Büyükşehir Haberleri

Büyükşehir Haberleri

MUSKİ’nin Köstebeği Muğla’yı Tarıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, ‘Köstebek’ adlı robot kamera ile kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarını tarayarak yerüstüne çıkmayan arızaları tespit ediyor. Ekipler bugüne kadar 290 kilometrelik kanalizasyon hattının taramasını yaparken arızalara gidererek yeraltı su kaynaklarının kirlenmesini önlüyor ve çevreyi koruyor.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri bir araya geldi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla akşam yemeği organizasyonu düzenlendi. Düzenlenen organizasyona Muğla’nın birçok ilçesinden gazeteciler bir araya gelerek keyifli vakit geçirdiler.

Başkan Aras’tan Yatağan Mesaisi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yatağan ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu. Ziyaret programı kapsamında Başkan Aras’a, Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay ve Cumhuriyet Halk Partisi Yatağan İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi 100 Yaş Evinde Yazlık Sinema Günleri

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe’de bulunan Nilüfer Caner 100 Yaş Evinde düzenlediği yazlık sinema günleri ile vatandaşlara keyifli anlar yaşatıyor. Yıl boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan 100 Yaş Evlerinde, yaz aylarına özel olarak gerçekleştirilen etkinlikler büyük ilgi görüyor.

100. Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı Bal ve Zeytinyağı için Devrede 

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Ticaret Borsası işbirliği ile Muğla’ya kazandırılan 100.Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı üreticilere destek olmak için çalışıyor. 

Muğlalı Gaziler 50 Yıl Önce Barış Getirdikleri Topraklarda

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kıbrıs Barış Harekatı’ın 50.yılında Muğlalı 13 Kıbrıs Gazisi’ni adaya gönderdi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta Kıbrıs Gazilerinden Mustafa Yılancı’yı evinde ziyaret etti.

5.İdil Biret Müzik Festivali’ne Sanatseverlerden Yoğun İlgi

Muğla Büyükşehir Belediyesi “İdil BİRET” müzik festivali ile Fethiye ve Marmaris’te sanatseverlere unutulmaz iki gece yaşattı.

Büyükşehir Belediyesi’nden YKS Tercihleri için Öğrencilere Destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi YKS tercihi yapacak olan öğrencilere 13 ilçede danışmanlık hizmeti verecek. 13 ilçede verilecek olan danışmanlık hizmeti saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında uzman eğitmenlerle yapılacak.

MUSKİ, Balavca Deresinde 6 Bin Metrelik Temizlik Çalışması Başlattı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas’ın Balavca Deresinde temizlik çalışması başlattı. Derede kötü kokunun önlenmesi ve akışkanlığın sağlanması amacıyla yaklaşık 6 bin metrelik temizlik çalışması yapılacak.

Yaratıcı Drama Atölyesi Çocukların Gelişimine Katkı Sağlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Oyuncak Kütüphanesi’nde düzenlenen ‘Yaratıcı Drama Atölyesi’ etkinliği ile çocuklar hem haklarını öğreniyor hem de kendilerini ifade etmenin eğlenceli yolu ile tanışıyorlar.

Muğla’da Defin Alanları Genişletiliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi mezar doluluk oranlarını göz önünde bulundurarak Muğla’da defin alanları genişletiliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden Sosyal Belediyecilikte Öncü Adımlar

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Başkan Ahmet Aras öncülüğünde sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor, vatandaşları yakından ilgilendiren projeleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği ve hizmete sunacağı projeler ile vatandaşların yaşam kalitesi arttırmayı hedefliyor.

Başkan Aras’tan Bodrum’a İçme Suyu Müjdesi; “Denizden su arıtma projesi hayata geçiyor”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’da desalinasyon tesisi kurarak denizden su arıtacaklarını ve Bodrum’a ilave içme suyu sağlayacaklarını söyledi.

Muğla’da Vektörle Mücadelede Ara Yok

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde veteriner hekim, ziraat mühendisi, kimyager ve biyologlardan oluşan büyük bir ekiple vektörle mücadele çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Büyükşehir İdil Biret Müzik Festivali 19 Temmuz’da Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği “İdil BİRET” adını taşıyan ilk müzik festivali olma özelliğindeki festivalin beşincisi 19-22 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Kamu Teknoloji Platformu İlk 100 Gün Performans Raporunda Muğla Büyükşehir İlk 5’de

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kamu Teknoloji Platformu’nun sosyal belediyecilikte ilk 100 günde en iyi çıkış yapan belediyeler performans raporu listesinde ilk 5’de yer aldı. 

Kültür Kenti Muğla’da Öğrencilere Büyük Destek

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras 100 gününü anlattığı hizmet sunumunda emeklilere, çiftçilere ve öğrencilere müjde verdi. 

MUSKİ, Su Sorunlarını Sahada Tespit Ediyor

MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla ilçeleri ziyaret etmeye ve buralarda çeşitli STK, muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelerek su sorunlarının çözümü için fikir alış verişi yapmaya devam ediyor.

Başkan Aras, Seydikemer için otogar müjdesi verdi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, göreve geldiğinden itibaren 100 günde yapılanları anlattığı toplantıda Seydikemer’e otogar müjdesi verdi.

Başkan Aras Hizmetle Dolu 100 Gününü Kamuoyu ile Paylaştı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras “100 Günde Neler Yapılabilir” tanıtım töreni ile 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yapılan hizmet ve gerçekleştirilen projeleri anlattı.

Ören’de Kanalizasyon İnşaatının yüzde 63’ü, Atıksu Artıma Tesisinin yüzde 15’i Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan 58 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon çalışmasının yüzde 63’ü ve İleri Biyolojik Atısku Arıtma Tesisi inşaatının da yüzde 15’lik kısmı tamamlandı.

Büyükşehir Muğla Planlama Ajansı ve Üniversite İşbirliği için İmzaları Attı

Muğla Planlama Ajansı (MUPA) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi arasında koordinasyon, işbirliği protokolü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar katılımıyla gerçekleşti.

Başkan Aras, İlk 100 Günde Yapılan Projeleri Anlatacak

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 16 Temmuz 2024 Salı günü saat 11.30’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan tanıtım töreni ile 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk 100 günde hayata geçirdiği projelerini anlatacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden Kamu Kurumlarına Enerji Yönetim Sistemi Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Enerji Yönetimi ve Etüt Proje Şube Müdürlüğü tarafından Muğla Valiliği’ne bağlı kamu kurum ve kuruluşlarına TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi eğitimi düzenlendi

Doğayla Yaşam Akademisi’nden Başkan Aras’a Ziyaret

Muğla Büyükşehir Belediyesi, TED Üniversitesi, EGET Vakfı ve TOVAK Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Doğayla Yaşam Akademisi’ne katılan öğrenciler Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret etti.

Fethiye’de Yol Üstü Otopark Ücretleri Belli Oldu

Muğla genelinde ana caddeler üzerinde uygulanan yol üstü ücretli otopark uygulamasında yetki Muğla Büyükşehir Belediyesi iktisadi işletmesi MUTTAŞ’a devredilmişti. Yol üstü otopark ücretleri belli oldu.

Büyükşehir Can dostlar İçin Mama Üretiyor, Tasarruf Sağlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi can dostlar için kompost teknolojisi kullanarak bugüne kadar piyasa değeri 6 Milyon TL olan 20 bin 217 kg mama üretti.

Büyükşehir ve Fethiye Belediyesi Faralya’da Vatandaşları Dinledi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi Faralya Mahallesi’nde 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Büyükşehir Atıksu Arıtma Kapasitesini Yüzde 61 Arttırdı

MUSKİ Genel Müdürlüğü çevrenin korunması ve suyun geri dönüşümünün sağlanması için atıksu arıtma tesisi yatırımlarına büyük önem veriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar ile birlikte Muğla’da arıtma kapasitesi a oranında artarken 1 Milyon 600 bin kişiye hizmet verebilecek noktaya geldi.

Başkan Aras 26. Uluslararası Symi Sempozyumu’nun Açılışına Katıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 29 Haziran – 4 Temmuz 2024 tarihleri arasında Yunanistan'ın Sisam Adası'nda düzenlenen 26. Uluslararası Symi Sempozyumu'na konuşmacı olarak katıldı. 26. Uluslararası Symi Sempozyumu bu yıl “Barış, Eşitlik ve Sürdürülebilirlik İçin Gücün Yeniden Hayal Edilmesi” temasıyla gerçekleştirildi.