FTSO, Basın Çalışanlarıyla Kahvaltıda Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye'de ve Seydikemer'deki basın emekçileriyle kahvaltıda buluşarak, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye ve Seydikemerde görev yapan tüm basın çalışanlarına teşekkür ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis üyelerinin ev sahipliğinde 8 Ocak Pazartesi günü BarBunn Bistro’da düzenlenen kahvaltıya, ulusal ve yerel basın kuruluşlarında görev yapan basın çalışanları ve köşe yazarları katıldı. Yoğun katılımla samimi bir ortamda gerçekleyen buluşmada konuşan Osman Çıralı, basın mensuplarına katılımları için teşekkür ederek, “Kamuoyunun haber alma hakkı için gece gündüz demeden çalışan muhabir, kameraman, editör, köşe yazarı, matbaada ve dağıtımda görev yapan tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günün tüm yönetim kurulu ve meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte en içten dileklerimle kutluyoruz. 10 Ocak’ta Hollanda’da turizm fuarında olacağımız için kahvaltılı buluşmamızı bugün yapıyoruz. Anlayışınız ve katılımlarınız için teşekkür ederim. Bu vesileyle Odamızın çalışmalarını, projelerini en iyi şekilde üyelerimize ve kamuoyuna duyurulması konusunda verdiğiniz destek için ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmasında basın mensuplarının yeni yılını kutlayan Osman Çıralı, “Ülke ekonomisinde yaşanan tüm zorluklara rağmen 2023 yılı turizm sezonu bölgemiz için verimli geçti. Yerel seçimlerin yapılacağı 2024 yılının da turizm başta olmak üzere tüm sektörlerimiz için iyi bir yıl olması en büyük temennimiz. 2024 yılının bölgemize, ülkemize ve dünyaya barış, huzur, sağlık, bolluk, bereket getirmesini ve savaşların bitmesini diliyor hepinizin yeni yılınızı kutluyorum.” dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetleri hakkında da bilgi veren Başkan Osman Çıralı, şunları söyledi: 
“Turizm paydaşlarımızla birlikte bölgemizi en iyi şekilde tanıtmak ve turizm sezonunu uzatmak için girişimlerimiz devam ediyor. 2023 yılında Dalaman Havalimanı’na gelen yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,3 artması ve uçuşların Kasım ayına kadar uzaması bu girişimlerin en güzel sonucu oldu. 2023 yılında Jet2 tarafından İngiltere’den Dalaman’a yapılan uçuşlar 17 Mart’ta başladı ve 20 Kasım’a kadar devam etti. 2024 yılında ise uçuşlar 1 hafta daha öne çekilecek ve 11 Mart’ta başlatılacak ve 24 Kasım’a kadar devam edecek.
Öte yandan Cumhuriyetin 100. Yılında, Babadağ’da hedeflediğimiz 200 bin uçuş rekoru kırıldı. 2022 yılındaki 198 bin 724 olan yamaç paraşütü uçuş sayısı, 2023 yılında %17 artarak tüm zamanların uçuş rekoruna ulaştı. 2023 yılında Babadağ'dan 151 bin 309’u tandem, 82 bin 5’i single olmak üzere toplam 233 bin 314 uçuş gerçekleştirildi. Odamızın Fethiye’ye kazandırdığı en önemli yatırım olan Babadağ Teleferiği uçuş sayılarının artmasında önemli rol üstlendi, ayrıca bölgemizde turizm sezonunun uzamasına da ciddi katkı sağladı. Teleferikten elde edilen geliri bölgemizin tanıtılması ve eğitimde kullanıyoruz. Odamıza gelen gelir arttıkça bölgemizin tanıtımına ve eğitime yaptığımız katkı da artacak.”

Kıyı ve koylardaki yapılaşma ve kurvaziyer projesi için destek çağrısı 
Fethiye ve Göcek koylarında ve kıyılarda son yıllarda artan günübirlik tesis, bağlama iskelesi adı altında yapılaşma girişimlerine de dikkat çeken Başkan Çıralı, sözlerine şöyle devam etti: 
“Bu girişimler, sürdürülebilir turizm açısından hepimizi endişelendiriyor. Fethiyemiz, körfezi ve koylarıyla, doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle sadece ülkemizin değil, dünyanın eşsiz destinasyonları arasında yer alıyor. Ancak körfezimiz ve doğa harikası koylarımız bu girişimler nedeniyle ciddi tehdit altında. Son gelişmeleri değerlendirdiğimiz toplantıların ardından Fethiye Turizm Konseyi ve Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu ortak kamuoyu açıklaması yaparak “1 Dakika, kıyılar ve koylar kırmızı çizgimiz” dedik ve yetkili tüm kurum ve kuruluşları göreve davet ettik. Geçmişin mirası geleceğin emaneti olan kıyılarımızın ve koylarımızın korunması, sürdürülebilir deniz turizmi açısından önem arz ediyor.
Yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 3. Etap sahil bandına 27 bin 588 metrekare kullanım alanına sahip kurvaziyer limanı yapılması planlanıyor. Sivil toplum kuruluşları olarak kurvaziyer limanın planlanan yere yapılmasıyla ilgili 13 maddelik kaygı ve endişelerimizi siz basınımız sayesinde kamuoyumuzla paylaştık.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve tüm kurumlar olarak kurvaziyer limanına değil ama yerine karşıyız. Basınımızın bölgemizin geleceğini ilgilendiren kıyı ve koylardaki yapılaşma ile kurvaziyer limanı konularında haber yaparken çok hassas ve bizlere destek olmasını bekliyoruz.”
Başkan Çıralı, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kahvaltılı buluşma toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN