Hukuki Haberleri

Hukuki Haberleri

Büyükşehir, Muğla’yı Korumak İçin 202 Çevre Davası Açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentin doğasını, çevresini ve kıyılarını korumak için hukuki yollardan mücadele etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi 202 dava açarak usulsüz imar uygulamaları ve çevreye zarar verebilecek düzenlemeleri engellemeye çalışıyor.

Başkan Gümüş, “Kadınların Daha Güçlü Olduğu Bir Menteşe İçin Çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi Kadın Danışma Merkezi şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor. Danışma Merkezinde ayrıca kadınlara şiddetle mücadelede, 6284 sayılı kanun kapsamında yasal hakları ve önleyici tedbirleri konusunda bilgilendirme yapılıyor.

Karbon Vergisi Çevreci Şirketlerin Rekabet Gücünü Artıracak

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program’da, Ulusal Emisyon Ticaret Sisteminin hukuki altyapısının tamamlanması ve AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına uyumlu bir şekilde geliştirilmesi hedeflendi. Emisyon Ticaret Sistemi sayesinde atmosfere salınacak emisyon limitini aşan şirketlere karbon ücreti yansıtılırken, karbon ücreti ödemek zorunda kalmayan şirketlerin rekabet gücü artacak.

Hıdır Ailesinin Acı Günü

AK Parti MYK Üyesi Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Nil Hıdır'ın babası Yahya Hıdır vefat etti.

Muğla Büyükşehir, bugüne kadar 174 çevre davası açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, imara uygun olmadan açılan ve çevreye zarar verebilecek diğer uygulamalara karşı hukuki mücadelesini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam 174 çevre davası açtı.

Gazetecilere Tehdit Hukuki Süreç Başlatıldı

Bodrum’da haber takibindeki gazetecilerin silahla vurulmakla tehdit edilmesine, basın mensupları sert tepki gösterdi. Konuyla ilgili hukuki sürecin başlatıldığı bildirildi. 

TİP Fethiye İlçe Örgütü'nden Seçim Güvenliği Toplantısı

TİP (Türkiye İşçi Partisi), 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Genel Seçimler ‘de, seçim gönüllülerinin izlemesi gereken hukuki sürece ilişkin seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirdi.

BAŞKAN KANSIZ,” HUKUKİ İŞLEMLERİ PAZARTESİ BAŞLATACAĞIZ”

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Sadet Kansız tarafından basın açıklaması yapıldı.

Ülkü Ocakları’ndan kadına şiddet semineri

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde “Kadına şiddetin hukuki ve psikolojik süreci" ile ilgili seminer düzenlendi.

Buba İnvest’in 10 yıllık süresi doldu

Fethiye Sahil Bandı’nı Fethiye Belediyesi’nden ihale ile alıp yap-işlet-devret modeliyle düzenleyen ve 10 yıl boyunca mekanlardan kira geliri elde eden Buba İnvest firmasının sözleşme süresi doldu. Fethiye Belediyesi, ilgili şirketten yerin boşaltılmasını talep ederken şirketin çıkmayıp hukuki süreç başlattığı öğrenildi. 

İki taraf da haklı olduğunu savunuyor 

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde bir süredir dere ıslahı ve yol yapım çalışmaları devam ediyor. Karaçulha Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde ilgili kurumların iş makineleri ve ekipleri tarafından faaliyetler yürütülüyor. 

Girgin Marmaris’teki Osmanlı tapularını meclise taşıdı 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Marmaris’teki Osmanlı tapuları hakkındaki köylü aleyhindeki kararları sordu. Girgin “köylülerin 70 yıllık mücadelesi sonucu köylü lehine kararlar elde edildi. Şimdi Yargıtay bu kararları yok sayarak, yeni karar kurulmasını istiyor. Bunun nedenleri araştırılmalıdır” dedi.