ERKEKLER, KADINLAR İÇİN YÜRÜDÜ

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında erkekler, kadınlar için yürüdü. Yürüyüşte kadınları temsilen Kesikkapı Mahalle Muhtarı Süzen Taşar yer aldı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Fethiye Kaymakamlığı tarafından bir program düzenlendi. Yapılan programda erkekler, kadınlar için yüründü. “Kadına El Kalkmaz” sloganı ile gerçekleşen yürüyüş saat 10.00’da Özgecan Anıtı’nda başladı. Özgecan Anıtı’ndan başlayıp Beşkaza Meydanında son bulan yürüyüşe Fethiye Kaymakamı Alper Balcı beraberinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Kesikkapı Mahalle Muhtarı Süzen Taşar ve vatandaş katıldı. 

MUHTAR TAŞAR, “BİZİM ADIMIZ KADINDIR”
“Kadına El Kalkmaz” sloganı ile gerçekleşen yürüyüşte tek kadın olarak yürüyen Kesikkapı Mahalle Muhtarı Süzen Taşar, “Sevgili kaymakamımız bizi destekledi, bizimle birlikte şu anda yanımızda, kendisine çok teşekkür ederiz. 25 Kasım Kadına Şiddetin Uluslararası Mücadele günü, aile politikalar bakanlığı ve Fethiye Sosyal Hizmetler ile birlikte kadına yönelik şiddetin farkındalık gününde böyle bir proje gerçekleştirdik. Kadınlarımız annedir, eştir, sevgilidir, annedir, abladır, kız kardeş, kız çocuğu, torundur. Bizim adımız kadındır. Türk toplumunda aile bütünlüğü önemli ve değerlidir. Biz erkeklerle farkındalık oluşturarak Fethiye ilçemizde sıfır toleransla kadına şiddete yer vermeyerek, kadına el kalkmaz diyoruz. Fethiye İlçemizde kadına şiddete yer vermeyeceğiz. Kadına şiddete alo 183 diyoruz. Bütün katılımcılara çok teşekkür ediyoruz. Kadınlarımız için terledik, yürüdük, yorulduk ve üzerine hemen bir konuşma yaptık. Erkekler ve kadınlar olarak birbirimize saygı duyalım, kadınlarımızı kadese başvurularını da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM BALCI, “KADINA ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ”
Kadına şiddeti kabul etmiyoruz diyen Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, “Kesikkapı Mahalle Muhtarı Süzen Taşar yanımda çünkü Fethiye’nin tek kadın muhtarı. Tek istisnası olduğu için onu yanımızda yürüttük. Bugün oda başkanlarım burada kendilerine çok teşekkür ediyorum. Benim sivil toplum ekiplerim, arama kurtarma ekiplerim, Emniyetim, Jandarmam, tüm personelim ve ismini sayamayacağım bütün arkadaşlarımın hepsine çok teşekkür ediyorum bizi yalnız bırakmadılar. Engelsiz yaşam rehabilitasyon merkezimizin değerli çocukları Fethiye’yi inlettiler onlara çok teşekkür ediyorum. Kadına şiddete hayır diyoruz. Bunu kabul etmiyoruz. Bizim toplumumuz böyle bir toplum değil. Buna sıfır tolerans diyoruz” şeklinde konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN