Emekli'den Zam Sistemi Eleştirisi
Fethiye'de yaşayan emekli Bilal Göksu, yüzde 16.7'lik ara zamma rağmen maaşların eridiğini ve 6 ayda bir yapılan zamların enflasyonu artırdığını belirtti. Sokakta herkesin mutlu olmadığını savundu.
Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan emekli vatandaş Bilal Göksu, aldığı 17.800 TL emekli maaşına yapılan yüzde 16,7'lik ara zamma dair görüşlerini dile getirerek, mevcut zam sistemine eleştirilerde bulundu. Göksu, 6 aylık periyotlarla yapılan zammın enflasyonu körüklediğini belirtti.
Göksu, yılda bir kez, net bir zam yapılması gerektiğini savunarak, '6 aydan 6 aya yapılan zamlarla enflasyon daha da artıyor. Daha maaşlar hesaplara geçmeden marketler zam yapıyor. Bu sistem enflasyonu daha da körüklüyor. O yüzden bu ara zamlara ve netleşmemiş artışlara karşıyım' şeklinde konuştu.
Ekonomik göstergelere bakıldığında enflasyon oranlarında düşüş yaşanıyor gibi görünse de, Göksu sokaktaki duruma dikkat çekerek, 'Herkes mutlu, pazar mutlu, para yetiyor deniyor ama ben buna inanmıyorum. Sokakta bu kadar mutlu bir tablo görmüyorum' dedi.
Göksu, fiyat artışlarının vatandaşın alım gücünü düşürdüğünü belirterek, yapılan zamların etkisinin piyasaya yansımadan eridiğini vurguladı.