'World Disco Soup Karışık Çorba Günü' etkinliği yapıldı

Slow Food Birliği Fethiye Topluluğu, her yıl 29 Nisan tarihinde kutlanan World Disco Soup Karışık Çorba günü etkinliğinde bir araya geldi. Bahriye Üçok Parkında toplanan grup, gıda israfına karşı bir farkındalık oluşturmak için 7'den 70'ye herkese çorba dağıtımını yaptı.  

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Cuma pazarından gün sonu kalan gıdaları ile; Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üreticilerinin ürünleriyle yapılan çorbaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Karışık Çorba günü etkinliğinde tadım yaptı. İyi tarım ve üretime yönelik her türlü çalışmaya katkı sunacaklarını belirten Alim Karaca, iyi, temiz, adil gıda kavramları ilkeleri doğrultusunda kurulan ve faaliyetlerini devam ettiren Slow Food Fethiye Topluluğuna da Belediye olarak destek vereceklerini belirtti. 
 Slow Food Fethiye Topluluğu temsilcilerinden Görkem Göktaş; ‘Slow Food Fethiye Topluluğu olarak yaşadığımız coğrafyanın tarihi kültürü kadar doğa güzellikleri ve zengin biyoçeşitliliğinin farkındayız. Yaşadığımız süre boyunca bu çeşitliliği gözetmek, onu korumak ve hatta elimizden geldiğince bu zenginliğin yayılması yönünde çaba sağlamak topluluğumuzun önceliğidir. Fethiye coğrafyasının bize sunduğu gıdayı ve sahip olduğu kültürü harmanlayarak ortaya kalıcı bir değer bırakmak ve bunu başka topluluklara şevk vermesi amacıyla tanıtmak topluluğumuzun kendine yüklediği bir ödevdir.’ diye konuştu. 
Göktaş; ‘Slow Food Fethiye Topluluğu olarak etkinliklerimiz ve çalışmalarımız devam edecek. Başta iyi temiz adil gıda ile, biyoçeşitliliğin ve ekolojiyle uyumlu yaşamın değerini bilen herkesi birlikte neler yapabiliriz sorusunu sorgulamak için bu yolda bizimle yürümeye davet ediyoruz’dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN