Çaba Haberleri

Çaba Haberleri

Hasan Gizli Çaba Göstereceği Vaatlerle Dikkat Çekiyor

31 Mart’ta yapılacak olan Yerel seçimlerde Fethiye Karaçulha Mahallesi için muhtar adayı olan Hasan Gizli seçim vaatleri ile öne çıktı.

Başkan Akdenizli meclis üyeleri ile yemekte bir araya geldi

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, birlikte görev yaptığı belediye meclis üyeleri için yemek düzenleyip, teşekkür plaketi sundu.

Başkan Türkler’den “Geçmiş Olsun” Mesajı

Ula’da fırın çatısından çıkıp rüzgarın etkisiyle 13 iş yerini etkileyen yangın İtfaiye personellerinin büyük çabaları ve Orman Genel Müdürlüğü’nün helikopter ve arasöz desteğiyle çok daha büyük bir felakete neden olmadan söndürüldü.

iki ayrı noktada çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Datça yolu üzerinde ve Yeşilbelde mevkiinde iki ayrı noktada başlayan orman yangını, şiddetli rüzgara rağmen ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı.

BAŞKAN KULAÇ ,’’GEÇEN SENE 5 LİRAYA ALDIĞIMIZ DEFTER ŞUAN 20 LİRA’’

Yeni eğitim öğretim yılına girilmesiyle birlikte herkesin aklına ‘’Acaba bu sene kırtasiye alış verişi ne kadar tutacak?’’ sorusu gelmeye başladı. Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç kırtasiye fiyatları hakkında bilgiler edindi.

TSD Başkanı Boyraz, Karaca’yı tebrik etti

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yaptığı her hizmette engellilere de yer vermesi, erişebilir ve ulaşılabilir bir şehir yapmak için verdiği çaba için teşekkür etti.

BODRUM'DAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlayan orman yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, ekiplerin yoğun çabası ile alevler kontrol altına alındı.

KUMBURNU’NDA DJ ÇABAKÇOR RÜZGÂRI ESTİ

Ünlü DJ Doğuş Çabakçor, Dünya’nın ve Türkiye’nin göz bebeği olan Ölüdeniz Kumburnu Plajı’nda müzikseverler ile buluştu. Yaklaşık 2 saat boyunca sahne alan Çabakçor, çaldığı müziklerle hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı.

Menteşe Belediyesi’nde en düşük maaş 4 Bin 634 TL oldu

Menteşe Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi davullu zurnalı bayrama dönüştü. Belediyede en düşük asgari ücret 4.634,40 Türk Lirası olurken, en yüksek maaş 6.232, 81 Türk Lirası oldu.  Yapılan zamların ardından imzalanan toplu iş sözleşmesi işçiler tarafından sevinçle karşılandı.  

Demir’den 2022 mesajı

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir 2022 yılı mesajı yayımladı. Demir mesajında; “Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde Muğla’mızın sahip olduğu potansiyeli artırmak için yoğun bir çaba sarf ettik, sarf etmeye devam ediyoruz. Hükümetimizin, devletimizin kaynaklarını tarafsız, adil ve en etkin şekilde sizlerle buluşturmak için her alanda çalışmalarımız bulunmaktadır.” dedi.

Fethiye Turizm Konseyi Toplantısı’nda 2022 Turizm Planlaması Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, turizm pazarının çeşitlendirilmesine yönelik faaliyetler ve Muğla turizminde gelinen son durum konuşuldu. Toplantıya katılarak Muğla’nın kültür ve turizm faaliyetlerine ilişkin sunum yapan Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla’da gerçekleştirilen sportif amaçlı turizm faaliyetlerinde öne çıkan Babadağ’ın yamaç paraşütü atlayış sayısında tüm zamanların rekorunu kırmış olabileceğini söyledi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise Fethiye’nin tanıtımı için katıldıkları fuar ve organizasyonlarda 2022 yılı planlamasını yapmak için yoğun çaba gösterdiklerini kaydetti.

Dikkatsizliği Canından Ediyordu

Milas’ta 62 yaşındaki Ali Yorulmaz kiremit tamiratı yaptığı çatıda dengesini kaybederek bulunduğu yere düştü. Milas İtfaiye Grup Amirliği ekiplerinin çabasıyla düştüğü yerden indirilen Yorulmaz’a ilk müdahalesi 112 ekipleri tarafından yapıldı.

Temizlenmeyen logarlar taşkınlara neden oldu

Fethiye’yi 2 günden bu yana etkisi altına alan sağanak yağışlar bazı ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu.İşyerlerini su basan esnaflar kendi imkanları ile işyerlerine giren suyu tahliye etmek için büyük çaba harcadılar.Esnaflar logarların zamanında yeterince temizlenmediği için bu su taşkınlarının meydana geldiğini ifade ettiler.

Demirtaş; “O Değerli Mesainizi Esnafımızın Sorunlarını Çözmek İçin Uğraşın”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, geçtiğimiz günlerde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından üyelere gönderilen mesaj hakkında açıklamalarda bulunarak, “Defalarca oda yönetimini ziyaret etmek için randevu istedik. Hiçbir cevap alamadık. Hep iyi niyetli davrandık yine olmadı. Kendi çabalarımız ile üyelere ulaşmaya başladık. Her çalışmamızda olduğumuz gibi birileri rahatsız olmuş ki bu trajekomik mesajı esnaflarımıza göndermişler. O değerli mesainizi bizimle değil de keşke esnaflarımızın sorunlarını çözmeye harcasaydınız” diye konuştu.

Bozalan ve Çökertme'de yangının yaralarını sarma çabası

Geçen ay çok büyük bir orman yangını geçiren ve ormanların yanı sıra zeytinliklerin ve bazı evlerin de yandığı Milas'ın Bozalan ve Çökertme mahallelerinde yangının yaralarını sarmak amacıyla toplantı yapıldı. Toplantıda zeytinlikleri yanan, çam ormanlarının yok olması nedeniyle bal üretimi yapamayacak hale gelen yöre halkına yeni geçim kaynakları kazandırmak için neler yapılabileceği değerlendirildi.

Başkan Yılmaz, “Atatürk’ümüzün arkasında durmaya devam edeceğiz”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezin Taliban ile ilgili yapmış olduğu destek açıklamasına bir cevapta Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesinden geldi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezinin bir siyasi parti gibi davrandığını belirten Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şube Başkanı Ümit Yılmaz, “Genel merkezimiz bizi şaşırttı çünkü maalesef bir siyasi parti gibi davrandı, oysa derneğin amacı siyasi parti fikirlerini savunmak değildir. Dernekler siyasi partilerin üstündedir, bu nedenle bütün kamuoyuyla genel merkezimizin basın açıklamasını paylaşmadığımızı, o görüşlere katılmadığımızın altını çizmek istiyoruz. Bu 17 güzel insanın, şube başkanı olarak incinmelerini istemiyorum çünkü onarlın hepsi gerçekten yurtsever, Atatürkçü, Milliyetçi insanlar ve Fethiye’miz için bir şeyler yapmaya çabalıyoruz” dedi.

Oyuncu İbrahim Çelikkol alevlerin arasına daldı

Milas'ta ormanlık alandaki yangın tehdit edici boyutlara ulaşıyor. Dizi ve sinema sanatçısı İbrahim Çelikkol, boyunu aşan alevlerle mücadele ederek, Milas'taki yangın söndürme çalışmalarına katılarak en ön safta alevlerle adeta savaştı. Çelikkol’un bu davranışı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni küçük düşürmeye çalışan sözde sanatçılara ders oldu. Çelikkol, yangında gösterdiği çabalardan dolayı vatandaşların takdirini topladı.

Okan Çabalar, tek kişilik stand up gösterisi ile Bodrum mi'TERRACE açık hava sahnesinde!

BKM Mutfak komedyenlerinden Okan Çabalar, tek kişilik stand-up gösterisi ile Bodrum’da mi’TERRACE sahnesinde mizah severler ile buluşacak.

Kuyuya düşen kuzu kurtarıldı

Muğla’nın Yatağan ilçesinde kuyuya düşen kuzu itfaiye ekiplerinin çabasıyla kurtarıldı.

İYİ Parti Muğla: Partili Cumhurbaşkanı'nın aşağılama ve tehditlerini kınıyoruz

İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize ziyaretine ilişkin söylediği 'Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler' ifadesine yazılı basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Açıklama da, 'Partili Cumhurbaşkanının aşağılama çabaları ve tehditlerini şiddetle kınıyoruz' denildi.

Banka promosyon protokolü imzalandı

Milas Belediyesi Emek Personel AŞ.’de çalışan 563 personele yönelik Banka promosyon protokolü imzalandı. Protokole göre şirket personeli  maaş hesabı karşılığında kişi başı 3 Bin 170 TL promosyon alacak.

Çalı Yangını Kısa Sürede Söndürüldü

Muğla’nın Milas ilçesinde bilinmeyen nedenle çıkan çalı yangını itfaiye ekiplerinin çabasıyla söndürüldü.

Menteşe'de binada çıkan yangın söndürüldü

Muğla nın Menteşe ilçesinde bir binada çıkan yangın itfaiyenin çabası ile kontrol altına alınıp tamamen söndürüldü.

Samanlık deposunda çıkan yangın korkuttu

Muğla’nın Milas İlçesinde bir vatandaşa ait samanlık deposunda çıkan yangın korkuttu. Bilinmeyen neden ile çıkan yangın Milas İtfaiye Grup Amirliği Ekiplerinin çabası ile söndürüldü. 

Başkan Karaca, 9 milyon TL’lik projeyi 5 milyon TL’ye sağladık

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ilçedeki devam eden yatırımları hemen her gün yerinde inceleyerek zamanında bitmesine çaba gösteriyor. Fethiye’nin bu 17 günlük kapanmada belediye faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğini bildiren Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, pazaryeri mahallesinde yapımı devam eden güneş panelli pazaryeri inşaatında incelemelerde bulundu. 9 milyon TL’lik projenin 5 milyon TL’ye tamamlanacağını ifade eden Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Totalde Fethiye’de 300 milyon TL’lik yatırım yapılıyor” dedi.

Zeytinlik alanda çıkan yangın panik yarattı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde zeytinlik alanda çıkan yangın panik yarattı. Yangın itfaiyenin çabası ile 2 saatte kontrol altına alınıp, söndürüldü. 

Turistler güneşin ve denizin tadını çıkarıyor 

Fethiye Belediyesi tarafından yürütülen Çalış Sahil Düzenleme projesi kapsamında, çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Tam kapanma sürecinde ekipler plajın sezona yetiştirilebilmesi için yoğun bir çaba harcıyor. Öte yandan güzel havayı fırsat bilen yabancı turistler, Çalış Plajı’nda güneşin ve denizin tadını çıkardı. 

Yangın itfaiyenin çabası ile söndürüldü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bilinmeyen nedenle çıkan otluk alandaki yangın itfaiyenin çabası ile söndürüldü. 

Pehlivanlar antrenmanlarına son gaz devam ediyor

Fethiye Güreş İhtisas Spor Kulübü ve Seydikemer Belediyesinin pehlivanları Karaçulha Kovanlık sahasında antrenmanlarına son gaz devam ediyor. Ata sporunun yaşaması ve gelecek nesillere aktarılması için büyük çaba gösteren güreş severler, pehlivanların her zaman yanlarında olduklarını söylediler. 

Sazlık yangını, itfaiyenin çabasıyla kontrol altına alınıp söndürüldü

Fethiye’de dün akşam çıkan sazlık yangını, itfaiyenin çabasıyla kontrol altına alınıp söndürüldü.