Mısırlı Hafız Ahmet Ezzat'tan Kur'an-ı Kerim Tilaveti

Anadolu Gençlik Derneği Muğla Şubesi Mekke'nin Fethi'nin 1393. Yılında Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi programını gerçekleştirdi

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Program Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ardından Mısırlı Hafız Ahmet Ezzat Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirdi. Anadolu Gençlik Derneği & Milli Gençlik Vakfı Muğla Şube Başkanı Burak Sefa Uysal açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.
Anadolu Gençlik Derneği & Milli Gençlik Vakfı Muğla Şube Başkanı Burak Sefa UYSAL konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Kıymetli Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının İl temsilcileri- Yönetim kurulu üyeleri, Kamu kurumlarımızın değerli yöneticileri ve bizleri kırmayarak program teşrif eden siz kıymetli gönüldaşlarımızı en içten duygularımla selamlıyorum. 

Konuşmama başlamadan önce geçtiğimiz hafta bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen Kahraman Mehmetçiklerimize Cenab-ı Allah’tan Rahmet, yakınlarına, ailelerine ve Necip Türk Milletine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Mekke’nin Fethi programımıza hoş geldiniz. Anadolu Gençlik Derneği – Milli Gençlik Vakfı, sevgi, barış ve kardeşliği esas alan, hayatına "Önce Ahlak ve Maneviyat" diyerek yön veren, sorumluluklarının farkında, şuurlu bir gençlik yetiştirme gayreti içerisinde olan müstesna bir kuruluştur. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne hâkim olması mücadelesinde aynı inancı paylaşan, rengi ve dili fark etmeksizin bütün Müslümanları kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz.
Aynı şekilde yeryüzündeki her insanın temel hak ve özgürlükleri kapsamında hür şekilde yaşamasını vazgeçilmez bir hak olarak kabul ediyoruz. Biz özgürlük, adalet ve saadeti sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görmeyip, kendinden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşıyız. Gerek kutsal toprağımız Kudüs’ün içinde bulunduğu Filistin bölgesi gerek ata toprağımız Doğu Türkistan gerekse Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı her bir karış toprağın özgürleşmesi adına her türlü fedakarlığı yapacağımızı buradan ilan ediyor ve çalışmalarımızla bu sözümüzü hayata geçiriyoruz.
Muhterem Misafirlerimiz,
Anadolu Gençlik Derneği olarak bu yıl, geleneksel Mekke'nin Fethi Programı'nı 81 şubemiz ve ilçelerinde, Muğla’mızda Fethiye ve Menteşe Olmak üzere 2 nokta da gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda, yılbaşı eğlenceleri adı altında tüm 

dünya halklarına kötülüklerin dayatılmasına da karşı duruyoruz. Bu geceyi burada geçiren değerli misafirlerimizle birlikte kimliğimizi en güzel şekilde ortaya koymaktan memnuniyet duyuyoruz. Katılımınız ve duyarlılığınız için teşekkür ederiz.
Anadolu Gençlik Derneği olarak aralık ayında düzenlediğimiz Siyer-i Nebi yarışması ile gençlerimizin Efendimiz Aleyhisselam’ın ahlakını ve mücadelesini tanımalarını amaçlıyoruz. Ortaokullarda kurduğumuz Kâşif Gruplarıyla öğrencilerimizi kitaplarla buluşturup temel değerlerimizi aktarıyoruz.
Lise ve ortaokul öğrencileri ile haftalık sohbet programlarımız devam ediyor. Ayrıca, yaz etkinlikleri ve kış kamplarıyla gençleri Kur'an-ı Kerim ile buluşturuyoruz.
Anadolu Gençlik Derneği olarak yükseköğretim öğrencilerine barınma ve burs imkânları sağlamaya devam ediyoruz. 

Şehitler gecesi, İstanbul'un fethi gibi salon programlarından, hanımefendilere yönelik haftalık sohbetlere kadar birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Ayrıca, dergilerimiz ve yayınlarımızla düşünce, tarih, siyaset, kültür ve edebiyat alanlarında okuyucularımızla buluşmaya devam ediyoruz.
Muhterem Misafirlerimiz,
Mekke’nin Fethi programlarındaki temel gayemiz bir kimliğin inşasıdır. Kaynaklarımızda bu kutlu fethin yürüyüşünün 31 Aralık'ta başladığı kaydedilmiştir. Bizler de bugün bizlere vadedilmiş nice fetihlerin yürüyüşünü yapma adına toplanmaktayız.
Allah'ın yardımını umarak ve kutlu fetihlerin gerçekleşeceğine inanarak yolumuza devam ediyoruz.
O Fetih ki; Mekke’nin Fethi gibi kılıçsız ve kan akmadan gerçekleşsin.
O Fetih ki; Medine’nin Fethi gibi bir öğretmenle gönülleri nakşedilerek gerçekleşsin.
O Fetih ki; Kudüs’ün fethi gibi Adalet ve merhamet kıskacı altında olsun.
O Fetih ki; İstanbul’un fethi gibi bir müjde, bir rüya ve gerekirse imkansızlıklar içinde bir imkan olarak doğsun.
O Fetih ki; Öldürmek için değil yaşatmak adına gerçekleşsin.
O Fetih ki; zalimin sistemini bozacak, mazluma kol kanat gerecek bir Fetih olsun. 
O Fetih ki; başı şehadet, sonu cennet olsun.
Sözlerimi Hasan el-Bennanın şu sözleriyle bitiriyorum: "Gençler; Bugünün gerçekleri dünün hayalleridir. Yarının gerçekleri ise bugünün hayalleri olacaktır. O halde gençler çalışın! Çünkü yarın çalışmaktan aciz kalacaksınız. Biliniz ki 

yarınlar rahatlarından vazgeçenlerin olacaktır. 
Programımıza katıldığınız için, Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarına destek olduğunuz için, bu gecede burada bulunarak bir tavrı en güzel şekilde ifade ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu kıymetli programdan en hayırlı şekilde istifade etmenizi temenni ediyorum. Gecemiz hayırlara vesile olsun.” Dedi.
Programa katılan Birikim Okulları Genel Müdür Yardımcısı Salih Eren “Kültürel Yozlaşma” sunumlarını gerçekleştirdi.

Program Kur’an-ı Kerim Okuma Dünya Birincisi Abdulkadir Şehitoğlu’nun Kur’an tilavetiyle devam etti ve Siyer-i Nebi Sınavı Ödül Töreniyle son buldu.
Programa katılanlar arasında Saadet Partisi Muğla İl Başkanı Cebrail Tümenci, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Muğla İl Vaizi Cüneyt Çakır, Menteşe İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın, Uluslararası Gençlik Merkezi Müdürü Oktay Tavas, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Muğla Şube Başkanı Hayrettin Yaya, Anadolu Gençlik Derneği Muğla İl Sorumlusu Abdülmelik Yüceer, SEVA Aydınlatma Genel Müdürü Mehmet Sıdra ve birçok Akademisyen programa katılım sağladı.
Yoğun katılımla gerçekleşen program Menteşe İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın’ın Şehitlerimize ve Filistin’e yaptığı duayla son buldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN