Kar Şerbeti Satarak Öğrencilere Destek Oluyor

Fethiye'de kar şerbeti satarak geçimini sağlayan Mustafa Abbas, kazancının bir kısmını öğrencilerin eğitim hayatında destek olmak için kullanıyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de üniversite son sınıf öğrencisi Mustafa Abbas, Çalıca Yörük Obası’nın karşısında Öğrencinin Yeri isimli mekânında kar şerbeti sağlayarak geçimini sağlıyor. Abbas, kazancının bir kısmını, öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatında onlara destek olmak için kullanıyor. Akdeniz Üniversitesi son sınıf öğrencisi Mustafa Abbas, FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

“Kazancımın yarısını maddi durumu olmayan öğrencilerle paylaşıyorum”
Kar şerbeti satarak geçimini sağladığını belirten Mustafa Abbas: “Bu işe lise ikinci sınıfta başladım. Maddi durumum o zamanlar yerinde değildi, para kazanmak istemiştim. Kavunlu dondurma da yapıyoruz burada. İçinde kavun, şeker ve su var. Gerçek kavunla yapıyoruz. Milletin içi yanıyor dediler, söndürelim dedik. Bu sene sekizinci yılım. Bundan sonra da öğrencinin yeri olarak devam edecek. Ben avukat olacağım ama bu işi de yapacağım. Çalışmak isteyen öğrencilere sistem alanı yaratmak istiyorum. Kazancımın yarısını yine maddi durumu olmayan öğrencilerle paylaşmak istiyorum. Elimizden geldiğince gerek maddi gerek manevi destek oluyoruz. Yeri geldiğinde öğrencilere rehberlik bile yapıyorum. Kendimiz bir yoldan geçtik, o geçtiğimiz yoldan da deneyimlerimizi aktarıyoruz” dedi.

“Bu sezon istediğim gibi geçti”
Abbas: “Bu sene sezonumuz iyi geçti. Sıcaklar tam istediğim gibiydi. Dervişin fikri neyse zikri de odur. Ben sıcak olsun diye dua ediyordum. Dualarım kabul oldu herhalde bu yaz inanılmaz bir sıcak vardı. İşlerimiz de çok güzel geçti. Havanın elverişi çok önemli. 2 haftamız daha var. Önemli olan kavun. Kavun olduğu zaman biz bunu yapabiliyoruz. 2 hafta sonra da okula gideceğim. Seneye okulumuz bitecek diplomamız da burada olacak. 2 hafta boyunca gelmek isteyenleri bekleriz. Gelemeyenlere de seneye görüşmek üzere diyoruz. Yerimiz Yörük Obası’nın karşısında Öğrencinin Yeri. Herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN