Daşar Haberleri

Daşar Haberleri

KARAÇULHA ÇİFTÇİ BİRLİĞİNDEN MÜDÜR DADAŞOĞLU’NA ZİYARET 

Karaçulha Çiftçi Birliği Başkanı Halil Daşar beraberinde Hasan Tuna Arslanoğlu, Bayram Koç ve Özer Çakal ile birlikte Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu’nu ziyaret etti.

DAŞAR, “MALİYETİNİN ALTINDA DOMATES VERMEYECEĞİZ”

Sabah saatlerinde Karaçulha Toptancı Hâli’nde toplanan çiftçiler, yol kapatma eylemi kararı almışlardı. Şimdi ise üreticiler merakla, kararın Bakanlıkça geri çekilip çekilmeyeceğini bekliyor

FETHİYE’DEN KUMLUCA’YA YARDIM

Karaçulha Çiftçi Birliği Başkanı Halil Daşar’ın yapmış olduğu paylaşım sonrasında doğal afetten etkilenen Kumluca halkı için Fethiye’den gönderilen yardım Kumluca’ya ulaştı.

BAŞKAN DAŞAR, KUMLUCA’DA YAŞANAN AFET İÇİN YARDIM İSTEDİ

Karaçulha Çiftçi Birliği Başkanı Halil Daşar sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu. Daşar yapmış olduğu paylaşımda Kumluca’da yaşanan afetten etkilenen çiftçiler için yardım istedi.

Çiftçilerin odun isyanı

Akşam saatlerinde sıfırın altına düşen hava sıcaklığı seralarda üreticilik yapan çifçininin korkulu rüyası oldu. Gece gündüz ürettikleri ürünleri soğuktan korumaya çalışan çiftçiler seralarda yakacakları sobalar için odun bulamıyorlar. Çiftçiler Orman İşletme Müdürlükleri tarafından 31 Aralık’a kadar metreküpü 150 TL’ye satılan odunun 1 Ocak’tan itibaren 225 TL’ye 21 Ocak tarihinden itibaren ise 358 TL’ye satılmasına isyan ediyorlar.

Akgün, üreticimiz fiyattan memnun

Yaş sebze ve meyve ihracatının artması, üreticiyi memnun ediyor. Pandemi tedbirlerine rağmen hafta sonlarında da üretime devam eden çifçiler, yetiştirdikleri ürünleri ihracatçı firmalara yetiştirmeye çalışırken başta Romanya, Ukrayna, Moldova olmak üzere AB ülkelerine günde 2 bin ton yaş sebze ve meyve gidiyor. Türkiye Haller Federasyonu Başkan Vekili Atabey Akgün “Ortaca’dan Kaş’a kadar olan bölgede günlük yaklaşık 90-120 arası tır sevkiyatı var. Yani günlük 2 bin tonun üzerinde bir sevkiyat var. Fiyat da güzel. Üreticilerimiz fiyattan memnun” dedi. Üreticiler de toptan 4-5 TL’den ihracata domates veriyoruz. Fiyat güzel. Ama girdiler çok fazla” diye konuştular.