Başkan Akdenizli'den 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, her yıl 1 Ekim’de kutlanan Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Örf ve adetlerimizde yaşlılara saygı ve sevginin büyük önem arz ettiğini dile getiren Başkan Akdenizli şu ifadelere yer verdi;

“Yaşlılarımız, milli ve manevi değerlerimizi yaşatan, gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan kıymetli hazinelerimizdir. Türk adet ve geleneklerimizde yaşlılara saygı, sevgi ve hizmet vardır. Bu geleneğin sürdürülmesi aile bağlarımızı kuvvetlendirdiği gibi toplumsal dokumuzun korunması açısından da büyük önem taşımaktadır.

Yaşlılara olan sevgi ve saygıyı Ağaç Yaşken Eğilir atasözümüzde olduğu gibi çocuklarımıza aşılamalıyız.  Küçük yaşlarda edinilen her davranış, geleceğimizi şekillendirmemizde yardımcı olur. Dünyaya gelen her insan, bir gün yaşlanacak. Herkes, kendisinin de bir gün yaşlanacağını her zaman hatırlamalı, hayatın her alanında yaşlılara şefkatle yaklaşmalıdır.

Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak toplumsal olarak hepimizin sorumluluğudur. Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken saygıyı ve ihtimamı göstermek, toplum olarak hepimizin görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerimle, bugünlerimizin mimarı olan saygıdeğer büyüklerimizin”1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum, hayatlarının bundan sonraki dönemlerinde sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN