FTSO'dan 100. Yılı Anısına Konser

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhuriyetin 100. yılı anısına, Telmessos Antik Tiyatrosu'nda anlamlı bir konser düzenliyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri öğrencilik yıllarından başlayarak, Cumhuriyetin hayalini kurmasının, tüm güçlüklere rağmen de bu idealini hayata geçirmesinin anlatıldığını "19'dan Çok Önce, 23'ten Sonsuza" adlı senfonik destan Antik Tiyatro’da sahnelenecek.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla çok özel bir etkinlik düzenliyoruz. “19'dan Çok Önce, 23'ten Sonsuza” senfonik destanını Telmessos Antik Tiyatrosu’nda halkımızla buluşturacağız. Tüm halkımızı 25 Ekim Çarşamba günü saat 19.30’da Telmessos Antik Tiyatrosu’na bekliyoruz.” dedi. 

Milli mücadelenin 100. yılı anısına yazılan ve özgün müziklerini şef Musa Göçmen'in bestelediği, anlatı metnini Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve müzisyen Boğaçhan Sözmen'in kaleme aldığı “19'dan Çok Önce, 23'ten Sonsuza" adlı senfonik destanda, Gazi Mustafa Kemal'in askeri öğrencilik yıllarından başlayarak, Cumhuriyetin hayalini kurmasının, kadrosunu kafasında tasarlamasının, tüm güçlüklere rağmen de bu idealini hayata geçirmesi anlatılıyor. Şef Burak Tüzün’ün yöneteceği senfonik orkestra, Boğaçhan Sözmen’in dramatik anlatımına, özgün bestelerin yanı sıra Bülbülüm Altın Kafeste, İzmir'in Kavakları, Bu Gece Gellem Size Yar, Kimseye Etmem Şikayet gibi dönem şarkılarıyla eşlik edecek.

Boğaçhan Sözmen’in, "Destanın büyüğünü atalarımız o tarihlerde yazmışlar. Biz sadece 100. yıl onuruna bu öyküyü 1919'dan başlayarak 1923'e, oradan da sonsuzluğa nasıl taşımamız gerektiğine dair bir öykü anlatıyoruz” sözleriyle özetlediği eser, Fethiye için anlamlı bir mekanda Telmessos Antik Tiyatrosu’nda sahnelenecek. 

Konser ücretsiz
FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, herkesi ücretsiz olan etkinliğe davet ederek,  “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı onuruna yazılan ve kurtuluş ve kuruluş sürecini, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün o dönemdeki kararlılığını anlatan “19'dan Çok Önce, 23'ten Sonsuza” senfonik destanını 25 Ekim Çarşamba günü Telmessos Antik Tiyatrosu’nda halkımızla buluşturacağız. Devlet Tiyatroları Sanatçısı Boğaçhan Sözmen'in Ankara’dan gelecek 25 kişilik orkestrayla birlikte anlatımını yapacağı senfonik destanı izlemek, hep birlikte dalgalandıracağımız Türk bayraklarımızla birlikte bu coşkuya ortak olmak üzere tüm halkımızı 25 Ekim saat 19.30’da Telmessos Antik Tiyatrosu’na davet ediyoruz.” dedi. 

FTSO'dan 100. Yılı Anısına Konser

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN