KURULUŞUN 53. YILINI KUTLADILAR

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi kuruluşunun 53. yıl dönümü kutladılar. Bu kapsamda programda, çelenk sunumu ve fidan dağıtımı ile yapıldı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Candan Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri ilk önce Fethiye Asri Mezarlığında, Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesinin eski başkanı Zeynep Tuncel'in kabriyle, Türk Kadınlar Birliğini 1969 yılında Fethiye ile tanıştıran Hatice Devrim'in kabrini ziyaret ettiler. Akabinde devam eden program, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve fidan dağıtımı ile sonlandı.
“RAHMETLE ANIYOR VE SAYGI DUYUYORUZ”
Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Candan Özdemir yaptığı konuşmada, “Önce ülkemize yapılan saldırıyı kınıyorum. Ölenlerimize rahmet yaralılarımıza şifa diliyorum. "Ey kahraman Türk kadını sen yerlerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." Tarih kokan Cumhuriyet ile yaşıt olan Atatürk'ün izni ile kurulan Türk Kadınlar Birliği 1923 yılında ilk kadın hakları savunucusu ve kurucusu Türk Kadınlar Birliğinin Nezihe Muhiddin ve arkadaşlarının verdikleri mücadele ile kurulan birliği bizler halen yaşatmaya çalışıyoruz. Tarihten bugüne kadar gelen kahraman Türk kadınlarımızı rahmetle anıyor ve saygı duyuyoruz” şeklinde konuştu.
“TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ FETHİYE’MİZDE TARİH KOKMAKTADIR”
Konuşmasına devam eden Özdemir, “Türk Kadınlar Birliği Fethiye’mizde tarih kokmaktadır. 19. Kasım 1969 yılında birinci Başkanımız Hatice Devrim hanımefendi ve büyük fedakârlıklarla kurulan ilk kadın birliği derneğimiz. 6. yönetim Candan Özdemir olarak hala devam etmekteyiz. Türk Kadınlar Birliği ile beni tanıştıran Zeynep Tuncel Başkanımızı rahmet ve saygı ile anıyorum. Tek isteğimiz Cumhuriyet ile yaşıt Fethiye’mizde ilk kurulan birliğimize bir yer. Tüm masrafları biz yapacağız. Halkımızla iç içe yaşayan Kaymakam Alper Balcı, Belediye Başkanı Alim Karaca’dan gereğinin yapılacağına inanıyor güveniyorum. Şimdiden teşekkür ederim” dedi.
“DERNEĞİMİZ BUGÜN 280 ÜYE OLARAK DEVAM ETMEKTEDİR”
Derneğimiz bugün 280 üye olarak devam etmektedir diyen Başkan Özdemir, “Derneğimiz bugün 280 üye olarak devam etmektedir. 2021-2022 öğretim yılında 36 öğrenciye, 2022-2023 öğretim yılında 28 öğrenciye burs vermektedir. İhtiyaç sahiplerine elimizin yettiğince destek vermekteyiz. Derneğimizde hiç bir siyaset yoktur. Herkesi davet ediyor, bekliyoruz. Hepinizi sevgi ve saygı ile kucaklıyorum. Ayrıca yönetimime teşekkür ediyorum. Basın Arkadaşlarımıza saygı ile teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN