'Evlilik kredisi çok güzel bir olay'

Yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL kredi verilecek. Fethiye'de yaşayan Halitcan Özdemir, evlilik kredisinin olumlu olumsuz yanlarını değerlendirdi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Yeni evlenecek çiftlere sunulan faizsiz evlilik kredisi, 150.000 TL olarak belirlendi İlk 24 ay, yani iki yıl boyunca herhangi bir taksit ödemesi yapılmasına gerek olmayacak ve kredi 48 ay vade ile faizsiz geri ödenecek. Faizsiz evlilik kredisinin geri ödemesi toplamda 72 ayda (6 yıl) gerçekleştirilecek. Fethiye’de yaşayan Halitcan Özdemir, evlilik kredisini yorumladı.

“Evlilik kredisi çok güzel bir olay”
Halitcan Özdemir, yaptığı açıklamada “Evlilik kredisi çok güzel bir olay. 150 bin lirayı şuan kredi çeksen 250 bin lira olarak geri ödersin. Ama evlilik kredisi adı altında çekersen 2 yıl geri ödemesiz bir şekilde 0 faizli olarak ödüyorsun. Ben şahsen 28 yaşımdan önce evlenmeyi düşünmüyorum çünkü maliyetler çok. Bir düğün yapmak istesen 1 milyon liraya mal oluyor. 150 bin lira bir şeye yetmez ama 0 faizli kredi olayı çok mantıklı diye düşünüyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN