Il Genelinde Haberleri

Il Genelinde Haberleri

Muğla’da Müteahhitler, Dernek Kurdu

Muğla’da inşaat sektörünün gelişmesine yönelik “Muğla 48 Müteahhitler Derneği” kuruldu. Muğla 48 Müteahhitler Derneği Başkanı Efkan Zeytinoğlu, “ Müteahhitlerimizin ortak sorunlarına çözümler bulmak ve Muğla’da inşaat sektörünün gelişimine katkı sağlamak için böyle bir dernek kurduk. Bu nedenle Muğla il genelindeki tüm müteahhitlerimizi derneğimize üye olmaya davet ediyorum” dedi.

Büyükşehir Meyve Fidanı Dağıtımına Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi üreticiler için il genelinde ceviz, zeytin, badem ve keçiboynuzu fidanı desteklemesine devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı'na Hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı öncesi il genelinde vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için çalışmalarını ve denetimlerini sürdürüyor.

Büyükşehir Açılış ve Temel Atmalara Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde kültür merkezi, atıksu arıtma tesisi, kent meydanı gibi halkın farklı ihtiyaçlarını karşılayan yatırımların açılış ve temel atmalarına devam ediyor.

Muğla’da Dev Uyuşturucu Operasyonu

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen 10 farklı operasyonda zehir tacirlerinin planları suya düştü.

Büyükşehir Türkiye’de İlkleri Gerçekleştiriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde vatandaşlar için hayata geçirdiği birçok proje Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.

Ayaydın’dan, MHP İlçe Teşkilatına Ziyaret

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Fethiye programı kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Başkan Adayı Ayaydın, il genelinde AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarının kenetlenmiş durumda olduğunu söyledi.

Başkan Gürün; “Kırsal ve kıyısal Muğla’yı güvenli yollarla birbirine bağladık”

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde 2147 km kırsal yol çalışması ile köy yollarını modern ve güvenli hale getirdi. 13 ilçesi 569 mahallesi olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir 233 Atatürk Büstü yapımını gerçekleştirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde bugüne kadar 138 okula ve 95 mahalleye 233 Atatürk büstü yaptı.

Başkan Gürün; “Dağıttığımız fidanlarla Muğla’mızın ürün çeşitliliğine katkı sağladık”

Muğla Büyükşehir Belediyesi üreticilere destek sağlamak ve tarımsal üretimi arttırmak için il genelinde bugüne kadar 151 bin 780 meyve fidanı dağıtımı yaptı.

Başkan Gürün, 'Çöpten elektrik üreterek doğayı koruyor, ekonomiye katkı sağlıyoruz'

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde kurduğu Biyokütle Enerji Tesisleri ile bugüne kadar çöpten 336 Milyon TL değerinde olan 196 Milyon 172 bin 336 kilowatt elektrik üretti.

Zehir Tacirlerine Göz Açtırılmıyor

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 15 Eylül 2023 -30 Eylül 2023 tarihleri arasında il genelinde yapılan Narkotik Suçlarla Mücadele çalışmaları kapsamında zehir tacirlerine göz açtırılmadı.

Büyükşehir 2 bin 912 Yeni Durak Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde bugüne kadar vatandaşlara daha geniş bir alanda ulaşım hizmeti sağlayabilmek için 2 bin 912 yeni durak yaparak hizmete sundu. 

Büyükşehir Parke Kaplama Çalışmalarına Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan kırsal mahallelerde parke kaplama çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler bu güne kadar il genelinde 71 bin m2 parke çalışması yaptı.

Çalışmaların Yüzde 85’i tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde altyapıyı güçlendirmek ve altyapı hizmetlerinden yararlanma oranını arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. Son olarak atık su sorunun ortadan kaldırmak ve atık suyun dönüşümünü sağlamak amacıyla Menteşe Düğerek Mahallesi’nde kanalizasyon projesi başlattı.

Büyükşehir Muğla’da 228 Bin 400 Ağacı Toprakla Buluşturdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentte tarımsal üretimin artması ve daha yeşil bir çehreye kavuşması için İl genelinde 228 bin 400 ağaç fidanını toprakla buluşturdu.

Gazeteciler Yemekte Bir Araya Geldiler

24 Temmuz sansürün kaldırılışının 115’nci yıl dönümünü nedeniyle Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, Alyans Restaurant’ta yemek düzenledi. İş insanı Polgün firmasının sahibi İbrahim Güngör ve Aşkın Fahri Gezici’nin sponsorluğunda gerçekleşen yemeğe Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 27.Dönem CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, İletişim Bölge Müdür Yardımcısı Erol Kütahya, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ve il genelindeki gazeteciler katıldı.

Vektörle Mücadelede Tüm Birimleri ile Sahada

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde vektörle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Turizm Merkezlerine Yangın Uyarısı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 9 günlük bayram tatili ve yaz sezonunun başlamasıyla birlikte il genelinde çıkabilecek orman yangınlarına karşı yerli ve yabancı turistlere Türkçe, İngilizce bilgilendirme broşürü dağıttı.

Bayram Tedbirleri ve Trafik Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

“2023 Yılı Kurban Bayramı Tedbirleri” genelge kapsamı ile bayram süresince il genelindeki asayiş ve güvenlik tedbirlerinin görüşüldüğü toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi.

Milletvekili adaylarından esnaf ve mahalle ziyaretleri

Zafer Partisi 28. Dönem Muğla 1. Sıra Milletvekili Adayı Ünal Yiğit ve ekibi, il genelindeki ziyaretlerine aralıksız olarak devam ediyor. 

Yakup Otgöz’e Milas Selimiye’de büyük sevgi seli

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Yakup Otgöz, seçim çalışmaları kapsamında il genelindeki ziyaretlerine devam ediyor. Ziyaretler kapsamında Milas İlçesi Selimiye Mahallesini ziyaret eden Otgöz’e 7’den 70’e herkes büyük ilgi gösterdi.

Barajlardaki su seviyeleri yüzleri güldürdü

Aydın'da Mart ayının yağışlı geçmesiyle yükselmeye başlayan barajlardaki su seviyeleri çiftçilerin yüzünü güldürdü. Yeni yıl ile beraber etkili olan sağanak yağışlar, il genelindeki barajların doluluk oranlarını da yükseltti.

DİSK 2 NOLU ŞUBEDEN ÜYELERİNE EĞİTİM DESTEĞİ

Muğla DİSK-GENEL İŞ Sendikası 2 Nolu Şubesi il genelinde üyelerinin kırtasiye ve okul masraflarına destek olmak ve maddi yüklerini bir nebze olsun azaltabilmek amacıyla çeşitli iş yerleriyle protokol imzaladı. Şube üyeleri çocukların okul ihtiyaçlarını yüzde 20’ye varan indirimlerle alabilecek.

Tezcan,“Takdir halkımızın”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki su kayıp ve kaçaklarının en aza indirilmesi, yeni içme suyu hatlarının yapılması ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması için hazırlanan projelere Fransa Kalkınma Ajansı’ndan 63,5 milyon Euro’luk çıkan krediye Cumhurbaşkanlığı tarafından onay verilmemesi nedeni ile CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan basın açıklaması yaptı. 

Meteoroloji’den yeni uyarı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla ve Antalya il genelinde don beklendiğini, Antalya ve Kaş arasında ise fırtına beklendiğini belirterek, çiftçilerin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Fethiye'de 19 km dere temizliği yapıldı

MUSKİ Genel Müdürlüğü İl genelinde dere temizlik çalışmalarına devam ediyor. Fethiye derelerinde çalışmalarına devam eden ekipler bölgede 19 bin 380 metre dere temizliği yaptı.

Ak Parti İl Başkanı Mete, yangın sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, il genelinde meydana gelen ve iki hafta sonunda söndürülen yangınlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yangın süresince yapılan eleştirilere de yanıt veren Mete, “Birkaç işgüzar, gökyüzünü videoya çekip “Nerede, hani helikopter?” şeklinde halkı galeyana getirme yolunda açıklamalar yaparken hemen yakınlarından geçen söndürme uçaklarının ve helikopterlerin gürültüsü videoyu izleyenlerce duyuldu” dedi.

Muğla Odaları ve Borsa Başkanları istişare toplantısında buluştu

Muğla Odaları ve Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları ortak istişare toplantısında bir araya gelerek il genelinde üyelerin sorun ve taleplerini görüştü. Toplantı öncesi Marmaris’te bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ile de bir araya gelen Oda ve Borsa başkanları, tüm sektörlerden gelen talepleri Bakan Yardımcısı Alpaslan’a iletti.

Rahat uyuyun, abileriniz vatan nöbetinde

Mardin'de vatani görevini yapan Mehmetçikler, Muğla'dan öğrencilerin gönderdiği moral mektuplarına cevap verdi. Mardin İl Jandarma Komutanlığında görevli Mehmetçikler, Muğla'dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle kendilerine mektup gönderen öğrencilere “Rahat uyuyun, abileriniz vatan nöbetinde! ” cevabını gönderdi. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü" vesilesiyle Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde,  il genelindeki ilkokul-ortaokul ve lise öğrencilerinin, Mardin İl ve İlçe Jandarma Komutanlıklarına göndermiş oldukları mektuplara, Mardin’de vatani görevini yapmakta olan Mehmetçikler, anlamlı ve duygu dolu mektuplarla ve videolarla karşılık verdiler.