Çiftlik Halk Evi Törenle Açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından Çiftlik Mahallesi'ne kazandırılan halk evi, gerçekleştirilen törenle açıldı. Programa yoğun bir katılım oldu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Çiftlik Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan halk evinin açılış törenine Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyesi adayları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte konuşan Karaca, 5 yıllık süreçte yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aktarırken; projelerini de anlattı. 
Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, “Yine sizler ile birlikte sosyal belediyeciliğin bir eserinin açılışını yapacağız. Göreve gelmeden önce Çiftlik Mahallesi’nde de miting yapmıştık. Halkçı bir belediyeci olacağımızı söylemiştik. Halkın yararına ne yapılması gerekiyorsa biz görev sürecimizde hep bunları hayata geçireceğimizi söylemiştik. Ne mutlu ki bizlere 5 yıl boyunca bütün emeklilerimizi düşündük. Zorda kalan vatandaşlarımızın yanında olabilmek adına Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kurduk. Tam 3 yılda 37 bin aileye yardım yaptık. Bunlar oy beklentisi içerisinde yaptığımız yardımlar değil” dedi. 

KİMSENİN SİYASİ GÖRÜŞÜNE BAKMIYORUZ
Konuşmasını sürdüren Karaca, “Bazı arkadaşlar halk evlerimizi eleştiriyorlar, neden eleştirdiklerini sizler çok iyi biliyorsunuz. Öncesinde halk evlerini, kafelerini başkalarına verenler şimdi benim burada emeklinin ve sosyal ekonomik yapısı zayıf olan insanın yanında olmamdan dolayı rahatsızlar. Çünkü o insanlar partili veya partisiz hepsi Alim Karaca’ya destek veriyor. Çünkü ben çıkarsız olarak o insanların yanındayım. Namusumuzla ve şerefimizle belediye başkanlığı yapıyoruz. Hiç kimsenin siyasi görüşüne bakmayız. Her partimizin birbirinden değerli adayları var ve gittiğim hiçbir yerde onların aleyhine konuşmam. Önümüzdeki süreç de neler yapacağımızı sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz. Dimdik ayaktayız ve hiç mazeret üretmedik, hep hizmet ürettik. Yaptığımız ve yapamadığımız yatırımları sizler biliyorsunuz. Çiftlik’ten bugüne kadar tahsil ettiğimiz vergi 15 milyon TL… Büyükşehir ile yaptığımız yatırım tam 59 milyon TL. Büyükşehir oteller bölgesinden ana terfi istasyonuna kadar kanalizasyon hatları döşedi. Bizler burada asfaltlarını döktük, parkelerini döşedik ve buradaki halk evini sizler ile birlikte açıyoruz. Bu yatırım yeterli mi, hayır bana göre yeterli değil. Bu çağ da altyapısız bir bölge olmaması lazım” ifadelerini kullandı. 

İKİNCİ 5 YILIMIZI PLANLIYORUZ
Karaca, “Fethiye’yi, Cumhuriyet Halk Parti’sinin alacağını biliyorsunuz. Değerli başkanımız Ahmet Aras ile bunları görüştük, ikinci 5 yılımızı beraber planlıyoruz. Değerli başkanımız ile birlikte çok büyük projelere imza atacağız. Fethiye’nin her mahallesini şantiyeye çevirdik. 2 Cumhuriyet Halk Partili belediye, Fethiye’de 41 mahalle’ de yeni rekor hizmetlere imza atacak. Hiç şüpheniz olmasın. Bizim bütçemiz büyükşehirden geliyor. Büyükşehir ile uyumlu olmayan ilçenin hizmet yapma şansı neredeyse yok. Bütün olumsuzluklara rağmen hiçbir mazeretim olmadı, çünkü arkamda büyükşehir belediyesi vardı. Sayın Osman Gürün ile birlikte Fethiye’mizi nakış nakış işledik. Hiçbir belediyenin cesaret edemeyeceği büyük yatırımlara el attık. Fethiye’den Ölüdeniz’e kadar kazmadığımız yer kalmadı. Bazen kendi eşim bile bana kızdı ama yapmalıydım. Çünkü şehir kokmaya başladı. 22 metrelik yolda, Öğretmenler Sitesi’nde, Karagözler’de, Çalış’ta gerçekten yaşamak zor hale gelmişti. Şimdi oralara gidin restoranlar da oturun hiçbir koku alamazsınız. Bu işler cesaret ister, biz cesaretli insanlarız. Siyasetten bir beklentimiz yok. 5 yıl boyunca hiç tatil yapmadan sizler için çalıştım. Bu süreç de gördünüz ki ben bütün kurumlar ile iyi ilişkiler kurdum. Fethiye’mize o ilişkiler neticesinde güzel hizmetler yaptık. Herkese sevgi elimi uzattım. Benim çalışanlarım siyasi görüşü ne olursa olsun benim verdiğim görevi çalışanlarım yapmak zorunda. Benim halkımı ayrıştırmamalı, benim için çok değerlisiniz. Göreceksiniz 31 Mart’ da ciddi bir oy rekoru kıracağız” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından Çiftlik Mahallesi’ne kazandırılmış olan halk evinin açılış kurdelesi alkışlar eşliğinde kesildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN