KOÇ ÖZDEN 'MESLEKİ YETERLİLİK KOÇLUKTA ÇOK ÖNEMLİ'

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

FRT ekranlarında yayınlanan Holistik Bakış programı ile tanınan, Gerçek Fethiye gazetesi yazarlarından Profesyonel Koç Ekrem Özden, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun tüm sınavlarında başarı göstererek Fethiye ve Seydikemer bölgesinin ilk “MYK Belgeli Koç”u oldu. 


FRT TV için özel bir röportaj gerçekleştirdiğimiz Ekrem Özden’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“KİŞİ VE KURUMLARA KOÇLUK HİZMETİ VERİYORUM”

1986 yılında Kayseri’de doğan Ekrem Özden, İlkokulu Adana’da, ortaokulu Yalova’da, liseyi de Kayseri’de tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Felsefe ile İstanbul Üniversitesi Medya ve İletişim bölümlerinden mezun olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Sonrasında İstanbul’da pek çok yerel ve ulusal gazetede basın sektöründe çalıştım. Pandemi döneminde ise Fethiye’ye yerleştim. Burada da bir süre Seydikemer Belediyesi’nde basın danışmanlığı yaptıktan sonra kurumsal hayattaki kariyerimi noktalayarak ve pandemi sürecini de fırsata çevirerek uzun süredir hayalini kurduğum mesleklerin eğitimlerini almaya başladım. Bunların içinde Holistik Yaşam Koçluğu, NLP ve EFT teknikleri uygulayıcılığı var. Pandemi sürecinde bu eğitimleri tamamlayarak uluslararası geçerli sertifikalara sahip oldum. Kişilere ve kurumlara da koçluk hizmeti vermeye devam ediyorum. Aynı zamanda SED Medya bünyesinde bulunan FRT TV’de her perşembe akşamı yayınlanan Holistik Bakış isimli bir programım var. Gerçek Fethiye Gazetesi’nde Holistik Bakış isimli köşemde haftada bir gün koçluk ve kişisel gelişimle alakalı görüşlerimi yazıyorum.”

“BÖLGENİN İLK VE TEK PROFESYONEL KOÇU OLARAK KARİYERİME DEVAM EDİYORUM”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun, MYK Belgesi almak isteyen koçları belgelendirdiğini ifade eden Özden, şöyle devam etti: “Türkiye’de koçluk mesleği 2013 yılında Resmî Gazete’de yayınlanan kararla resmen meslek olarak tanındı. Ancak bu durum pek çok meslektaşım tarafından bilinmiyor. İlgili prosedürler sonrasında gerekli sınavlardan başarılı olunca belgeyi almaya hak kazanıyorsunuz. Sonrasında bilgileriniz e-Devlet sistemine düşüyor ve MYK Belgeli bir koç oluyorsunuz. Avrupa Birliği’nin bu hibe programından yararlanarak Türkiye’nin 385’inci, Fethiye ve Seydikemer’in ise ilk ve tek MYK Belgeli Profesyonel Koç’u olarak kariyerime devam ediyorum.”

“TÜM MESLEKTAŞLARIMIN TAVSİYE EDERİM”

Bölgenin ilk MYK Belgeli Koç’u olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Özden, “Bazı şeylerin ilkini başlatmak çok güzel bir duygu. Bu konuyu kendi sosyal medya hesaplarımdan da sürekli anlatıyorum. Pandemi döneminde kısa süreli eğitim alıp çok sayıda Koç ortaya çıktı. Fakat bence bunun denetlenmesi gerekiyor. İşte MYK Kurumu tam olarak bunu yapıyor. Bir koçun MYK’dan belge almış olması denetlendiği anlamına geliyor. Bu da çok büyük bir avantaj. Bu anlamda mutlu ve gururluyum. Keşke başkaları da olsa. Bunu çok istiyorum. FRT TV aracılığıyla da meslektaşlarıma seslenip herkese MYK Belgeli Koç olmalarını tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN