Fethiye Salı Pazarı'nda Çağla Tezgâhlarda! Fiyatını Duyan Tekrar Soruyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Salı günleri kurulan Fethiye Salı Pazarı'nda bahar aylarının vazgeçilmez lezzeti olan çağla, tezgâhlarda yerini almaya başladı. Peki kilogram fiyatı ne kadar? Fiyatını duyanlar tekrar soruyor!

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Ege ve Akdeniz bölgelerinde bahar meyvelerinin ilki olan çağla, Fethiye’de Salı günleri kurulan Fethiye Salı Pazarı’nda tezgâhlardaki yerini almaya başladı. 

ÇAĞLANIN FİYATI DUDAK UÇUKLATTI
Bahar aylarının vazgeçilmezi çağla Fethiye’deki tezgâhlarda yerini aldı. Kilogram fiyatı dudak uçuklattı. Birçok kişi tarafından çok sevilen ve sık sık tüketilen çağlanın kilogram fiyatı ise 200 TL olarak satılmaya başlandı.

ÇAĞLANIN FAYDALARI NELERDİR?
Çağla ağızları sulandıran bir meyve olduğu kadar, tam bir vitamin deposudur. İçerisinde B, C, E vitaminleri bulunmaktadır. İçerdiği E vitamini sayesinde ergenlik çağında sivilce problemi olan gençlerin imdadına yetişen bir meyvedir.
Aynı şekilde, adet döneminde sivilce problemi ile başa çıkmakta zorlanan kadınlar için de baş tacıdır. Yalnızca sivilce problemi için değil her türlü cilt sorununa karşı etkilidir.
Çağla mineraller açısından oldukça zengin bir yiyecektir; kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, potasyum ve fosfor minerallerine olan ihtiyacımızı karşılar. Yüksek magnezyum oranı sayesinde kalp dostudur. Özellikle geçmişte kalp krizi geçirmiş olanların tüketmesi gereken bir meyvedir.
Yüksek lif oranına sahip bir besin olan çağla, sindirim sisteminin düzgün bir şekilde çalışabilmesine yardımcı olur.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN