ERASMUS ÖĞRENCİLERİ ZENTARA'DA EĞLENDİ

Fethiye Üzümlü Borsa İstanbul Anadolu Lisesinin 'Creating a School Environment for Active Participation' isimli Erasmus+ KA2 projesinin Polonya, Yunanistan, Portekiz ve Romanya ortaklarının katılımlarıyla gerçekleştirdiği proje etkinliğinin son durağı Zentara Beach Kitchen oldu. Öğrenciler programın son gününde doyasıya dans ederek birbirinden lezzetli Türk yemeklerini tattılar.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek, çevresel ve sosyal olaylara duyarlılıklarını arttırmak amacıyla başlatılan program kapsamında Fethiye’ye 4 farklı ülkeden toplam 36 misafir geldi. Öğretmen ve öğrenciden oluşan misafirler 5 gün boyunca çeşitli etkinlikler yaptı. Programın son durağı ise Zentara Beach Kitchen oldu. Canlı müzik eşliğinde dans edip eşsiz Türk yemeklerini tadına bakan misafirler, Türk misafirperverliğine övgüler yağdırarak unutulmaz anlar yaşadı.
MÜDÜR KARAKAYA, “MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLIYORUZ”
Üzümlü Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Karakaya, “Bu proje öğrencilerimizin eğitim ortamlarında aktif katılımlarını sağlamak ve bu ortamı oluşturmak. Bu proje kapsamında bugün burada Yunanistan, Romanya, Polonya ve Portekiz’den gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu projeyle aktif eğitime katılmalarıyla ilgili uygulamaları paylaşmak ve öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek, çevresel ve sosyal olaylara duyarlılıklarını arttırmak, kendilerine olan güveni de arttırmayı amaçladık” dedi.
MÜDÜR KARAKAYA, “ZENTARA BEACH KİTCHEN’DA TÜRK YEMEKLERİNİ SUNMA FIRSATI BULDUK”
Konuşmasına devam eden Müdür Karakaya, “Öğretmen ve öğrenci grubu olarak toplam 36 misafirimiz var. 5 günlük bir programımız oldu. Bu kapsamda okulumuzda bir takım etkinlikler yaparak kültür alış verişinde bulunduk. Kendi okulumuzun etkinliklerini de paylaşma şansı bulduk. Zentara Beach Kitchen’da kültürümüze ait yemekleri misafirlerimize sunma fırsatı bulduk. Türk kültürüne ait yemekleri burada kendilerine tanıttık. Türk kültürünün yemek konusunda ne kadar zengin olduğunu da görmüş olacaklar” şeklinde konuştu.
MİCHAEL, “TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİN TADINI ÇIKARTIYORUZ”
Polonyalı Michael, “Merhaba benim adım Michael, Polonya’dan geliyorum. Portekiz, Polonya, Romanya, Türkiye ve Yunanistan’ın olduğu erasmus programında bende bir katılımcıyım. Türk misafirperverliğinin tadını çıkartıyoruz. Türk insanının kocaman bir kalbi var. Burada ki arkadaşlar bizi eğlendirip mutlu etmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Türk insanının misafirperverliğini hissediyorum. Bizim birlikteliğimiz çok önemli. Son söyleyeceğim şu ki bozuk Türkçemle teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
ELENİ, “BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR FIRSAT”
Öğretmen Eleni, “Merhaba ben Eleni. Yunan grubundan bir öğretmenim. Bu program öğrenciler ve bizler için çok önemli bir fırsat. Öğrenciler dillerini sadece İngilizce olarak geliştirmiyorlar ayrıca komşu olduğumuzdan dolayı kendi ön yargılarını bu beraberlikte yıkmaya çalışıyorlar. Her zaman olduğu gibi arkadaş kalacaklarına inanıyorum. Türk öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN