Güllük Haberleri

Güllük Haberleri

Milas’ta Zafer Bayramı 3 noktada coşkuyla kutlandı

Milas, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 3 farklı yerde 3 konsere ev sahipliği yaptı. Milaslılar; kent merkezinde Bilal Sonses, Güllük’te Tolga Çandar, Bafa’da Grup Pusula ile Zafer Bayramı coşkusunu yaşadı. Milas Belediyesi tarafından düzenlenen konserler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Zafer Bayramı’nda 3 Farklı Noktada 3 Konser

Milas Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Güllük’te Tolga Çandar, Milas Atapark’ta Bilal Sonses, Bafa Pazar Yeri’nde ise Pusula konseri gerçekleştirecek.

Güllük 14. Yıldırım Satranç Turnuvası sona erdi

Türkiye Satranç Federasyonu Milas Temsilciliği ile Milas Belediyesi Spor Kulübü işbirliğiyle Milas’ın Güllük Mahallesi’nde satranç turnuvası düzenlendi.

Hermias Heykeli Yeniden Güllük Halkıyla Buluştu

Milas’ın önemli turizm alanlarından biri olan Güllük’te gerçekleştirilen sahil düzenleme çalışmaları kapsamında zarar görmemesi ve bakım çalışmaları nedeniyle kaldırılan Hermias Heykeli, yeniden yerini buldu.

Güllük'te Melike Şahin rüzgarı esti

Türk pop müziğinin güçlü sesi Melike Şahin, Milas Belediyesi’nin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlediği konserde sevilen şarkılarını seslendirdi.

Güllük sokaklarını kortej ve konser coşkusu saracak

Milas Belediyesi’nin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında 8 Temmuz’da Güllük’te gerçekleştireceği Melike Şahin konseri öncesinde kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Kaymakam Böke Kabotaj Bayramı Etkinliklerine Katıldı

Kaymakam Böke, bu yıl 97.si düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Güllük Liman Başkanlığı tarafından Güllük'te gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.

Krizi fırsata çevirdiler

Muğla'nın Milas ilçesi, Güllük Körfezi'nde yük gemisi çarptığı 1 havuzu parçalayıp, 2 havuza zarar verirken, havuzlarda bulunan 1 milyon civarındaki balık denize kaçtı. Kaçan balıklar, balıkçılar tarafından ağlarla tekrar yakalanarak satışa sunuldu.

JASAT Timleri hırsızlara göz açtırmıyor

Muğla’nın Milas İlçesinde boş arazide konteynır içerisinde bulunan fens tellerini çalan şahıs Milas - Güllük Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince yakalandı.

Bensu Narlı ismi parkta yaşayacak

Güllük mahallesinde yaşayan ve Milas’ta annesinin evinde olduğu sırada bir erkek tarafından kalbine ateş edilerek 23 yaşında öldürülen Bensu Narlı’nın ismi Güllük mahallesinde bir parka veriliyor.

Büyükşehir’den çevre ve tarih katliamı!

Muğla'da Atık su rezaletine bir yenisi daha eklendi. Fethiye-Ölüdeniz, Bodrum-Yalıkavak, ve Milas Güllük’te yaşanan atık su skandalına şimdide Bodrum Gümüşlük eklendi. Kanalizasyon suları arıtılmadan cennet koylara boşaltılıyor. Çevre sakinleri isyan etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm üretmesi yerine yıllardır aynı metoda başvurduğunu dile getiren Gümüşlük sakinleri ve esnaf " Bu doğaya, tarihe ve turizme vurulmuş darbedir" diyerek tepki gösterdiler.

Milletvekili Özcan: Güllüklü Hemşehrilerimin Pahalı Su İçmelerine Karşıyız, Bu Adaletsiz Bir Durum!

Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas'a bağlı Güllük mahallesine her ziyaretinde vatandaşların kendisinden tek taleplerinin pahalı su konusu olduğunu belirten feryatlarla karşılaştığını, (ne olur bizim su sorunumuzu çözün. bizi bu pahalı sudan kurtarın) bu konuya çözüm için mahallinde yani Büyükşehir Belediyesi (MUSKİ) nezdinde çözüm yolu aradığını belirtip ''Yasal süreçler ya da zamanında yapılan antlaşma ve sözleşmelerden dolayı kurumun çözme konusunda yetkisinin sınırlı olduğunu fark ettim ve çalışmalarıma başladım'' dedi.

Başkan Gürün’e Teşekkür Ziyareti

Milas ilçesindeki Güllük Körfezi’nde bulunan mevcut limana ek olarak ikinci bir isklenin yapılmak istenilmesi, Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda olumsuz görüş bildirmesinden sonra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtar ve belediye meclis üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Nesli Tükenmekte Olan Deniz Canlısı Sahilde Yaralı Halde Bulundu

Yaralı halde güllük limanı kıyısında bulunan nesli tükenmekte olan caratta caretta cinsi deniz kaplumbağası AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı.

Milas'ta Pazaryerleri Kapanıyor

Milas’ta Korona virüs önlemleri kapsamında haftanın belirli günleri açılan merkez mahalle pazarları kapanıyor. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere Salı pazarı ve Cumartesi pazarı ile Belde pazarları olan Boğaziçi, Bafa, Selimiye, Ören, Güllük, Beçin dışında kalan pazarlar geçici süreyle kapanacak.

Güllük Limanı’nda Her Türlü Önlem Alınıyor

Mandalya Liman Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Balkır, İtalya ve İspanya bağlantılı ihracat gemilerinin personeli için bilgilendirme açıklaması yaptı. Balkır, 8 kurumdan oluşan kriz masası kurduklarını ve koordineli olarak çalıştıklarını bu kapsamda da her türlü önlemi aldıklarını duyurarak, “Bu konuda gerekli duyarlılığı gösteriyoruz. İnsanlarımız rahat olsun" dedi.

Güllük Liman Başkanlığına Selçuk Arslan Atandı

Datça eski Liman Başkanı Selçuk Arslan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Güllük Liman Başkanlığına atandı.