Turizme istihdam ve katma değer sağlayacak

Marmaris'e ve Türkiye turizmine yaz kış daimî katma değer üreten bir işletme olması hedeflenen 'Kızılbük Thermal Wellness Resort' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan aldığı ÇED raporu ile inşaatına kaldığı yerden hız kesmeden devam ediyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Türkiye’nin en önemli turizm yatırımlarından biri olan Kızılbük Thermal Wellness Resort otel ve devre mülk projesi, tamamlandığında 4 mevsim misafirlerini ağırlayarak bölge turizmine büyük bir hareketlilik getirecek.
Her şey dahil konseptli olmayan içerisinde sadece 7 ticari ünitesi ile misafirlerine hizmet edecek tesiste yaz kış konaklayacak olan Kızılbük Thermal Wellness Resort misafirleri, Marmaris ve İçmeler esnafı için de önemli bir gelir kaynağı haline gelecek.
Marmaris’te basın mensupları ile bir araya gelen Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik,  bölgenin en büyük işgücü kaynağını turizmin oluşturduğunu belirttiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Geleneksel olmasını arzu ettiğimiz Muğla basını ile bir araya geldiğimiz öğle yemeği gerçekleştirdik. Biz bunu Sinpaş olarak halkın Bölge’nin nabzını tutan basın mensupları ile istişarelerimizi düzenli yapmak istiyoruz hem bölgenin geliştirmelerini değerlendiriyoruz. Artık Sinpaş olarak gerek turizm gerekse gayrimenkul sektörü açısından Muğla ve Marmaris’in önemli oyuncularından birisiyiz hem bu Bölge’deki sektörle ilgili gelişmeleri hem yaklaşan turizm sezonu ile ilgili görüşme beklentileri paylaştık. Tesisimizin inşaatı ile ilgili bilgi paylaşımında bulunduk kısmet olursa bu yılsonuna doğru tesisimizin inşaatını tamamlamayı planlıyoruz önümüzdeki yılda tesisimizin açılışını hep birlikte yapacağız.”

Mahmut Sefa Çelik, sözlerine şöyle devam etti; Projenin işgücüne getireceği katkılarla ilgi şu bilgileri verdi: “2022 yılı İŞKUR verilerine göre Muğla ilinde işe yerleştirilen meslekler sıralamasında 19.132 kişi ile Turizm ve Otelcilik alanındaki meslekler ilk sırada yer alıyor. Yıl boyu Muğla’da işe yerleştirilen tüm meslekler arasında turizm meslekleri yüzde 77,7 paya sahip. Bu rakamlar da bize ilimizin istihdam oranında turizmin ne kadar büyük bir rol oynadığını gösteriyor. Dolayısıyla turizme yapılan her yatırım bölge halkının işgücüne katılımına, gençlerin meslek edinimine yapılan yatırım olarak görülmeli.  Biz de bu anlayışla Marmaris’te bölge halkına istihdam sağlayacak, üstelik sadece yaz sezonunda değil yılın 365 günü açık olacak termal tesis anlayışıyla her mevsim iş devamlılığı sunacak bir proje ile geliyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN