Bafa Haberleri

Bafa Haberleri

Selimiye Ve Bafa’da Yaz Tatili Çok Hareketli Geçti…

Çocuklarımızın keyifli bir tatil dönemi geçirmelerini sağlamak ve yeteneklerini ortaya çıkarmak için Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açılan Yaz Futbol Okulu’nun antrenmanları Bafa ve Selimiye’de devam ediyor. Yaz Futbol Okulu, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte sona erecek.

Milas’ta Zafer Bayramı 3 noktada coşkuyla kutlandı

Milas, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 3 farklı yerde 3 konsere ev sahipliği yaptı. Milaslılar; kent merkezinde Bilal Sonses, Güllük’te Tolga Çandar, Bafa’da Grup Pusula ile Zafer Bayramı coşkusunu yaşadı. Milas Belediyesi tarafından düzenlenen konserler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Bafa Gölü Manzarasında Yoga

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kadınlara yönelik açılan yoga kursuna katılan kursiyerler, son antrenmanlarını Milas’ın Kapıkırı Mahallesi’nde gerçekleştirdi. 

Zafer Bayramı’nda 3 Farklı Noktada 3 Konser

Milas Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Güllük’te Tolga Çandar, Milas Atapark’ta Bilal Sonses, Bafa Pazar Yeri’nde ise Pusula konseri gerçekleştirecek.

CHP’li Alban: “Bu doğa harikası göl tehdit altında”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bafa Gölü’nde yoğunlaşan kirliliği meclis gündemine taşıdı.

Milas Bafa'da orman yangını

Milas İlçesi Bafa Mahallesi'nde orman yangını başladı.

Vali Tavlı, yol kontrol uygulama noktalarında denetlemelerde bulundu

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 17 gün sürecek tam kapanma tedbirleri kapsamında Yatağan- Kavaklıdere ve Milas- Bafa Karayolu üzerinde bulunan yol kontrol uygulama noktalarında denetlemelerde bulundu. 

Başkan Tokat vatandaşların taleplerini yerinde dinledi

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet TOKAT Bafa Mahallesinde kurulan semt pazarını ziyaret etti.

Bafa’da Araç Kuyruğu Havadan Görüntülendi

Korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Milas’ın Bafa Mahallesi’nde oluşturulan kontrol noktasında uzun araç kuyrukları oluştu. Bölgedeki çalışma dron ile havadan görüntülendi.

Vali Civelek Şehrin Giriş-Çıkış Noktalarında Koronavirüse Karşı Alınan Tedbirleri Denetledi

Muğla Valisi Esengül Civelek, koronavirüs önlemleri kapsamında Milas-Bafa karayolu üzerinde bulunan uygulama noktasında özel araçlarıyla seyahat eden vatandaşlara yönelik Jandarma-Polis ve sağlık ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaları denetledi.

Milas'ta Pazaryerleri Kapanıyor

Milas’ta Korona virüs önlemleri kapsamında haftanın belirli günleri açılan merkez mahalle pazarları kapanıyor. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere Salı pazarı ve Cumartesi pazarı ile Belde pazarları olan Boğaziçi, Bafa, Selimiye, Ören, Güllük, Beçin dışında kalan pazarlar geçici süreyle kapanacak.

Bafa Artık Daha Lezzetli Daha Tatlı

Milas - Söke karayolu üzerinde bulunan, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra zeytinyağı ve balığı başta olmak üzere eşsiz tatlarıyla da damaklara hitap eden, özellikle yaz aylarında turizm kenti Bodrum’a gelenlerin mutlaka ya kahvaltı ya da yemek molası verdikleri Bafa yemek konusunda çıtayı yükseltti.

Tatilde El Ele Verip Okullarını Güzelleştirdiler

Milas’a bağlı Bafa Mahallesi’nde eğitim öğretim alanında hizmet veren Bafa Ortaokulu yöneticileri ve öğretmenler, yarıyıl tatilini fırsat bilerek okullarının eksiklerini el birliğiyle tamamlamaya çalıştı. Bakım onarım çalışmalarını yapan öğretmen ve yöneticilere, öğrencilerinden de destek geldi.

Doğa ve Tarih Harikası

Antik kentleri, göl içindeki adaları, doğası, ormanları, onlarca balık ve kuş türü, gün batımı, dolunayı, geleneğin bozulmadığı köyleri, endemik bitki türleri ve 5 bin yıllık kaya resimleriyle Ege’nin görülmeye değer yerlerinden biri Bafa Gölü.