FTSO'nun cankurtaran eğitimine 20 kişi katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından gerçekleştirilen 3 günlük bronz (havuz) ve 5 günlük gümüş (deniz) cankurtaran eğitimine 20 kişi katıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Eğitim sonunda yapılan sınavlarda başarılı olan adaylar cankurtaran belgesi almaya hak kazandı. 
 FTSO’nun düzenlediği Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Dalış ve Cankurtaran Eğitmeni Savaş Yapman ve Asistan İbrahim Çakıcı tarafından 08-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında verilen eğitim, 3 günü teorik, 1 günü havuz, 1 günü deniz uygulamalı olmak üzere toplam 5 gün sürdü. 3 günlük bronz (havuz) ve 5 günlük gümüş (deniz) cankurtaran eğitimine katılanlar, yüzme teknikleri, kurtarma ekipmanlarının doğru kullanımı, havuz ve denizde boğulma tehlikesi geçiren kişileri su dışına çıkarma ve çıkardıktan sonra yapılacak ilk yardım müdahaleleri konusunda teorik ve uygulamalı eğitime tabi tutuldu.

FTSO’dan yapılan açıklamada Oda üyelerinden gelen yoğun talep üzerine bronz ve gümüş cankurtaran eğitimlerinin üçüncüsü, 29 Mayıs–2 Haziran 2023 tarihleri arasında yeniden düzenleneceği bildirildi. Eğitime katılmak isteyenlerin FTSO’nun eğitim birimi ile irtibata geçerek kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Cankurtarma Yönetmeliği’ kapsamındaki eğitim sonunda alınan cankurtaran belgeleri, sertifikalı cankurtaran çalıştırma zorunluluğu olan tüm işletmelerde geçerli oluyor. Belgelerin 2 yıllık geçerlilik süreleri dolduktan sonra yenilenmesi zorunluluğu bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN