Filistin Haberleri

Filistin Haberleri

Çocuklar Filistin’e Yardım İçin Bir Araya Geldi

Fethiye’de bir grup çocuk Filistin’e yardım için Beşkaza Meydan’ında kahve satışı yaptılar.

Uzmanlar, vatandaşın bankaya yöneldiğini söylüyor

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Hayatını kaybeden filistinliler anıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Perşembe günü okullara gönderdiği yazıda, Filistin'de yaşamını yitirenler için temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında yapılacak bayrak törenlerinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıklamıştı. Muğla’da yapılan törene Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’da katıldı.

“Filistin, depremlerimiz kadar konuşulmadı”

Türkiye'de, İsrail'in Gazze'deki hastaneye yönelik saldırısında yaşamını yitirenler için 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Fethiye’de yaşayan Ahmet Bey, mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada “Filistin, depremlerimiz kadar konuşulmadı” ifadelerini kullandı.

Gram altın yine rekor kırdı!

Devam eden İsrail-Filistin savaş gerilimi altın fiyatlarındaki yükselişi desteklemeyi sürdürüyor. Altının ons fiyatı 1978 dolarla 3 ayın zirvesine çıkarken yurt içinde gram altın spot piyasada 1.788 liraya tırmanarak rekor kırdı. Gram altın yine rekor kırdı! Devam eden İsrail-Filistin savaş gerilimi altın fiyatlarındaki yükselişi desteklemeyi sürdürüyor. Altının ons fiyatı 1978 dolarla 3 ayın zirvesine çıkarken yurt içinde gram altın spot piyasada 1.788 liraya tırmanarak rekor kırdı.

Filiz Topçu ; “Bu bir kitlesel katliamdır, savaş ve insanlık suçudur.”

Fethiye’de Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Filiz Topçu, İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerini eleştirdi.

Emre Aykın, “Yüreklerimiz Filistin’le çarpıyor”

Vatan Partisi Muğla il Başkanı Emre Aykın, İsrail ile Filistin savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Motorine zam bekleniyor

İsrail-Filistin çatışmasıyla birlikte fırlayan petrol fiyatları, akaryakıttaki zamda etkili oldu. 16 Ekim Pazartesi gecesinden itibaren motorine 2 lira 23 kuruş zam bekleniyor.

AK Parti Muğla'dan "Filistin" açıklaması

AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça İsrail ve Filistin çatışmasına ilişkin basın açıklamasında bulundu. AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, 81 il başkanlığında eş zamanlı olarak “Filistin” açıklaması yaptı. Muğla’daki basın açıklamasını İl Başkanı Gültekin Akça yaptı.

Menteşe Belediye Meclisi’nden İsrail'e Kınama

Menteşe Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı şiddeti oy birliği ile kabul eden bir bildiri yayınladı.

Türk Kızılayı Yardım Başlattı

İsrail’in Kudüs’te Filistin halkına uyguladığı saldırılar devam ederken, Türk Kızılayı Müslüman Filistin halkına ambulans ve ilaç desteği verebilmek için yardım kampanyası başlattı. Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, “Filistin halkına böyle bir dönemde yardım götürebilmek için Türk Kızılayı olarak yardım kampanyası başlattı. Hayırseverlerimiz Türk Kızılayı Filistin’e yardım hesap numaralarına desteklerini yapabilirler” dedi.

Fethiyeli vatandaşlar “İnsanlık suçu işleniyor”

Mübarek Ramazan Ayında İsrail’in Kudüs’te bayram namazında Mescid-i Aksada ibadet yapan Müslüman halka saldırıp, bombalar yağdırarak, çoluk çocuk çok sayıda Filistinli yurttaşları şehit etmesi Fethiyeli vatandaşlar tarafından da kınandı. Vatandaşlar, “Filistin’de insanlık suçu işleniyor. Dünya seyrediyor. İsrail’i yaptığı bu zulümden dolayı kınıyoruz” ifadelerini kullandılar.

Başkan Otgöz: “Kucaklaşacağımız bayramlar yine gelecek

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemerli vatandaşların,, milletimizin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutladı. Koronavirüs nedeniyle Millet olarak bu bayramı da evlerde geçireceğimizi belirten Başkan Otgöz, Ramazan Bayramının tüm insanlığa barış, huzur, sevgi ve sağlık getirmesi temennisinde bulundu. Başkan Otgöz mesajında Filistin’de yaşanılan acının da biran önce son bulması temennisinde bulundu