SEYDİKEMERLİ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI BAĞIŞ

Seydikemer'de Alaçat Ortaokulu öğrencileri okulda düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle aldıkları mamaları Seydikemer Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bağışladılar.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer’in Alaçat Ortaokulu öğrencileri, örnek olacak bir davranış ortaya koydular. Öğretmenlerinin ödev olarak verdiği yardımlaşma konusu üzerine düşünen öğrenciler, sokak hayvanlarına yardım etmek istedi. Bunun üzerine okulda kermes düzenleyen öğrenciler, 3 gün boyunca evde ailelerinin yaptıkları gıda ürünlerini okulun önüne kurdukları stantta satışa sundular. Topladıkları gelirle 3 paket mama alan öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde Seydikemer Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gelerek mama bağışında bulundular. Öğrencileri Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Özel Kalem Müdürü Hasan Çetin, Zabıta Müdürü Halil Ayat karşıladı. 
ÖĞRENCİLER SOKAK HAYVANLARI GEÇİCİ BAKIM EVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDEKİ HAYVANLARI ÇOK SEVDİLER
Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen öğrenciler aldıkları mamaları görevli personele teslim ettikten sonra, merkezdeki sokak hayvanlarıyla yakından ilgilendiler. Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Alaçat Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Süheyla Yakın’a ve öğrencilere Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’yle ilgili bilgiler verdi. Köpekleri ve kedileri seven öğrenciler, dolu dolu bir gün geçirdiler. Seydikemer Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli veteriner Berke Demiröz de öğrencilere merkezi gezdirip, merkezde uygulanan tedavi yöntemlerinden bahsetti. Kedi ve köpeklerin kaldıkları yerleri gezdiren Veteriner Demiröz ayrıca yaralı hayvanlara nasıl tedavi uygulandığını da anlattı. 
“HER ŞEY DUYDUĞUMUZ GİBİ DEĞİL, GELİP GÖRMEK GEREKİYOR”
Seydikemer Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin hayvanlar için muhteşem bir yer olduğuna dikkat çeken son derece Alaçat Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Süheyla Yakın; “Yardımlaşma ile ilgili bir konumuz vardı. Çocuklar kendi aralarında organize oldular. Bu ortamı görsünler istedik. Hayvan barınaklarıyla ilgili duyduğum şeyler gerçekten hoş şeyler değildi. Ama şu an gerçekten güvenli bir ortamdalar. Her şey duyduğumuz gibi değil, gelip görmek gerekiyor” diye konuştu. 
Alaçat Ortaokulu Öğrencisi Mertcan Kilimci; “Özellikle buraya geldiğim için çok mutluyum. Hayvanları görmeye geldim. Hayvanlar çok tatlılar. Yakında bende bir tane sahiplenmek isterim. Burada ortam efsane” dedi. 
Alaçat Ortaokulu Öğrencisi Betül Kocakaya da; “Okulda düzenlediğimiz kermesten elde ettiğimiz gelirle hayvanlara mama aldık. Bütün hayvanlar çok tatlılar” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN