Eğitimi, Haberleri

Eğitimi, Haberleri

FTSO'da finansal okuryazarlık alanında eğitim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen ‘Yatırım Fırsatlarının Değerlendirilmesi, Paranın Yönetimi ve Finansal Yönetim Eğitimi’nde döviz mevduat hesaplamaları, bilanço analizi, likidite, sermaye yapısı, karlılık ve değer analizi konuları başta olmak üzere, finansal okuryazarlık alanında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

FTSO'dan Personeline Eğitim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) 2024-2028 yılı hedef ve planlarının belirleneceği ‘FTSO 2024-2028 Stratejik Planı’nın hazırlanması öncesi, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çalışanların katıldığı FTSO Stratejik Plan Eğitimi gerçekleştirildi.

Teorik ve Uygulamalı Yangın Eğitimi

Fethiye Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı bünyesinde Göcek Balıkçılık Kooperatifi üyelerine teorik ve uygulama yangın eğitimi verildi.

Okul Öncesi Öğretmenlerine Lego Eğitimi Verildi

Muğla’da Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ‘’Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi’’ kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik “Lego Eğitimi” başladı.

Yabancı Dil Eğitiminde MUTSO Üyelerine Özel İndirim

MUTSO ile Muğla English Explorer Yabancı Dil Okulu arasında imzalanan indirim protokolü kapsamında, alınacak eğitimlerde, MUTSO üyelerine özel, tüm indirimlere ek yüzde 25 indirim sağlanacak.

MİTSO AB'ye Açılıyor

Milas'ın memecik zeytinlerinden elde edilen zeytinyağına AB'den coğrafi işaret alan, sofralık yağlı zeytinine de AB coğrafi işareti askı süreci tamamlanmak üzere olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası şimdi de Milas'ta zeytinciliğin daha da geliştirilmesi amacıyla AB'ye proje hazırlıyor. Proje kapsamında zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin eğitimi, çeşitli araçlarla desteklenmesi gibi daha birçok destek başlığı yer alıyor.

AFET FARKINDALIK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Belediyemiz ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Fethiye İtfaiye Grup Amirliği işbirliğinde, su tankeri personelleri ve iş makinası operatörlerine yönelik “Yangın Eğitimi” düzenlendi.

FTSO ÇALIŞANLARI RİSK YÖNETİMİ EĞİTİMİ ALDI

Üyelerine kaliteli hizmet verebilmek için her geçen gün kendisini geliştiren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışanları risk yönetimini eğitimi aldı.

FTSO’DA LEGİONELLA EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi ve Fethiye Çevre Sağlığı Birimi işbirliğinde gerçekleştirilen Legionella Eğitimi’nde katılımcılara, Lejyoner hastalığının nedenleri, bulaşma ve korunma yolları hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

GENÇLER JUDO MAÇLARI YAPTI

Fethiye Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Judo eğitimi kapsamında genç sporcular gençlik haftası dolayısıyla önce ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda kendi aralarında hazırlık karşılaşmaları yaptı.

FTSO’da “Mağaza içi satış teknikleri ve müşteri ilişkileri yönetimi eğitimi”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından gerçekleştirilen ‘Mağaza İçi Satış Teknikleri ve Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi’ne 24 FTSO üyesi ve çalışanı katıldı. Sinema filmlerinden kesitlerin de izlendiği eğitimde, mağaza içi satış hedefleri, etkili iletişim ve beden dili başta olmak üzere müşteri ilişkileri tüm yönleriyle ele alındı. 

Geleceğin hafızları karnelerini aldı

Fethiye Müftülüğü Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursu’nda Hafızlık eğitimi devam eden öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. 

Afet farkındalık eğitimleri sürüyor

Fethiye Belediyesi, Fethiye Kent Konseyi ve FETAV işbirliği ile AFAD adına düzenlenen Afet Farkındalık Eğitimi FETAV Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Toplumsal olaylara müdahale eğitimi

Fethiye ve Seydikemer İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde “Toplumsal Olaylara Müdahale Eğitimi” verildi. 

Afet Farkındalık Eğitimi

Türkiye Diyanet Vakfı ve AFAD arasında imzalanan protokol kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı Şubelerince oluşturulan Afet, Acil Durum ve İnsani Yardım ekiplerinde görevli müftülük personellerine "Afet Farkındalık Eğitimi" seminerleri verildi.

Jandarma ekiplerinden güvenli sürüş eğitimi 

Fethiye İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ekipleri tarafından Yeşilüzümlü Mahallesi’nde motosiklet sürücülerine yönelik güvenli sürüş eğitimi gerçekleştirildi. 

AKUT eğitimlerini tamamladı 

AKUT Fethiye ekibi olası deprem, doğal afet ve kazalara müdahalede verimliliğini arttırmak için ip teknikleri eğitimlerinin yanı sıra bir eğitimini daha tamamladı. Kurtarma operasyonlarına katılan gönüllülerin olmazsa olmazı ilk yardım eğitimi, ATP İlk Yardım Eğitici Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirildi. Eğitime katılan gönüllülere sertifikaları takdim edildi. 

Öğrenciler kodlama öğreniyor

E-Twining Platformu (Avrupa Eğitim Platformu) Projesi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine kodlama eğitimi veriliyor. Fethiye’den 9, Milas’tan 2 ve Slovakya’dan 1 okulun yer aldığı platformda; çocuklara kodlamanın temellerini öğrenmeleri için problem çözme görevleri oluşturuluyor. Yapılan panoda öğrenciler, görevlere göre etkinliklerin oluşturulmasına dahil ediliyorlar. Faaliyetin yıl boyunca projedeki tüm ortakların aktif katılımı ile gerçekleştirileceği belirtildi. 

"Duyu Bütünleme" Nursel Özdemir Kurumları’nda

Özel çocukların eğitiminde önemli bir yeri bulunan Duyu Bütünleme eğitimleri artık Fethiye'de de verilmeye başlandı. Sadece Nursel Özdemir Eğitim Kurumları'nda verilen Duyu Bütünleme seansları başladı. Kurum bünyesine bir Duyu Bütünleme Uzmanı daha katarak seanslara başlayan Nursel Özdemir Eğitim Kurumları, özel eğitimin yanı sıra dil ve konuşma terapisi, ergoterapi, odyoloji oyun terapisi, foortime, fiziktedavi, prep eğitimi, disleksi muhadale program, psikolojik danışman ve rehberlik hizmeti de vermeye devam ediyor. Nursel Özdemir Eğitim Kurumları Kurucusu ve Psikolojik Danışman Salih Dündar " hedefimiz halkımızın taleplerini karşılayarak her türlü eğitimi onların ayağına kadar getirebilmektir" dedi. 

Özel Harekat polisleri savunma judo eğitimini tamamladı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörleri tarafından Menteşe Spor Salonu ve Muğla Kapalı Yüzme Havuzunda, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli polislere 4 aya yakın verilen Temel Savunma Eğitimi, Temel Yüzme Eğitimi ve Kondisyon Eğitimi tamamlandı.