GİGA, Özel Çocuklara Sanatın Kapılarını Araladı 

Fethiye Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu (GİGA) Destek Eğitim Odası öğrencileri düzenlenen gezi programında keyifli bir gün geçirdiler. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

İlk olarak Müdür Yardımcısı Funda Günden, Rehber Öğretmen Bilgin Demircioğlu ve Destek Eğitim Odası Öğretmeni Betül Özlen Çırak, öğretmenler ve veliler eşliğinde Yeşilüzümlü Sanat Köyü’nü ziyaret eden öğrenciler; burada ritim çalışmaları kapsamında djembe kahon, erbane, def ve bongo gibi müzik aletleri ile tanıştılar. Resim atölyesinde ise kilden çömlek yapmayı öğrendiler. 

Gezinin diğer bölümünde Üzümlü Jandarma Karakol Komutanlığı’nı ziyaret eden GİGA Destek Eğitim Odası öğrencileri, görev ve sorumlulukları hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Burada görevli personel ile birlikte öğle yemeği yiyen çocuklara, pasta ve meyve suyu ikramında bulunuldu.  Hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından gezi etkinliği sona ererken, Özel Çocuklar mutlu bir günü geride bıraktılar. 

Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu Destek Eğitim Odası Öğretmeni Betül Özlen Çırak yaptığı açıklamada, “Gezimiz ile destek eğitim odası öğrencilerinin bireysel kimlik kazanması, başarı duygusunu tatması, güven ve cesaretinin artırılması, sosyal uyumunun sağlanması, büyük ve küçük kas becerilerinin artırılması, yaratıcılık oluşumunun geliştirilmesine yarar sağlaması amaçlanmıştır. Sanat atölyesi ziyaretimizde ritim çalışmaları anında djembe kahon, erbane, def, bongo gibi müzik aletleri ile tanışan çocuklar ritim çalışması yaparak keyifli zaman geçirdiler. Resim atölyesinde resim öğretmeni rehberliğinde çalışmalar yapan çocukların sonraki etkinlikleri kil ile çömlek çalışması oldu” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Destek Eğitim Odası Öğretmeni Betül Özlen Çırak, “Etkinliğimiz kapsamında Üzümlü Jandarma Karakol Komutanlığı’nı ziyaret ederek, yetkililerden görev ve sorumlulukları hakkında bilgiler aldık. Bölgede asayişin sağlanmasına yönelik özverili bir çalışma içerisinde olduklarını dile getirdiler. Öğle yemeğimizi de görevli personel ile birlikte yedik. Öğrencilerimize pasta ve meyve suyu ikramında bulundular. Bizleri misafir ettikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN