak için başlattığı Kıl Keçisi projesi kapsamında Kıl Keçileri ilk yavrularını doğurmaya başladı.