Bağışıklık Sistemi Haberleri

Bağışıklık Sistemi Haberleri

Bahar nezlesi olanlar soluğu aktarlarda aldı

Havaların ısınmasıyla birlikte bahar nezlesinden korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren hatmi ve kış çayları yer aldı.

Doğal Çaylar Her Derde Deva

Son günlerde herkes hasta. Hastanelerin acil bölümleri ise dolu. Ancak ilaç kullanmadan sağlığı korumanın yolları ise doğa. İşte ilaç gibi kış çayı tarifleri...

Aktar Topçu'dan kış çayı önerisi

Hava sıcaklıklarında ciddi düşüşler yaşanmaya başlarken aktar Ahmet Ali Topçu, bağışıklık sistemini güçlendirmek için bazı bitkisel çaylar önerdi.

“Şalgam çok faydalı bir içecek”

Şalgamın içerisinde yer alan vitamin ve mineraller sağlık açısından fayda sağlar. Bağışıklık sistemini iyileştirir, enerji seviyesini yükseltir, kilo vermeye yardımcı olur ve kalp damar sağlığını korur. Fethiye’de şalgam suyu satan Necdet Çakmak, şalgamın faydalarını ve Fethiye insanının şalgama olan ilgisini mikrofonlarımıza anlattı.

Balık fiyatları cep yakıyor

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor.

GRİPLER ARTTI. AKTARLARDA YOĞUNLUK BAŞLADI

Kış ayları iyiden iyiye etkisini gösterirken vatandaşın aktarlara olan ilgisi arttı. Bin bir çeşit bağışıklık sistemini arttırmaya yönelik çayları ve faydalı bitkileri bünyesinde barındıran aktarlar, kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.

AKTAR TOPÇU,”KIŞ ÇAYLARINA YOĞUN BİR TALEP VAR”

Yaz ayının bitmesine az bir zaman kaldı. Hava sıcaklıklarında ise ciddi derecede düşüşler yaşanmaya başlarken aktar Ahmet Ali Topçu, bağışıklık sistemini güçlendirmek için bazı bitkisel çayları FRT TV için önerdi.

COVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZU

Dünyada ve ülkemizde etkisi tüm hızıyla devam eden Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıkla mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Bu dönemde vücut direncini artırmanın yolu ise doğru gıdalarla dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Balık Pazarı Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen, koronavirüse karşı vücut direncini arttırmak için önerilerde bulundu.

BALIK FİYATLARI CEP YAKIYOR

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor. Fethiye'de mevsim balığı olarak İstavrit, sokarca, uskumru, mercanlar en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında. Balık fiyatlarının yükselmesinden dolayı sağlık açısından çok faydalı olan balığa vatandaşlar ulaşmakta güçlük çekiyor.

Bağışıklık sistemi için balık 

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan bir besin olduğunu ifade ediyor. Fethiye’de mevsim balığı olarak olarak çinekop, isravrit, lopa, Karadeniz Mezgit, barbun, kefal, çupra ve levrek en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında.

D Vitamini Eksikliği Saç Döküyor

Havaların soğumasıyla daha az güneşe maruz kaldığımız kış aylarında ortaya çıkan D vitamini eksikliği, erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesine sebep oluyor. Sağlıklı saç dersine sahip olmanın temel adımlarından olan vitaminler, vücut sağlığının korunması için temel anahtarı oluşturuyor. Bu yüzden günde 30 dakikalık güneş ışığının bağışıklık sistemi, kemik gelişimi ve saç sağlığımızın korunması için önemli rol oynuyor.

Hem Yağ Yakıyor Hem Bağışıklığı Arttırıyor

Yüzyıllar boyunca kilitli çekmecelerde saklanacak kadar değerli görülen, yalnızca krallar ve aristokrat aileler tarafından büyük servetler feda edilerek bulunabilen baharatların üretimi ve ulaşılabilirliği artmış olmasına rağmen günümüzde hala popülaritesini koruyor. Diyetisyen Nagehan Afşar, bağışıklık sistemini güçlendirirken yağ yakımını destekleyecek 4 sihirli baharatı anlattı.

Sarımsağa Koronavirüs Zammı !

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınına karşı uzmanların vatandaşları bağışıklık sistemini güçlendiren besinlere yönlendirmesinin ardından sarımsak fiyatları ikiye katlandı.

Arı Ürünlerine İlgi Arttı

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilimsel olarak da ortaya konulan arı ürünlerine yönelik Korona virüs vakasının ortaya çıkmasının ardından büyük talep geldiğini açıkladı.