Fethiye Sanayisinin Taşınacağı Yer Merak Konusu Oldu! Sanayiciler Memnun Mu?

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Fethiye'de Belediye Başkan adayları çalışmaları ve ziyaretleriyle projelerini vatandaşlara anlatmaya başladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Farklı siyasi partilerden Belediye Başkan adaylarını bir noktada buluşturan projelerden birisi Fethiye Sanayisinin taşınması oldu.
Peki Fethiye sanayisi nereye taşınacak? Sanayiciler bu duruma nasıl bakıyor? Fethiye’de sanayiciler konu hakkında neler söyledi?
Fethiye sanayisinin şehrin göbeğinde yer alması, özellikle turizm sezonunda trafiği olumsuz etkiliyor. 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken Fethiye belediye başkan adayları projeleri kapsamında trafiği rahatlatmak için sanayinin taşınması gerektiğini projelerine ekledi. Vaatler arasında yer alan sanayinin taşınması hususuna ise sanayiciler pek sıcak bakmıyorlar. Fethiyeli sanayiciler, daha büyük organize sanayi istediklerini ancak Fethiye’de böyle bir ortamın olmadığını dile getirdiler. Belediye başkan adayları ise vaatleri arasında Fethiye sanayisinin Çırpı tarafına taşınması gerektiği konusunda hemfikir olmuş durumdalar. 

35 yıldır taşınmıyor! Taşınamaz! 
Ekibimiz Fethiye sanayisine giderek esnafa sorular yöneltti. Konu hakkında açıklamalarda bulunan bir motor ustası; “Sanayi artık çarşının göbeğinde yer alıyor ve bu durum yaz aylarında çekilmez bir hal almış durumda. Biz sanayinin taşınmasını istiyoruz, rahat rahat çalışmak istiyoruz ama bu sanayinin buradan kaldırılacağına inanmıyoruz. Başa kim gelirse gelsin, kimsenin sanayiyi taşıyabilecek bir alanı yok. 35 yıldır taşınacağını söyleyip duruyorlar. Sanayi taşınamaz herkes bunun farkında” diye konuştu. 

Fethiye Sanayisinin Taşınacağı Yer Merak Konusu Oldu! Sanayiciler Memnun Mu?

“Bir dükkanda iki esnaf mı olur?”
Bir başka sanayi ustası ise, “Fethiye sanayisi öyle küçük bir sanayi değildir, bir ucu Ölüdeniz yoluna diğer ucu Patlangıç’a kadar uzanıyor ama buna rağmen yeterli değil. Benim dükkanımda iki esnaf çalışıyoruz. Bize büyük bir organize sanayi lazım ama Fethiye’de böylesine büyük bir alan bulunmuyor. Bu sözü verenler sanayinin taşınamayacağını biliyorlar. Bahsedilen Çırpı tarafı hem Seydikemer’de hem de burası kadar büyük değil. Ayrıca Seydikemer ile anlaşma sağlanması basit bir iş değil. Yıllardır taşınacağı söyleniyor, taşınmayacak biz inanmıyoruz. Yoksa AVM, Otogar ve sanayi aynı yerde mi olur?” dedi.

Fethiye Sanayisinin Taşınacağı Yer Merak Konusu Oldu! Sanayiciler Memnun Mu?

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN