FETAV Kermes Düzenledi

FETAV tarafından dernek binası önünde yiyecek kermesi programı düzenlendi. Dernek Başkanı Dilek Dinçer ise ilgiden memnun olduklarını belirtti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Birbirinden lezzetli yiyeceklerin vatandaş ile buluştuğu kermes, FETAV önünde açıldı. Gün boyu açık olacak olan kermeste dolmadan çöreğe, börekten meyveye kadar bir sürü şeyi bulmak mümkün. Kermes hakkında bilgi veren FETAV Başkanı Dilek Dinçer, ilgiden memnun olduklarını belirterek çeşitli açıklamalarda bulundu. 

“Lezzetli yiyecekler hazırlandı”
FETAV Başkanı Dilek Dinçer, “Bugün bir yiyecek kermesi düzenledik. Yetenekli, gerçekten mutfakta hünerlerini gösteren arkadaşlarımızı davet ettik. Birbirinden güzel, leziz yiyecekler hazırlamışlar. Şuan da bizde hepsinden tatmak istiyoruz. Herkesi bu güzel tatları deneyimlemeleri için FETAV’a bekliyoruz. Çok memnun kalacaklar. Dolmadan, börekten, çörekten tutun her türlü meyvelerden yapılmış reçeller var. Ayrıca Üzümlü’de açılmaya hazırlanan bir işletmemiz var. Onlar da tanıtım amaçlı yiyecekler getirmişler” dedi.

“FETAV’ın çatısı altında tüketiciden üreticiye geçebiliyoruz”
Havva Bozacı, “Aslında işin özü şu, kadınlar evlerinde zaten bunları yapıyorlar. Amacımız burada kadınları iş hayatına katmak, üretken olmasını sağlamak bunuda FETAV’ın çatısı altında yapmak çok güvenli ve bize sağlanan imkânlar çok güzel. FETAV’ın çatısı altında tüketiciden üreticiye geçebiliyoruz. O yüzden bu kermesler çok güzel. Benim ürünlerim poğaça, börek, sarma şöyle aslında arkadaşlarımızın hepsinin farklı farklı ürünleri var. Mesela Hatay’dan gelen bir arkadaşımız var. Çok güzel börekler, pastalar yapıyor. Birde depremzede olması çok önemli. Bunların hepsine kucak açan bir yerde olmak çok güzel. Güvenilir ve üreten topluma dönüşmek çok güzel. Kadınlar artık evde oturmamalı bir şekilde üretmeliler.”

“İnsanları bir araya getirmek için bir ortam yaratmak istedik”
Zeynep Ebru Aksoy, “Sadece yemek yemek için değil, sanat, keyif, huzur içinde insanları bir araya getirmek için bir ortam yaratmak istedik. Bunun en temeli de yemektir, güzel yemek yemeden, ruhumuza iyi gelen bir şeyi yemeden bir araya gelmek mümkün değildi. Son dönemlerde toplum üzerinde oluşan baskıyı, covid den sonra oluşan yalnızlaşmayı engelleyebilmek için yan yana rahat durabileceğimiz bir ortam yaratmak istedik. Aslında hikâyenin özü budur. Bulunduğumuz bölgede çok büyük değerler var. Kaybetmek de olduğumuz ama değerini anlayamadığımız çok güzel yerel ürünler var. İlaçsız, sağlıklı organik ürünler üreten kooperatifler var. Kadın üreticilerimiz çok var. Şuanda da mesela portakallar, limonlar bölgemizde yabana gidiyor. Toplama ve satış maliyeti çok yüksek. İnsanlar bahçelerinden toplayamıyorlar. Herkes ne yapacağını şaşırmış durumda. Biz bir yandan da keçi boynuzu memleketiyiz, Akdeniz Bölgesi. Portakallı keçi boynuzu tarifler geliştirdik. Bizim yapmaya çalıştığımız aslında elimizde olan değerleri dönüştürüp hem lezzetli, hem sağlıklı hem de yerel ürünleri sunmakdır. Böyle FETAV gibi etkili, güçlü bir vakfın altında olmak bize büyük bir deneyim sağlıyor. İnsanların görüşlerini alp ürünleri biraz daha ileriye götürmeye çalışıyoruz.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN