Yasağı Haberleri

Yasağı Haberleri

Ftso’dan Çağrı: İnşaat Yasağı, 11 Mart’ta Başlayacak Uçuşlara Uygun Olmalı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 2024 yılı turizm sezonunda İngiltere’den Dalaman’a uçuşların 11 Mart’ta başlayacağını vurgulayarak, inşaat faaliyetleri yasağının da, gelen misafirleri mağdur etmeyecek şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Osman Çıralı, inşaat sektöründeki Oda üyeleri başta olmak üzere, inşaat yapan bölge sakinlerinin de 11 Mart’ta başlayacak turizm sezonuna uygun planlama yapmaya davet etti. Başkan Çıralı, ayrıca turizmle bağlantılı işyerlerine de 11 Mart’ta başlayacak sezona hazırlanarak, hizmete açılması çağrısı yaptı.

Yürüyüş yoluna giren motorlar tehlike saçıyor

Fethiye’de Dispanser Sokak’tan motosiklet geçişi yasak olmasına rağmen vatandaşlar, motor kullanmaya devam ediyor.

Muğla’da müzik yasağı sona erdi

Muğla İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla saat 00.00’a kadar olan müzik yasağı kararı sona erdirildi.

Propaganda Yasağı Bugün Başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu 12 Mart 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve 28’nci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimlerinde uygulanacak kuralları duyurmuştu. 

DOMATESTE İHRACAT YASAĞI KALKTI

Domates üreticilerinin büyük tepkisini çeken ihracat yasağı kaldırıldı.

GÖÇMENLERİN KAYITSIZ BARINMASINI SAĞLAYAN 9 ŞAHSA ADLİ KONTROL

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yasa dışı yollar ile yurtdışına kaçmak için ilçeye gelerek otellerde belgesiz konaklayan düzensiz göçmenlere ve konaklama tesisi yetkililerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 9 şahıs adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

AV SEZONU AÇILDI! ÇEŞİTLER TEZGÂHLARA GELMEYE BAŞLADI

1 Eylül itibariyle av yasağı bitti, Fethiye’de tezgâhlar balık dolmaya başladı. Sezonun ilk günü lopanın kilosu 70 liradan, çupra ise 140 liradan satılıyor. Balık avı yasağının bitmesiyle sezonun ilk balıkları tezgâhlara geldi. İlk günde tezgâhlarda palamut, hamsi, istavritin bol olduğu gözlendi.

GİRGİN ORTACA DALYAN’DA: “BÜTÜN YASAKLAR KALKTI, TEK MÜZİK YASAĞI KALDI”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve İl Yönetim Kurulu ile birlikte Dalyan'da esnaf ziyaretlerinde bulundu.

CHP’Lİ ERBAY: ‘TURİSTLERE GECE 1’DE OTELE GERİ DÖNÜN DİYEMEYİZ’

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında konulan yasakların kaldırılmasına rağmen müzik yasağının devam etmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Milyonlarca insanın hayatını kazandığı turizm sektöründe sezonun açıldığı bir dönemde müzik yasağının gece 12.00’den 01.00’e uzatılması turizme ve eğlence sektörüne büyük darbe vuracaktır.” dedi.

MÜZİK YASAĞINDA SAATLER UZATILDI

İçişleri Bakanlığı, müzik yayın saatlerini yeniden belirlendi. Pandemi sürecinde saat 00.00’da sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati gece 01.00’e kadar uzatıldığını açıkladı.

GİRGİN: ‘BÜTÜN YASAKLAR KALKTI MÜZİK YASAĞI HARİÇ!’

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bütün pandemi tedbirleri kaldırılırken, artık maskeler bile çıkarken, gece 12’den sonra müzik yasağının devam etmesinin nedenini sordu.

Girgin mekân sahiplerinin ve müzisyenlerin talebini TBMM’ye taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, müzik ve eğlence sektörünün önemli sorunlarından birini TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada dile getirdi. Girgini pandemi sürecinde normalleşme adımları atılmasına rağmen, gece 12’den sonra müzik yasağının devam etmesini eleştirdi.

Girgin Mekân Sahiplerinin Ve Müzisyenlerin Talebini Tbmm’ye Taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, müzik ve eğlence sektörünün önemli sorunlarından birini TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada dile getirdi. Girgini pandemi sürecinde normalleşme adımları atılmasına rağmen, gece 12’den sonra müzik yasağının devam etmesini eleştirdi. İçişleri Bakanlığı’na konu hakkında yazılı bir soru önergesi de veren Girgin açıklamasında şunları söyledi:

Maske zorunluluğu kaldırıldı

Maske yasağı kaldırıldı mı, sorusu 2 Mart itibarıyla gündeme geldi. Sağlık Bakanı Koca'nın maske yasağı için Bilim Kurulu Toplantısı'nı işaret etmesinin ardından maske yasağı ile ilgili son dakika açıklamalarına gözler çevrildi. Bakan Koca son açıklamasında, "Bundan sonra artık açık alanda maske yok," dedi.

Amerikalı helikopter teknisyeni Ezgi’nin hayatını kararttı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde NATO'da görevli Sikorsky helikopter teknisyeni olan ABD'li Reginald Thevenin çarptığı 18 yaşındaki Ezgi Aydındağ'ın hayatını cehenneme çevirdi. Omurilik sinirleri kopan ve iki defa ağır ameliyat geçiren Ezgi yatağa bağımlı kalırken, yüzde yüz kusurlu bulunan ABD'li Thevenin hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak, serbest bırakıldı. Ezginin ailesi ise kızlarının bu hale gelmesine sebep olan ABD'nin serbest kalmasına isyan ediyor.

Fethiye’de tezgahlar şenlenecek, fiyatlar düşecek

Su ürünleri avcılığı Akdeniz'de 15 Eylül'de diğer denizlerde 1 Eylül'de başlayacak olup 15 Nisan 2022’de tüm denizlerde sona ereceğini bildirdi. Fethiye balık pazarı esnafı, pazarda balık çeşitliliğinin artacağını belirtip, fiyatlarında düşeceğini kaydetti.

Muğla ve Antalya'da 2 yıl boyunca avlanmak yasak

Türkiye’nin günlerdir mücadele ettiği orman yangınlarına ilişkin konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tüm yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Tüm ülkenin teyakkuza geçtiğini belirten Bakan Pakdemirli, Antalya ve Muğla’da 2 yıl av yasağı uygulanacağını duyurdu.

Muğlalı müzisyenler: 'Kusura bakıyoruz asıl onlar kusura bakmasın'

Sokağa çıkma kısıtlamalarının tamamen kaldırıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzik yasağını 24.00'e çekmesiyle ilgili açıklamasına Muğlalı müzisyenlerden tepki geldi. Muğla Büyükşehir Müzisyenler Derneği Başkan Yardımcısı Ömür Kanavuzlar; “Biz ekmeğimizi müzikten kazanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıklamasına çok üzüldük ve tepkiliyiz. Muğlalı müzisyenler olarak kusura bakıyoruz. Asıl onlar kusura bakmasın” dedi.

Fethiye’de inşaat yasağı 15 Haziran’da başlıyor

Turizm bölgelerinde geçmiş yıllarda 15 Mayıs’ta başlayan inşaat yasağı bu yıl Valilik kararı ile 15 Hazirana uzatılmıştı. Kovid-19 salgını nedeniyle aksayan veya bitirilemeyen inşaat faaliyetlerinin tamamlanabilmesi amacıyla uzatılan inşaat yasağına kesinlikle uyulması gerekildiğini belirten Felikya Group Yönetim Kurulu Başkanı Doğuş Çelik “Turizm inşaatı besliyor. Bununla ilgili olarak turizm sektörüne karşı anlayışlı olup, bu konuda kentimize gelen misafirlere gerekli rahatlığı ve refahı sağlamak açısından yasaklara uyulması gerekiliyor” dedi

Fethiye'de çiftçilere verilen izin belgeleri kontrol edildi

Fethiye, Seydikemer-Antalya karayolu, Çırpı mevkiinde Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve jandarma ekipleri ile Fethiye Tarım ve Orman İlçe müdürlüğü ekiplerince Fethiye girişinde koronavirüs önlemleri kapsamında devam eden sokağa çıkma yasağında üretimin devam edebilmesi için denetimler yapıldı.

Sedat Peker'in kardeşi adli kontrolle serbest

Geçtiğimiz gün Fethiye’nin Kayaköy Mahallesinde kaldığı villada gözaltına alınan Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker ile koruması Yunus O. adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı konularak, serbest bırakıldı.

Menteşe Belediyesi zemin yenileme çalışmalarına başladı

Menteşe Belediyesi, pazaryeri çatısı taşıyıcı kolanların yenilenmesi ve yol çalışmasının ardından zemin yenileme çalışmalarına başladı. Sokağa çıkma yasağını değerlendiren Menteşe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, peynircilerin bulunduğu sokak ile Perşembe pazarı girişi Zabıta Noktasının bulunduğu alanda çalışmalarını sürdürüyor. 

Alkol yasağı tartışması 

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı (TTBP) Özgür Aybaş, tam kapanmanın uygulanacağı 17 günde alkollü içki satışının yasaklanmasına ilişkin olarak, "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" dedi. İçişleri Bakanlığı ise, Aybaş'ın açıklamasından bir süre sonra, yaptığı açıklamada, "alkol yasağı" ile ilgili bir ifade kullanmadı; resmi açıklamalar dışındaki duyurulara itibar edilmemesini istedi. 

Alkol satışı yasağı kalktı

Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP) Başkanı Özgür Aybaş, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında başlayan 17 günlük tam kapanma sürecinde uygulanması beklenen alkollü içki satışı yasağıyla ilgili yaşanan bir gelişmeyi aktardı.

Üreticilere sokağa çıkma yasağı yok

Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, tarım, hayvancılık, su ürünleri ve arıcılık ile ilgili üretim yapan  tüm üreticilerin  sokağa çıkma yasağından muaf gruplar içinde olduklarını söyledi.

Alkol satışı yasağı yeniden gündem oldu

Korona önlemleri kapsamında açıklanan tam kapanmanın ardından, sokağa çıkma yasağı olan günlerde uygulanan alkol satışı yasağı yeniden gündem oldu. İçişleri Bakanlığı genelgesinde alkollü içki satışının yasak olup olmadığına dair bir ifade yer almazken, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, tam kapanmada alkol satışıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

KÇÖ’nün kesilmesinin ilk sonucu kalifiye eleman kaybında yaşanacak

Rakip ülkelerden İspanya ve Yunanistan’a Rusya uçuş yasağı koymamış, Almanya ‘Riski yüksek ülke ilan etmemişken kısa çalışma ödeneği benzeri çalışanlara destek süresini uzatırken Türkiye’de Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) sonlandırıldı.

Ramazan ayının ilk hafta sonu kısıtlamasına uyuluyor

Ramazan ayının ilk sokağa çıkma yasağında vatandaşlar zamanlarını evlerinde geçiriyor. Kovit-19 tedbirleri kapsamında ülke genelinde hafta sonu kesintisiz uygulanacak sokağa çıkma yasağına vatandaşların şehir merkezinde ve ara mahallelerde çoğunlukla uyduğu gözlendi.

Küçük balıkçılar yasaktan muaf 

Ülke genelinde balık av yasağı 15 Nisan’da başladı. Yasak Karadeniz, Marmara ve Ege Denizinde 01 Eylül 2021, Akdeniz’de ise 15 Eylül 2021 tarihine kadar sürecek. Endüstriyel balıkçılık için uygulanan yasaktan küçük balıkçılar muaf tutulacağı öğrenildi. Fethiye’deki küçük balıkçılar yasaktan muaf tutuldukları için avlanmaya devam edebilecek. 

Dökme zeytinyağı ihracatına getirilen yasağı sordu 

İyi Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, Muğla ve yöresini yakından ilgilendiren dökme zeytinyağı ihracatına getirilen yasak ile ilgili olarak Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesi sundu.