ESNAFLAR FETHİYE'NİN İL OLMASINI İSTİYOR

Cumhuriyetimizin 100. yılda 100 il projesi kapsamında 19 ilçenin daha İl olabileceği açıklandı. İl olabilecek 19 ilçe arasında Fethiye'nin de yer aldığı belirtildi. FRTTV ailesi olarak mikrofonları Fethiye esnafına uzattık ve 'Fethiye İl olmaya hazır mı?' sorusunu sorduk. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

ESNAF ADEM, “FETHİYE’NİN POTANSİYELİ İL OLMAYA YETERLİ”
Fethiye potansiyelinin il olması için yeterli olduğunu belirten Berber işletmecisi Adem, “30 yıldır berberlik yapıyorum. Fethiye’nin il olmasını istiyorum. Fethiye’nin il olması için potansiyelinin yeterli olduğuna inanıyorum. Biran öncede Fethiye il olmalı” şeklinde konuştu. 

ESNAF KARADENİZLİ, “FETHİYE İL OLMAYI ÇOK ÖNCE HAK ETMİŞTİ”
Fethiye için il olmanın geç kalınmış bir karar olduğunu daha önce olması gerektiğine vurgu yapan Cemal Karadenizli, “Fethiye il olmaya hazır. Ve Fethiye il olmalı. Bunu çok önce hak etmişti. İl olması bizlerinde yararına olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

ESNAF MUHAMMET, “İL OLURSA ÇOK AVANTAJIMIZ OLACAK”
İl olmanın ayrıca avantajları olduğunun altını çizen Fethiye esnaflarından Muhammet, “Aslında Fethiye’de ihtiyaç olabilecek birçok şey var ama il olursa tabi ki daha çok avantajımız olacak. Fethiye il olmalı. Bence Fethiye il olmaya hazır” dedi. 

SAMURKAŞ, “MUĞLA’DAN AYRILMAMIZ LAZIM”
Fethiye’nin biran önce Muğla’dan ayrılması gerektiğini belirten Alper Samurkaş, “Fethiye’nin il olması için geç bile kalındı. İl projesi gündeme geldiğinde de ben sevinmiştim. İnşallah bir an önce yürürlüğe geçer çünkü Muğla’dan ayrılmamız lazım. Biz kendimize ait gelirlerimizi bir türlü kullanamıyoruz. Kullanamadığımız için de birçok eksiklik yaşıyoruz. Mesela Fethiyespor’un otoparkını şu an başka birileri kullanıyor. İnsanlarda gönülden para vermektense vermemeyi tercih ediyorlar. Bu durumda böyle devam edecek. Açıkçası bende para vermek istemeyenleri destekliyorum çünkü ben Fethiye’ye faydası olmayan hiçbir şey için ben evet demem ama Fethiye kesinlikle il olmalı. Ben doğma büyüme Fethiyeliyim ve baba mesleği olduğu için 6 yaşından beri bu işin içindeyim” ifadelerini kullandı.

ESNAF BİRCAN, “UZUN ZAMANDIR İL OLMAK İÇİN HAZIRIZ”
Fethiye’nin il olmak için uzun zamandır hazır olduğuna dikkat çeken Fethiye esnaflarından Bircan, “Fethiye’nin olması tabi ki güzel olur. Ve buna da uzun zamandır hazır. İl olması Fethiye’nin ve Fethiyeli vatandaşların yararına olacaktır. Geç kalınmış bir çalışma ama olursa güzel olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

ESNAF YAKUP, “FETHİYE’NİN İL OLMASI HERKES İÇİN İYİ OLACAK”
Fethiye’nin il olması hem Fethiye için hem de Fethiye’de yaşayan vatandaşlar için iyi olacağını belirten Fethiye esnaflarından saatçi Yakup, “1970’den bu yana Fethiye’deyim. Fethiye il olursa herkes için daha iyi olur. Her şey daha güzel olur. Esnafı içinde burada yaşayan vatandaş içinde Fethiye’nin il olması güzel olacaktır. Biran öncede il olmalı” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN