AK PARTİ MUĞLA'DA 1. SIRA ADAYI KADEM METE KİMDİR ?

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken siyasi partilerin adayları açıklanmaya devam ediyor. AK Parti Muğla 1. Sıra Milletvekili Adayı Kadem Mete oldu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

1986’da Erciyes Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü’nü kazandı. Üniversiteye giderken, ailesine yük olmamak için yazları çalıştı. 1990’da üniversiteden mezun olduktan sonra İngiltere’ye giderek dil eğitimi aldı. Ada’da kaldığı 1,5 yıl içerisinde bir restoran zincirinde çalıştı, masraflarını çıkardı. Aynı zamanda bir sokak çocukları rehabilitasyon merkezinde gönüllü olarak görev yaptı. 24 yaşındayken 1991 yılının sonlarında Türkiye’ye döndü. Aynı yılın Aralık ayında Berrin hanımla evlendi.
1992’de Turizm Bakanlığı’nın açtığı profesyonel turizm rehberliği sınavını kazandı. Bir yıl süren kursun ardından aldığı teklifi kabul ederek, Hindistan’a gitti. Böbrek nakli yaptırmak için bu ülkeye giden üç kişiye 1,5 ay tercümanlık yaptı.
Kadem Mete 26 yaşındayken, 1993’te Marmaris’e geldi. İçmeler’deki Siesta Otel’de resepsiyon şefi olarak işe başladı. 20 gün gibi kısa bir süre sonra otelin müdürü olmayı başardı. 1999’da hem Siesta hem de iki apart otelin müdürlüğünü yürütürken, ilk işletmecilik deneyimine adım attı. Siteler mahallesindeki küçük bir otel olan ‘Angora’nın işletmecisi oldu. İşletmecilik konusunda tecrübe kazanınca, 2005’te Siesta ve Juniper adlı otelleri de kiraladı. 2008’de ise işletmecilik alanına L’Etoile Otel’i de kattı.
Bu arada 2002’de siyasete atıldı. Ak Parti’ye üye oldu, partinin ilk kongresiyle birlikte ilçe yönetiminde görev aldı. 2006’da partinin Marmaris’teki ikinci olağan kongresinden ise ‘Ak Parti İlçe Başkanı’ sıfatıyla çıktı. Bu sıfatı, 7,5 yıl, 14 Kasım 2013’e kadar taşıdı. Bu tarihte Marmaris Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıkladı.
2016 Yılında AK Parti Muğla İl Başkanlığı görevini alan Mete halen AK Parti Muğla İl Başkanı olarak görev yapmaktadır
Çok iyi derecede İngilizce ile orta derecede Almanca bilen Kadem Mete’nin 2 oğlu ve 1 kızı bulunuyor. Oğullarından biri Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden, diğeri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İşletme bölümünden mezun. Kızı ise lise öğrenimine devam etmekte.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN