Ibadet Haberleri

Ibadet Haberleri

İncirköy Camii Törenle İbadete Açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından İncirköy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İncirköy Camii, düzenlenen törenle açıldı. 9 ayda tamamlanan caminin 14 milyon TL’ye mal olduğu belirtildi.

Yıldız Kaplan ibadet edenlere saldırdı

Oyuncu Yıldız Kaplan, Göcek’te teknesinde ibadet eden insanları gizlice kayda alıp "Gerçek Müslümanlık budur." ifadelerini kullandı.

MENTEŞE’DE CAMİLERE RAMAZAN TEMİZLİĞİ

Menteşe Belediyesi Ramazan ayına sayılı günler kala cami temizlik uygulamasına hız verdi. İbadethanelerin temizliğini düzenli olarak yapan belediyenin cami temizlik ekibi uygulama kapsamında cami içlerinde halıları, kapıları, ayakkabılıkları, pencereleri, mihrap, kürsü ve minberine kadar köşe bucak her yeri temizliyor.

Seydikemer Belediyesi’nden Engelli Vatandaşa Tekerlekli Sandalye Sürprizi

Seydikemer’de yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu yürüme becerisini kaybeden İsa Sarı, ihtiyacı olduğu tekerlekli sandalyeye Seydikemer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sayesinde kavuştu. En büyük dileğinin tekrar camiye gidip ibadet edebilmek olduğunu belirten Sarı; “Artık ibadetimi camiye gidip yapabileceğim” dedi.

Fethiyeli vatandaşlar “İnsanlık suçu işleniyor”

Mübarek Ramazan Ayında İsrail’in Kudüs’te bayram namazında Mescid-i Aksada ibadet yapan Müslüman halka saldırıp, bombalar yağdırarak, çoluk çocuk çok sayıda Filistinli yurttaşları şehit etmesi Fethiyeli vatandaşlar tarafından da kınandı. Vatandaşlar, “Filistin’de insanlık suçu işleniyor. Dünya seyrediyor. İsrail’i yaptığı bu zulümden dolayı kınıyoruz” ifadelerini kullandılar.

Kadir gecesi idrak ediliyor

Kadir gecesi idrak ediliyor. Bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi tüm islam aleminde idrak ediliyor. Kadir Gecesi nedeniyle Fethiye’de Merkez yeni caminde yürüme mesafesinde gelecek vatandaşlar için kısa bir mevlit programı düzenlenecek. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Cumartesiyi Pazar gününe bağlayan bu gecenin, ibadetle geçirilmesini tavsiye etti. 

Miraç Gecesi yarın idrak edilecek

Hz. Muhammed’in (SAV) göğe yükseldiği geceyi temsil eden Miraç Kandili, Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece; her yıl olduğu gibi ibadetler ve dualar ile idrak edilecek. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Miracın hediyesi, Allah’a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir” şeklinde ifadeler kullandı. 

Ayasofya Camii’nin, Muğla Bağlantısı 

FERDİ YAVUZ- Ayasofya'nın müze statüsünün kaldırılması ve ibadet yolu açılmasının ardından Ayasofya Camii’nin, Muğla ile ilgili ilişki ortaya çıktı. Ayasofya Camii’nde kullanılan kırmızı renkli mermerlerin, Milas’ta bulunan İasos Antik Kenti’nden gönderildiği belirlendi. 

Yılmaz, “Ayasofya’nın İbadete Açılması Vefa Borcudur”

Diyanet-Sen Muğla Şube Başkanı Ali Yılmaz, Ayasofya’nın ibadete açılmasının Cihan Fatihi Fatih Sultan Mehmet ve askerlerine olan bir vefa borcu olduğunu söyledi.

Camiler, Cuma Namazıyla Birlikte İbadete Açıldı

FERDİ YAVUZ- Koronavirüs tedbir ve önlemleri kapsamında bir süredir ibadete kapalı olan camiler, Cuma Namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı.

Muğla’da Camilerde Cemaatle Kılınacak Namazlara Dair İstişare Toplantısı Yapıldı

Muğla’da İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan “Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi” hakkındaki genelgeye göre alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Menteşe'de Camiler İbadete Hazır

29 Mayıs Cuma günü belirlenen kurallar çerçevesinde camilerin ibadete açılmasına ilişkin kararın ardından Menteşe Belediyesi harekete geçti. İlçedeki camilerde dezenfekte ve temizlik çalışması yapıldı. 

İçişleri Bakanlığı’ndan Cami Genelgesi

İçişleri Bakanlığı, 'Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi' hakkında 81 il valiliğine genelge gönderdi.

Menteşe’de Dezenfeksiyon İşlemleri Devam Ediyor

Menteşe Belediyesi Korona virüs ile mücadele edilmesine yönelik her gün onlarca cadde, sokak, meydan, kamu kurumları, eczane, araç, ibadethane, park gibi açık ve kapalı alanları dezenfekte ediyor.

Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan Oruç Açıklaması

Din İşleri Yüksek Kurulu, “Yüce dinimizin ilkelerine göre her ibadetin ifa edileceği zaman, mekan ve şartlar vahiyle belirlenmiştir. Ramazan ayında sağlıklı olan her müminin oruç tutması Allah Teala’nın emriyle (el-Bakara, 2/183-185) farz kılınmıştır. Bu ibadetin topyekün ertelenmesi mümkün değildir.

CHP’li Alban’dan Cemevleri’i Kanun Teklifi

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Cemevleri’nin ibadethane statüsüne alınmasıyla ilgili kanun teklifini Meclise sundu.