Göcek Tüneli'nin Ücretsiz Olma Hayali 2027'ye Kaldı

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatına yaptığı ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Göcek Tüneli'nin 2027 yılından önce ücretsiz olma ihtimali var mı?' sorusunu cevaplandıran Ayaydın, 'Tünel özel bir şirkete ait olduğu için böyle bir şey deme imkanımız yok. Parasıyla yapmış. Dolayısıyla 'Bu fiyatı düşüreceksin'' deme hakkına sahip değiliz. Şirket sahibi ile görüşüp, halkımızın memnun olacağı noktaya inşallah getiririz' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Türkiye'de 242 tünel olmasına rağmen bunlardan sadece ikisinde geçiş ücreti ödeniyor. Birisi Avrasya Tüneli, diğeri ise namı değer Göcek Tüneli… Geçmiş yıllarda Muğla Milletvekili Kadem Mete, Göcek Tünelinin 2032 yılına kadar geçiş haklarının özel şirkette olduğunu söylemiş ve devlet tarafından yapılan 2. tünelle bu sürenin 2027 yılına çekildiğini söylemişti. Bu tarihin daha da öne çekilmesi için bir çalışması olup olmadığı sorulan AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın açıklamasında şu ifadeleri kullandı. 

“Parasıyla Yapmış, Sonuçta Özel Bir Şirket”
“Göcek Tüneli devlete ait olan bir yer değil, özel bir şirket. Örneğin siz özel bir şirketsiniz, işletiyorsunuz. Bir bakkal dükkanını nasıl işletiyorsanız aynısı oluyor. Kar amacı güdüyorsunuz. Bu tünel AK Parti iktidarından önce yapılan tünel. Dikkat ederseniz ondan sonra hep devlet yaptı. Devletin yaptığı durumlarda hep sorunlar çözüldü. Bu özel bir şirkettir. Sayın vekillerimiz bu konuda bir çalışma yapmış. Şirket sahibiyle görüşmüş. Belli bir noktaya getirmiş. Ama bugüne kadar sonuçlandırılamadı. Vekilimin getirdiği noktadan devam edip, İl Başkanım ile birlikte gidip şirket sahibi ile görüşeceğiz. Bu duruma bir formül bulmaya çalışacağız. Orası devletin olsa “25 TL” yerine “15 TL” yapılabilir.  Ya da her gün oradan geçenlere ‘Yüzde 50 indirim uygulanabilir veya hiç alınmasın’ denilebilir. Fakat tünel özel bir şirket, şahsa ait olduğu için böyle bir şey deme imkanımız yok. Parasıyla yapmış, sonuçta özel bir şirket. Dolayısıyla “Bu fiyatı düşüreceksin’’ deme hakkına sahip değiliz. Şirket sahibi ile görüşüp, halkımızın memnun olacağı noktaya inşallah getiririz.’’ diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN