SEYDİKEMER'DE TOPLANAN YARDIMLAR DEPREM BÖLGESİ İÇİN YOLDA

Muğla Valiliği öncülüğünde Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediyesi Koordinasyonunda  Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde yaşanan ve 10 kentin etkilendiği felaketteki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımlar, tırlara yüklendi. 3 tır afet bölgesine ulaşmak için dualarla uğurlandı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

SEYDİKEMER, DEPREMZEDELER İÇİN TEK YÜREK OLDU
Seydikemer, Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde yaşanan ve Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay’ı da vuran felaketten etkilenen depremzedeler için tek yürek oldu. Muğla Valiliği öncülüğünde Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediyesi Koordinasyonunda depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı. 
Gıda, su, battaniye, ısıtıcı gibi depremzede vatandaşlarımızın ilk etapta ihtiyaç duyacağı insani yardım malzemeleri Seydikemer Kapalı Spor Salonu ve Seydikemer Belediyesi’nde toplandı. 7’den 70’e, büyük küçük herkesin seferber olduğu yardım kampanyasına destek olan vatandaşlar, yardımlarını Seydikemer Belediyesi Ekipleri, Seydikemer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Türk Kızılayı ve görevli ekiplere teslim ettiler. 
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, AK Parti Seydikemer İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yalçınsoy ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Seydikemer Kapalı Spor Salonunu ziyaret ederek, depremzedeler için toplanan yardımlar hakkında görevlilerden bilgi aldılar.
BAŞKAN OTGÖZ: “TÜRK MİLLETİ BUNUN DA ÜSTESİNDEN GELİR”
Başkan Otgöz burada yaptığı açıklamada birlik beraberlik vurgusu yaparak; “Acımız çok büyük. El birliği ile ülke olarak bu işin üstünden kalkacağız. Bugüne kadar olan depremlerin 1939 Erzincan depreminden sonra olan en büyük deprem. Bir 7.7, arkasından 9 saat sonra 7.6, 10 tane ilimizi kapsıyor. Daha girilmedik, ilçe, apartmanlar var. Ben vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. El birliğiyle, birlik beraberlik içinde Türk Milleti bunun da üstesinden gelir. Yapılan yardımları, Afet Koordinasyon Merkezinin bildirdiği yerlere gönderiyoruz. Belediye olarak dün 2 tane damperli kamyon gönderdik, bugünde ekskavatör, 4x4 bir tane kepçe gönderiyoruz. Gerekli olduğu sürece göndermeye devam edeceğiz. Yeter ki ülke olarak bu zorluğun üstesinden gelelim” diye konuştu.
AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş; “Maalesef çok üzgünüz. Seydikemer, depremde zarar gören vatandaşlar için tek yürek. Burada herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. Çok üzgünüz. Allah onlara sabır versin. Bizde burada hem parti olarak hem belediye hem kaymakamlık hem de Seydikemer halkı el birlik bir şeyler yapmaya, oradaki vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah en az kayıpla atlatırız” dedi.
AK Parti Seydikemer İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yalçınsoy; “Deprem, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizi de çok acı bir şekilde etkiledi. Sabahtan beri burada çalışan annelerimiz, ablalarımız, kardeşlerimizin, abilerimizin hepsi tek yürek olup deprem bölgesinde zarar görmüş ailelerimize bir nebzede olsa yardım eli uzatabilmek için gecelerini gündüzlerine kattılar. Allah hepsinden razı olsun. Kimi annelerimiz bebeklerinin bezlerini alıp geldi. Kimisi evde kullandığı zeytin yağını kapıp geldi. Ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, sağ kurutulan vatandaşlarımıza da Rabbimizden acil şifalar niyaz ediyoruz” şeklinde konuştu.  
Seydikemer  Kaymakamlığı Yardım Toplama Merkezi Sorumlusu Soner Erbil; “Elimizden geldiği kadar Seydikemer ilçemiz olarak Kaymakamlık, diğer kamu kurum ve kuruluşlar, Belediyemiz, bütün kurumlarla birlikte burada vatandaşlarımızla el ele gönül gönüllülerle birlikte birinci tırımızı çıkardık. İkinci tırımızın hazırlığını yapıyoruz. Allah nasip ederse üçüncü tırımızı da çıkaracağız. Vatandaşlarımızdan ellerinden geldiği kadarıyla; kullanılmamış kıyafet, su, gıda malzemesi ve barınma ihtiyacını istiyoruz. Ayrıca AFAD’ın yardım hesapları var. Onlara yardımcı olurlarsa çok seviniriz. El ele bu yaraları saracağız” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN