Ngiltere Haberleri

Ngiltere Haberleri

Ftso’dan Çağrı: İnşaat Yasağı, 11 Mart’ta Başlayacak Uçuşlara Uygun Olmalı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 2024 yılı turizm sezonunda İngiltere’den Dalaman’a uçuşların 11 Mart’ta başlayacağını vurgulayarak, inşaat faaliyetleri yasağının da, gelen misafirleri mağdur etmeyecek şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Osman Çıralı, inşaat sektöründeki Oda üyeleri başta olmak üzere, inşaat yapan bölge sakinlerinin de 11 Mart’ta başlayacak turizm sezonuna uygun planlama yapmaya davet etti. Başkan Çıralı, ayrıca turizmle bağlantılı işyerlerine de 11 Mart’ta başlayacak sezona hazırlanarak, hizmete açılması çağrısı yaptı.

Konsolos Şıkman. Kaymakam Ertaş' ziyaret etti

İngiltere Fahri Konsolosu Mustafa Şıkman, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ı ziyaret etti.

ADD Mudanya Mütarekesi’ni Kutladı

Fethiye Atatürkçü Düşünce Derneği, 11 Ekim 1922 sabah saat 06.00'da Türkiye ile 3 İtilaf Devleti İngiltere, Fransa ve İtalya arasında imzalanan Mudanya Mütarekesi’nin 101.yılını kutlayan mesaj yayımladı.

Fethiye, İngiltere'de yeni bir tanıtım atağına geçiyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Belediyesi ve İngiltere’nin önde gelen havayolu şirketlerinden Jet2 ile birlikte İngiltere’de yeni bir tanıtım kampanyası başlatıyor. Jet2 yöneticileriyle bir araya gelen FTSO yönetimi, İngiltere pazarında ortak tanıtım kampanyası yapılmasına karar verdi. Bu yıl turizm sezonunun Kasım ayına kadar uzadığına dikkat çeken FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Belediyesi ve Jet2 ile birlikte yürütülecek tanıtım kampanyası ve İngiltere’den Dalaman’a artan uçuşlarla 2024 turizm sezonunun daha erken başlayıp daha da geç sona ermesinin hedeflendiğini söyledi.

İngiltere'den Fethiye'ye turist akışı için yapılacaklar konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, İngiltere'nin en büyük havayolu şirketlerinden ve tur operatörlerinden Jet2 Havalimanları ve Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley ve Kıdemli Yöneticisi Sarah Lisowiec ile görüştü.

HALKIN ALIM GÜCÜ VARMI?

Enflasyonun her geçen gün artmasıyla birlikte zamların da ardı arkası kesilmiyor. Her hafta artan fiyatlar günümüzde bir ürünü almak için vatandaşı iki kez düşündürüyor. İngiltere’de yaşayan ve Fethiye’ye 3 gün tatile geldiğini söyleyen Mustafa Mert, Salı Pazarı’nda ürün fiyatlarını değerlendirdi.

Tekneciler sezonu bekliyor

Fethiye’de günlük turlara çıkan tekneler sezona hazırlanıyor.2 yıldan bu yana pandemiden kaynaklı sıkıntılardan dolayı gelirleri düşen ve zor günler geçiren tekne turu sektöründe çalışanlar bu sene sezondan umutlular.

Türk Doktorları İngiliz Hastayı Sağlığına Kavuşturdular

Kendisini Türk doktorlarına emanet eden İngiltere vatandaşı Christine Boyes, sağlığına kavuştu.

Ölüdeniz’de Komşularını Soydular

Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Mevkii’nde İngiltere vatandaşı Max ROBİNSON ve Josh COX’un kaldıkları villaya giren komşu villada oturan hırsızlar kendilerini fark eden ev sahiplerini bıçakladıktan sonra villayı soydular. Yakalanan soyguncular tutuklanarak Eşen Kapalı Cezaevi’ne gönderildiler.

Fethiye Turizm Konseyi yoğun gündemle toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi’nin Ekim ayı toplantısında yaklaşan Antalya Turizm Fuarı ve Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılım ile Türkiye’nin kırmızı listeden çıkmasıyla birlikte İngiltere pazarında bölgeye gelen turist sayısı değerlendirildi.

İngiltere’nin kararı turizmcileri umutlandırdı

İngiltere’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uyguladığı seyahat listesinde yaptığı güncellemede, Türkiye’yi 22 Eylül itibarıyla “seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden” çıkarması, İngiliz turistlerin çokça tercih ettiği Fethiye’deki turizmcileri mutlu etti.

İngiltere'den Türkiye kararı!

İngiltere, Türkiye'yi Kırmızı listeden çıkardı.

Fethiye Kaya İnciri’ne İhracat Kapısı Açılıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) başta coğrafi işaret tescilli Fethiye Kaya İnciri olmak üzere, bölgemizde yetişen incir çeşitlerinin yurt dışına ihracatının sağlanmasına yönelik toplantı gerçekleştirildi. Fethiye ve Seydikemer’deki incir çeşitlerini incelemek üzere FTSO’ya gelen Bursa’nın duayen incir ihracatçılarından Yavuz Taner, Fethiye Kaya İnciri’nin küçük boyutlu türünün özellikle İngiltere pazarında büyük rağbet gören çerezlik incir ihracatına uygun olduğunu belirterek, bölgenin büyük bir potansiyel taşıdığını kaydetti.

FTSO, İngiltere pazarı için turizm bakanlığı nezdinde girişimde bulundu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarması için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak destek istedi. Turizm sektörünün önce Thomas Cook’un batışı, daha sonra tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi ve orman yangınları nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Her yıl 1,5-2 milyon civarında turist ağırlayan Fethiyemizde, turizm sektöründe faaliyet gösteren ve sezonluk çalışan işletmelerimizin ve bölgemizin ayakta kalabilmesi, Eylül, Ekim, Kasım aylarında canlanacak İngiliz pazarı ile mümkün olabilecek. Bu noktada Kültür ve Turizm Bakanlığımıza yazdığımız yazı ile ülkemizin, İngiliz hükümetinin kırmızı listesinden çıkarılması hususunda desteklerini talep ettik.” dedi.

Fethiye Turizm Konseyi toplantısına İl Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi toplantısına Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl katıldı. Muğla genelinde etkili olan orman yangınlarının etkilerinin ele alındığı toplantıda ayrıca Türkiye’nin halen kırmızı listede olduğu İngiltere pazarı için yapılabilecekler görüşüldü.

Ay, “Yangınlar turizmi sekteye uğrattı”

Muğla ve ilçelerinde yaşanan orman yangınları nedeni ile turizmde de düşüş yaşandı. Ağustos ayında turizmin yüzde 50 düştüğünü belirten Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Yangınlardan dolayı turizmde düşüş var ve bizler açısından çok önemli ama buna paralel olarak da yüzde 40 ile yüzde 50 arasında bir rezervasyon kaybımız var. Burada otelcilerimiz çok güzel şekilde, çok güzel fiyatlar vererek tekrar müşterilerinin iptallerine yönelmesini engellemeye çalışıyorlar ve buna da devam edeceğiz zaten” dedi.

Yamaç paraşütü pilotları sezondan umutlu

Babadağ’a Teleferik Tesisinin kurulmasıyla birlikte yamaç paraşütü pilotları yerli ve yabancı turist bereketi bekliyor. Pandemi nedeniyle başta İngiltere olmak üzere Almanya ve Rusya’nın charter seferlerini başlatmasını bekleyen yamaç paraşütü pilotları turizm sezonunun geçen yıla oranla daha bereketli olacağını umduklarını belirttiler. Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi Başkan yardımcısı İsmail Kurt, “Temmuz ayından itibaren yoğun bir sezon bekliyoruz. Babadağ teleferiğin yapılmasının en önemli faydası mekanlara kalite katmasıdır” ifadelerini kullandı.

Başkan Uysal’dan turizmle ilgili önemli açıklamalar

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, 1 Haziran tarihinden itibaren beklenen normalleşme ve güvenli turizm sertifikası ile birlikte sektörde yaşanacak beklentilerle ilgili soruları cevaplandırdı. Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal, birlik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sezonluk tesislerimizin büyük bir çoğunluğu Haziran itibaren açılacak ama Nisan’ın 20’sinden itibaren pek çok tesislerimiz kapılarını açtı. Fethiye’de ki yaklaşık 12 tane tatil köyümüz var, bu tatil köylerin tamamı kapılarını açtı. Tesislerimiz an itibariyle Ukrayna ve yerli turistlerimize hizmet vermekte. Önümüze bakacak olursak İngiltere ve Rusya bölgemizin ana pazarı. İngiltere 28 Mayıs, daha önce açıkladıkları kategoriler var, yeşil, kırmızı, sarı olarak. Biz daha önce kırmızı kategorideydik, bugün açıklayacaklar ama muhtemel sarı kategoriye Türkiye olarak düşeriz” dedi. 

Girgin, Datça’yı betona çevirme projelerine son verilmelidir 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 19. yüzyılda Datça’dan İngiltere’ye götürülen Knidos Aslanı’nı TBMM gündemine taşıdı. Girgin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Knidos Aslanı’nın akıbetini sordu. Girgin, “iktidar Datça’yı betona çevireceğim diye uğraşacağına, Knidos Aslanı’nın ait olduğu yere yani Datça’ya geri getirilmesi için çalışmalar yapmalıdır” dedi. 

Ay, Mayıs ayında farklı bir çalış göreceksiniz

Tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını bu sezon turizmi nasıl etkileyecek? merak konusu oldu. Turistik tesisler, Haziran ayı ortalarından itibaren başta İngiltere olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinden turist beklerken tesislerine güvenli turizm sertifikası almak için uğraş veriyor. Geçtiğimiz yıl açık olmayan pek çok tesisin bu yıl işletmelerini açmayı planladığı öğrenilirken Fethiye’nin Çalış Plajı bölgesindeki oteller ve restaurantlar, sezon için hazırlıklarını sürdürüyor. Fethiye Çalış Turizm ve tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay “Ukrayna ile Rusya arasında siyasi ve savaş durumu pozisyonunda bizler için bir dezavantaj oldu. Her şey pandemiye bağlı. Buna rağmen beklentimizi yüksek tutuyoruz” dedi. Ay, “Çalış Paljı’nın çehresinin değiştirilmesi ile ilgili projenin de Mayıs ayı sonunda tamamlanacağını kaydetti. 

Çoban, Doğru politikalar geliştirilemediği için yerinde sayıyor

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, yaklaşan turizm sezonu öncesi değerlendirmelerde bulundu. İlçe Başkanı Çoban, “Türk turizmi bu yazı büyük sorunlarla geçireceğe benziyor. Portekiz, İngiltere ve İspanya gibi rakiplerimiz pandeminin de getirdiği yüke karşı pek çok önlem aldı bile. Türkiye’de potansiyelinin yüksek olmasıyla övünülüp doğru politikalar geliştirilmediği için yerinde sayan sektörlerin başında herhalde turizm gelir” ifadelerini kullandı. 

İngiliz pazarında belirsizlik sürüyor 

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, 2021 yılı turizm sezonunun Nisan ayı sonu itibarı ile Rus ve Ukraynalı turistlerle başlayacağını belirterek, İngiliz pazarında ise belirsizliğin sürdüğünü ve gözlerin 5 Nisan’da İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un açıklamasında olduğunu ifade etti. 

Turizmcilerin gözü İngiltere hükümetinde

Korona virüsü salgını nedeni ile en büyük darbe gören sektörlerin başında gelen turizm sektöründe belirsizlik sürüyor. Fethiye’de turizm işletmecileri bir yandan 2021 sezon hazırlıklarını sürdürürken, diğer taraftan da yandan da Türkiye’ye turist gönderen ülkelerdeki uçak seferlerinin ne zaman başlayacağı yönünde endişeli ve umutlu bekleyişlerini sürdürüyorlar. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un 12 Nisan tarihindeki uçak seferlerinin başlayıp başlamayacağı konusunda yapacağı açıklamayı bekliyoruz. Umudumuz Haziran ayından itibaren turizmin hareketlenmesi” dedi.

Amerika’nın kırmızı alabalıkları Fethiye’den

Fethiye’den ABD’ye dondurulmuş fileto alabalık ihracatı başladı. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğünün işlemlerini gerçekleştirdiği 25 tonluk fileto alabalık sevkiyatı yapıldı. Yıl sonuna kadar 800 ton dondurulmuş fileto alabalık ihracatının yapılacağı öğrenildi. İhracatı gerçekleştiren Doğan See Food sahibi Velit Doğan, “Almanya, Hollanda, Fransa, İngiltere, Japonya, Çin ve İsrail’den sonra ABD’ye de dondurulmuş fileto alabalık sevkiyatı başlattık. Ülkemize döviz kazandırmaktan mutluyuz” dedi.

Turizmci Özgen Uysal, “Turizme aşı önceliği şart”

TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal, yaklaşan turizm sezonunun turizm sektöründe çalışanların öncelikle aşılanmasına bağlı olduğunu ifade etti. Uysal, bu sezon daha çok Rusya, Ukrayna ve İngiltere’den turist beklediklerini sezonun 2019 yılından daha iyi geçmesinin beklenmediğini kaydetti. Muğla Valisinin geçtiğimiz günlerde ki ziyaretini de değerlendiren Başkan Özgen Uysal, “Turizmde güven vermiyorsanız bu zamanda kimse vatandaşını gönderip geriye riskli olarak almak istemiyor. Geri kalanları da tehlikeye atmak istemiyor. Hiçbir ülke bunu yapmaya yanaşmıyor. Bu öngörümüzün de doğru olduğunu gördük. Yunanistan turizm çalışanlarının tamamını aşılamaya başladı. Şuanda bizden bir adım öne geçtiler. Bizimde çok acil bir şekilde turizm çalışanlarını aşılamamız lazım” şeklinde konuştu.

Bakan Koca Türkiye'deki İngiltere mutasyonu sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, riskli mutasyonların yayılmasına ilişkin açıklama yaptı, "Ülkemizde ki İngiltere mutasyonu 196 oldu" dedi.

Torunoğulları, Turizmde umutluyuz

Fethiye Otelciler Birliği yönetim kurulu, gerçekleştirdiği toplantıda yaklaşan turizm sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. FETOB dernek merkezinde yapılan toplantının ardından turizm sezonu ile ilgili görüşlerini aktaran Fethiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Ercan Torunoğulları, “Havaların ısınması ve aşılama çalışmalarının hızla artması, turizmi hızlandıracağını düşünüyorum. Fethiye bölgesi için konuşursak, gelecek turistlerin İngiltere, Rusya ve yerli olacağını düşünüyorum” dedi.

Türkiye’nin Okyanus Aşabilen Lüks Yolcu Gemisi Marmaris’te Demir Attı

Türk bir tur firmasının "Blue Saphire" isimli lüks yolcu gemisi 12 günlük deniz yolculuğunu tamamlayarak satın alındığı İngiltere’den Marmaris’e getirildi. Yaklaşık 1 haftadır Marmaris Deniz Hudut Kapısına bağlı Gümrüklü Limanda bulunan lüks yolcu gemisi Türkiye’ye ait tek okyanusu aşabilen lüks gemi olarak biliniyor.

Türkiye-İngiltere Arasında Silah Kaçakçılığı Yapan Suç Örgütüne Operasyon

İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, uluslararası silah kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 13 şüpheli gözaltına alınırken, operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

İngiltere Başbakanı Koronavirüse Yakalandı

İngiltere Başbakanı Johnson, orta düzeyde koronavirüse yakalandı. BBC'nin geçtiği haberde, yapılan testin pozitif olduğu belirtildi.