FTSO'da gemi yapım atölyesi toplantısı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) proje okulu Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine inşa edeceği gemi yapım atölyesine ilişkin son gelişmeler FTSO'da gerçekleştirilen 'Protokol Yürütme Kurulu' toplantısında ele alındı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

İnşaat çalışmalarının başlayabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı nezdindeki izin süreçlerinin tamamlanmasını beklediklerini anlatan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, sürecin sona ermesiyle inşa çalışmalarına hemen başlayacaklarını kaydetti.

FTSO ve Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Protokol Yürütme Kurulu toplantısı, FTSO Meğri Salonu’nda 2 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirdi. Toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ekrem Gürhan, FTSO Yönetim Kurulu üyeleri Veli Önver ve Halil İbrahim Öztürk, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Kuşcu ile FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu katıldı.

Toplantıda ilk olarak FTSO tarafından gemi ve tekne imalatı sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere, okul bahçesine inşa edilecek gemi yapım hangarının inşaat projesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Projeye ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde devam eden izin süreçlerinin konuşulduğu toplantıda sürecin hızlandırılmasına yönelik beklentiler paylaşıldı. Toplantıda farklı bölümlerde eğitim gören öğrencilerin rol model alabileceği FTSO üyeleri ile bir araya getirilerek kariyer etkinliği düzenlenmesine ilişkin de değerlendirme yapıldı.

Başkan Çıralı, “İzin süreçlerinin tamamlanmasını bekliyoruz.”
FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, atölye projesine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı onay süreçlerinin tamamlanmasını beklediklerini kaydederek, sürecin tamamlanması halinde çalışmaları hemen başlatacaklarını kaydetti. Artan maliyetlerden etkilenmemek ve sektörün beklentilerini hızlıca karşılamak için gemi yapım atölyesinin inşaat çalışmalarına bir an önce başlamak istediklerini belirten Başkan Çıralı, atölyenin yürütecekleri kapsamlı çalışmaların ilk aşaması olacağını söyledi.

FTSO üyelerinin nitelikli eleman ihtiyacına çözüm üretmek için okulda yeni bölümler açmak istediklerini de aktaran Başkan Çıralı, “Eğitime destek verme konusundaki hevesimizi bugüne kadar her platformda dile getirdik. Gençlerimizin istihdamını garanti altına almak ve nitelikli iş gücümüzü artırarak bölgemizi ekonomik kalkınmasına destek olmak amacıyla büyük bir adım daha atmak istiyoruz. Okulumuza bu kapsamda yapacağımız yatırım hem gençlerimiz, hem de üyelerimiz açısından önem arz ediyor. Ancak uzayan izin süreçleri hızımızın kesilmesine neden oluyor. Bu nedenle devlet kurumlarından beklentimiz maliyetlerin hızla arttığı bir dönemde süreçleri hızlı şekilde tamamlamalarıdır.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN